van Fusion naar de freesmachine, hoe doe ik dat

Vragen over alles wat met autodesk producten te maken heeft kunnen jullie hier stellen.

Moderator: Moderators

Toxiq
Berichten: 264
Lid geworden op: 05 nov 2014 22:38

van Fusion naar de freesmachine, hoe doe ik dat

Bericht door Toxiq » 11 jan 2018 12:53

heb gezocht in oude draadjes maar ik kan het niet vinden

Onlangs dus een freesmachine gekocht, nu kan ik dingen gaan uitproberen, daar valt ook nog veel te leren

Ik heb een probeer ontwerpje gemaakt in Fusion (tekst) die wil ik gaan frezen maar ik weet niet zo goed welke stappen ik moet ondernemen
ik deed postprocess, daar kwam een .nc file uit rollen
De machine word aangestuurd met UsbCnc en die ziet graag een .cnc (althans, zover ik kan vinden)

Hoe maak ik die in Fusion
Ik heb er ook één :-)
Met een hamer past alles...

Gebruikersavatar
carlo
Berichten: 220
Lid geworden op: 04 okt 2009 12:33
Locatie: Diepenbeek België
Contacteer:

Re: van Fusion naar de freesmachine, hoe doe ik dat

Bericht door carlo » 11 jan 2018 13:36

voor de juiste en nieuwste postprocessor ga even kijken op http://cam.autodesk.com/posts/
deze even downloaden
ook zou ik de postprocessor in een aparte map zetten vb c:fusion/post
reden is als je zelf in de post iets veranderd dan zal dit niet overschreven worden bij een update van fusion
en dan in het post scherm even linken naar deze map (configuration folder)

de extensie kun je aanpassen bij het posten van de code, in het veldje "nc exttensie" het juiste invullen
bij mij staat die voor eding op .cnc

mvg
carlo

Toxiq
Berichten: 264
Lid geworden op: 05 nov 2014 22:38

Re: van Fusion naar de freesmachine, hoe doe ik dat

Bericht door Toxiq » 11 jan 2018 16:37

Gevonden, weer een stapje verder, dank je
Ik heb er ook één :-)
Met een hamer past alles...

Gebruikersavatar
serum
Donateur
Berichten: 2094
Lid geworden op: 08 mar 2008 20:37
Contacteer:

Re: van Fusion naar de freesmachine, hoe doe ik dat

Bericht door serum » 11 jan 2018 17:18

Voor tekst is f-engrave super.

Toxiq
Berichten: 264
Lid geworden op: 05 nov 2014 22:38

Re: van Fusion naar de freesmachine, hoe doe ik dat

Bericht door Toxiq » 11 jan 2018 17:37

De tekst is eigenlijk alleen maar dat ik niks hoef te tekenen
ik ben echt zo groen als gras vwb CNC

ik moet dus cad, cam en UsbCnc leren én ik moet de machine leren kennen.
veel punten waar het fout kan gaan

Eind van de maand workshop bij Sven en ik hoop ergens een keer bij iemand te mogen meekijken (fusion >> UsbCnC) dan heb ik in ieder geval een basis om mee verder te gaan
Ik heb er ook één :-)
Met een hamer past alles...

Peter Bijlholt
Berichten: 106
Lid geworden op: 21 mei 2007 13:32
Locatie: Ezinge GR.

Re: van Fusion naar de freesmachine, hoe doe ik dat

Bericht door Peter Bijlholt » 11 jan 2018 18:04

De YouTube filmpjes van Lars Christensen over Fusion 360 zijn erg leerzaam.
Succes, Peter

Toxiq
Berichten: 264
Lid geworden op: 05 nov 2014 22:38

Re: van Fusion naar de freesmachine, hoe doe ik dat

Bericht door Toxiq » 11 jan 2018 18:40

Die heb ik inderdaad gevonden, die zijn inderdaad leerzaam...
Ik heb er ook één :-)
Met een hamer past alles...

Toxiq
Berichten: 264
Lid geworden op: 05 nov 2014 22:38

Re: van Fusion naar de freesmachine, hoe doe ik dat

Bericht door Toxiq » 11 jan 2018 22:22

Weer een stapje verder, .cnc code is gelukt, echter krijg ik een foutmeding over een botsing en ik heb geen idee wat ik fout doe

Ik heb een tekst gemaakt in fusion, de uitsparingen in de A heb ik as 2d pocket gedaan en daarna 2d contour \

[image]app.php/gallery/image/16186/source[/image]

ik wilde de .cnc bijvoegen als bijlage maar dat lukt helaas niet
Ik heb er ook één :-)
Met een hamer past alles...

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 1820
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: van Fusion naar de freesmachine, hoe doe ik dat

Bericht door Ballegooijen » 11 jan 2018 22:25

ik moet dus cad, cam en UsbCnc leren én ik moet de machine leren kennen.
Niemand heeft toch zeker gezegd dat het simpel zou zijn?? :lol: :lol:

Ik heb dat ook gehad hoor: Gewoon volhouden, doorgaan en proberen!
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 1820
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: van Fusion naar de freesmachine, hoe doe ik dat

Bericht door Ballegooijen » 11 jan 2018 22:27

De foutmelding geeft mogelijk aan dat het werkstuk niet op je tafel past. Dit kan b.v. komen doordat je beginpunt ergens midden op de tafel ligt. Je moet je frees in de linker benedenhoek zetten (op de hoek van je werkstuk) en dan de tellers op nul zetten.
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Toxiq
Berichten: 264
Lid geworden op: 05 nov 2014 22:38

Re: van Fusion naar de freesmachine, hoe doe ik dat

Bericht door Toxiq » 11 jan 2018 22:42

ook als de foutmelding collision is ?
ik had de boel al naar het midden gezet, al snap ik daar (nog) niet veel van

in het panel rechts boven heb je vierkante knoppen x, y, z, a daar kan je een waarde invoeren
daarnaast heb je langwerpige velden waar je ook een waarde kan invoeren, echter is hier nog verschil met de tabbladen
Machine (groen) werkstuk (blauw)

wat nou precies doet weet ik nog niet, ik kan de boel wel verplaatsen, maar wat het nou precies betekend.... ?

Volhouden ga ik zeker doen, er komt heus een moment dat het logisch word, echter nu ik een machine heb kan ik het allemaal uitproberen en word het logischer
Ik heb er ook één :-)
Met een hamer past alles...

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 1820
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: van Fusion naar de freesmachine, hoe doe ik dat

Bericht door Ballegooijen » 11 jan 2018 22:50

Als je op de vierkant knoppen klikt gaat de teller als het goed is naar 0
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Toxiq
Berichten: 264
Lid geworden op: 05 nov 2014 22:38

Re: van Fusion naar de freesmachine, hoe doe ik dat

Bericht door Toxiq » 11 jan 2018 22:56

Bijna.... -0.5
wat doen die balkjes daarachter (blauw/groen)
Ik heb er ook één :-)
Met een hamer past alles...

benkr
Donateur
Berichten: 2324
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: van Fusion naar de freesmachine, hoe doe ik dat

Bericht door benkr » 12 jan 2018 07:05

Er zijn machine coordinaten en werkstuk coordinaten, beiden hebben hun specifieke dingen.
Lees er hier alles over:

/http://cadcamstuff.com/download-free-stuff

Plaats reactie