Gereedschap tekenen

Moderator: Moderators

Plaats reactie
viperman
Berichten: 21
Lid geworden op: 25 mar 2009 10:57

Gereedschap tekenen

Bericht door viperman » 30 mei 2018 21:45

Hallo,

Ik ben op zoek naar een goede manier om gereedschap over te tekenen om daarna uit inlay foam te frezen.
Dit foam komt in mijn gereedschapkar en geeft een goed overzicht wat waar ligt en wat ik mis.
Dit in aanvulling van het Facom gereedschap wat standaard in dit foam geleverd is, maar wil de rest van mijn gereedschap ook op deze manier opbergen.

Ik teken in Corel draw en in solidworks, maar G-code maak ik in Artcam pro.
Het gereedschap teken ik over op papier en scan dit in, als PDF of JPEG.
Ik wil dit op de eenvoudigste manier "overtekenen" in Artcam, heb al wat filpjes gekeken, maar het wil nog niet lukken, ik krijg het niet voor elkaar om strakke lijnen te krijgen, zonder alles met de "hand" over te trekken.

Wat is de eenvoudigste "snelste" manier om dit in Artcan Pro te realiseren?

Thx

Edwin.

Gebruikersavatar
Bjornski1976
Berichten: 366
Lid geworden op: 01 feb 2013 14:10
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Gereedschap tekenen

Bericht door Bjornski1976 » 30 mei 2018 22:21

Ik denk dat het snelste gaat als je alles op papier intekent en vervolgens de tekening op de scanner legt.
Who dares wins

twentetwente
Berichten: 217
Lid geworden op: 24 dec 2008 20:59
Contacteer:

Re: Gereedschap tekenen

Bericht door twentetwente » 30 mei 2018 23:02

Foto maken en daar vector bestand van maken (overtrekken).

FSSF
Berichten: 669
Lid geworden op: 07 jun 2011 22:20
Locatie: Den haag

Re: Gereedschap tekenen

Bericht door FSSF » 30 mei 2018 23:34

Ik heb voor mijn gereedschap foam inlays het gereedschap direct onder de scanner gelegd en daarna digitaal overgetrokken, kost wat tijd maar werkt prima.
https://www.facebook.com/cncdepartment/" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
janplastiek
Donateur
Berichten: 1518
Lid geworden op: 23 sep 2010 23:28
Locatie: Rijkevorsel België
Contacteer:

Re: Gereedschap tekenen

Bericht door janplastiek » 31 mei 2018 09:56

Breek de dag, frees een lijntje.

viperman
Berichten: 21
Lid geworden op: 25 mar 2009 10:57

Re: Gereedschap tekenen

Bericht door viperman » 03 jun 2018 11:55

Bedankt voor de informatie tot dusver.
Ik ben nog niet goed bekent met Artcam, loop dus tegen wat probleempjes aan.
Overtekenen op papier is geen probleem, inscannen ook niet, kan het scannen als PDF of JPEG.
Wat is het beste?, hoe importeer ik het in Artcan als Vector?
Welke funtie in Artcam gebruik ik om de lijnen in vectors te veranderen?
Hoe krijg ik deze lijnen strak?

Thx

Edwin.

Plaats reactie