UC100 sync error?

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 1857
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door Swets » 15 aug 2017 10:42

bedankt mannen, ik ga het allemaal proberen....

er is geloof ik nog een plugin voor de VFD.... die zal ik ook eens proberen....

en ik zal die Min eens doorverbinden.... zal een wat met de snelheden doen...


maar ik ben nu op me werk.... dus wordt vervolgd....
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

Gebruikersavatar
Kees Moret
Donateur
Berichten: 539
Lid geworden op: 05 dec 2010 16:31
Locatie: Krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door Kees Moret » 15 aug 2017 11:36

Denk dat ik de aankoop nog maar ff uitstel.. :mrgreen:
Sinds mijn freesje freest ben ik niet zo blij geweest.....

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 1857
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door Swets » 15 aug 2017 16:07

Kees Moret schreef:Denk dat ik de aankoop nog maar ff uitstel.. :mrgreen:
ja maar ff wachten kees.... maar zolang ik niet op of af toer met de spindel ... werkt het prima...
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

skillalot
Donateur
Berichten: 2781
Lid geworden op: 19 apr 2007 19:04
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door skillalot » 15 aug 2017 20:49

Swets schreef:
DaBit schreef:Een soort van frikadel met mosterd-dille saus.
ga ik morgen proberen... word vervolgd!
En hoe smaakte die frikandel met mosterd-dille saus?

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 1857
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door Swets » 15 aug 2017 21:49

ik vin een frikadel al gauw lekker...

en je wordt er ook slim van....zitten veel hersens in....
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 1857
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door Swets » 19 aug 2017 12:35

ik kreeg dit antwoord van de UC100 mannen:

Code: Selecteer alles

Hi,

If the issue happens only with the RS485 dongle connected then the issue might be one or more of the followings:

1.) A software issue with the dongle, e.g. a plugin problem.
2.) The dongle may steal too much time from the USB hub, try to place the UC100 to a separate USB hub. Most computers have 2 or 3 separate USB hubs with one ore more USB port per hub.
3.) You creating a ground loop with the RS485 dongle. If the ground of the dongle is grounded via the VFD then there will be 2 ground point connections in the computer, one is the ground of the computer via the mains PE wire and the ground wire of the dongle through the VFD. If this is the issue depends on if the RS485 dongle is isolated or not and if the VFD's analog ground is isolated from the PE or not.

Best Regards,
                       Balazs

het eerst lijkt me niet... want dan zoude meer mensen een probleem moeten hebben, maar ik heb een 2de plugin gevonden, dus die probeer ik ook om het uit te sluiten...
2de heb ik al geprobeerd... dat maakte niets uit...

3: is hier ook al gemeld, en dat wil ik vandaag gaan proberen....

maar wat moet ik nu eigenlijk aan elkaar door verbinden? de gnd van de VFD en de computer?

http://www.cnczone.ru/forums/index.php? ... st&id=7154

dus ik moet de DCM aan de GND van me min van me computer koppelen.....
Laatst gewijzigd door Swets op 19 aug 2017 13:17, 1 keer totaal gewijzigd.
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 1857
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door Swets » 19 aug 2017 13:09

DaBit schreef:Als Mach3 wel leest van die VFD maar het misgaat met de buffer als er geschreven word dan is de kans op iets elektrisch als oorzaak wel erg minimaal.
Ik zet m'n geld op softwareproblemen. Iets in die HuanYang plugin houd de boel op waardoor de buffer van de UC100 leegloopt.

Had je die USB-wissel-actie al gedaan? Denk niet dat het iets scheelt, maar nooit geschoten is altijd mis.

Kun je de baudrate van de communicatie naar de VFD veranderen (aan beide zijden...)? Als je die verdubbelt, halveert het probleem dan ook? OF als je die halveert, vedubbelt het probleem dan?

Misschien op het mach3 forum eens rondneuzen naar mensen die vergelijkbare problemen hebben met de HY plugin en andere USB controllers?

