.DWG omzetten naar .STEP met AutoCAD 2010

Vragen over alles wat met autodesk producten te maken heeft kunnen jullie hier stellen.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Joost K
Berichten: 14
Lid geworden op: 23 jul 2007 23:48
Locatie: Zaandijk

.DWG omzetten naar .STEP met AutoCAD 2010

Bericht door Joost K » 12 jul 2018 22:38

Hallo allemaal,

Ik heb de zoekfunctie gebruikt maar kon niet tot een antwoord komen.

Ik heb zelf AutoCAD 2010 en heb een aantal onderdelen getekend welke nu naar een .STEP file gezet moeten worden.
Ik heb gekeken maar volgens mij kan ik dit in mijn versie van AutoCAD niet zomaar doen.

Heeft iemand een idee of kan iemand me helpen?

Bedankt alvast!!

Groetjes,

Joost.

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2349
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: .DWG omzetten naar .STEP met AutoCAD 2010

Bericht door Ballegooijen » 12 jul 2018 22:48

Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Joost K
Berichten: 14
Lid geworden op: 23 jul 2007 23:48
Locatie: Zaandijk

Re: .DWG omzetten naar .STEP met AutoCAD 2010

Bericht door Joost K » 12 jul 2018 23:11

Command “export” en dan .stl werkt niet bij mij.

Iemand anders een idee om dit op te lossen?

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 1657
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: .DWG omzetten naar .STEP met AutoCAD 2010

Bericht door Breaker » 12 jul 2018 23:27

Een ander programma gebruiken voor de conversie, bijvoorbeeld DraftSight, lees DWG in en kan exporteren naar STL.
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

Joost K
Berichten: 14
Lid geworden op: 23 jul 2007 23:48
Locatie: Zaandijk

Re: .DWG omzetten naar .STEP met AutoCAD 2010

Bericht door Joost K » 13 jul 2018 13:14

DraftSight geprobeerd te downloaden maar geeft een of ander activatie probleem op mijn pc.

mjeuring
Berichten: 713
Lid geworden op: 03 feb 2014 14:49
Locatie: MM

Re: .DWG omzetten naar .STEP met AutoCAD 2010

Bericht door mjeuring » 13 jul 2018 16:11

STL is geen step-formaat. STP of STEP wel.
Autocad Mechanical heeft gewoon de optie: File-->Export--> Step

Joost K
Berichten: 14
Lid geworden op: 23 jul 2007 23:48
Locatie: Zaandijk

Re: .DWG omzetten naar .STEP met AutoCAD 2010

Bericht door Joost K » 13 jul 2018 16:14

Niet in AutoCAD 2010 kennelijk...

Helaas

mjeuring
Berichten: 713
Lid geworden op: 03 feb 2014 14:49
Locatie: MM

Re: .DWG omzetten naar .STEP met AutoCAD 2010

Bericht door mjeuring » 13 jul 2018 16:39

Post em hier maar, wil ik hem wel voor je omzetten.

Joost K
Berichten: 14
Lid geworden op: 23 jul 2007 23:48
Locatie: Zaandijk

Re: .DWG omzetten naar .STEP met AutoCAD 2010

Bericht door Joost K » 13 jul 2018 16:41

Dat zou tof zijn.

Het zijn meerdere onderdelen. Zal ik het even via een privé bericht doen?

Plaats reactie