ga ik ook proberen.....
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 1857
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door Swets » 19 aug 2017 13:19

benkr schreef:Als die min van de voedingen niet is aangesloten op de Digitale GND van de VFD dan heb je heel grote kans dat de hele RS485 poort elektrisch gezien gaat zweven, afhankelijk van de data op de RS485 poort zal de DC waarde zich instellen op een gemiddelde. Wanneer de data veranderd, wat zeker aan het begin van elk commando naar de VFD zo is, dan zal dus de DC waarde gaan veranderen, dit betekent dat de ingang van de RS485 poort van de VFD, maar ook van de USB naar RS485 converter mogelijk even buiten zijn werkruimte schieten --> gevolg: fouten.
Als je de min van de voeding aan de digitale GND vastmaakt dan is dit verschijnsel over, wat dan weer wel kan is dat je daarmee een aardlus creert die meteen weer andere problemen gaat geven, een geisoleerde RS485 verbinding zou het allerbeste zijn, maar gewoon proberen kan nooit kwaad. En als je die verbinding tussen de min van de voedingen en de digitale GND van de VFD maakt via b.v. een weerstandje van enkele tientallen Ohms dan kan er nooit veel stroom gaan lopen en kun je door over deze weerstand te meten bepalen of er zoiets gebeurd.
wat is enkele tientallen.... ? :-)
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

benkr
Donateur
Berichten: 2068
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door benkr » 19 aug 2017 13:26

Iets tussen 10 en 100 Ohm is altijd goed, vermogen b.v. 1/8Watt. Als het weerstandje er uit brandt dan lopen er serieuze stromen en is er duidelijk wat anders fout.

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 1857
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door Swets » 19 aug 2017 13:29

bedankt!!.... ik ga het proberen!!!
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 1857
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door Swets » 19 aug 2017 15:18

ik heb wel het idee dat hij het nu met draadje veel beter doet....
maar moet het draadje nog even goed vast aansluiten....

maar waar kan ik hem nu het beste tussen maken?van de gnd van de regelaar, naar alleen de PC? en is het genoeg om hem op de ijzere achterkant van de pc te monteren? of moet ik binnen in de pc hem bijvoorbeeld aan een zwarte draad hangen , aan zo stekker die normaal in een harde schijf gaat? is dat beter?

moet ik ook nog een draad van de min van me besturing maken?

ik ga het gewoon proberen.... knoop alle minnen gewoon aan elkaar....
Laatst gewijzigd door Swets op 19 aug 2017 15:31, 1 keer totaal gewijzigd.
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 1857
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door Swets » 19 aug 2017 15:30

DaBit schreef: Als die Huanyang plugin dan de boel ophoud dan loopt de buffer van de UC100 leeg. Maar daar zou iedereen met een HY op RS485 last van moeten hebben, en ik kan me haast niet indenken dat ze daar bij cncdrive zo dom zijn.
tja moeten ze wel een UC100 en een VFD hebben.... want apart werkt het prima.... en ik denk als ik gewoon op de printerpoort had gezeten werk de drive plugin ook prima....
tis een beetje de combinatie...
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

benkr
Donateur
Berichten: 2068
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door benkr » 19 aug 2017 16:56

De VFD heeft een klem die D(igitale) GND heet, voor een Huang VFD is dat de klem DCM, kijk maar eens in de manual van dat ding.
Voor de analoge signalen is er ook zo'n soort klem, die heet ACM en die ligt als het goed is echt aan GND, terwijl de DCM klem niet direct met GND is verbonden, maar dat mag natuurlijk altijd. Wat belangrijk is, is dat het potentiaal van de DCM klem hetzelfde is als dat van de PC. Als je dat bereikt door alles aan aarde te hangen okee, maar het zou best kunnen dat je dan weer een aardlus creëert en dat je verzeilt in allerlei andere problemen. Proberen is het beste advies hier, het kan op zo veel manieren zowel goed als fout gaan.

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 1857
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door Swets » 19 aug 2017 20:55

oo dus heb ik de verkeerde... ik heb de DCM gebruikt.... ga ik morgen de ACM proberen....
ik had wel het idee dat het iets beter ging, maar tis nog niet weg....
ik heb in de PC een zwarte draad gepakt, en deze aan die DCM gekoppeld.... maar dan ga ik morgen die andere eens proberen.....

ook had ik de baudrate een keer op 4800 gehad, toen werd het naar me gevoel slechter, toen heb ik hem naar 19k2 gezet.... maar toen wilde de verbinding niet goed komen... althans in het plugin helpschermpje, moet 2x het getal 2 verschijnen.... zonder verbinding staan die op 99.... maar er ging er maar eentje naar 2?... wel deed de verbinding het, maar niet beter naar me gevoel als op 9600....

dus ik heb hem nu weer op 9600 staan..... toen wilde ik de andere VFD-plugin proberen , maar tijdens het laden gaf die steeds "Plugin DLL Defective.Reload" dus even uitzoeken wat dat nu weer is?!?

kortom , wordt vervolgt...
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

Plaats reactie