radius in artcam

Moderator: Moderators

Plaats reactie
tiger181
Berichten: 3
Lid geworden op: 01 jun 2015 22:10

radius in artcam

Bericht door tiger181 » 07 okt 2016 21:52

hallo

vraagje als ik een vierkant gaat frezen met een 5mm frees, dan heb ik op de hoeken en radius
hoe krijg ik die radius weg zodat ik gewoon een vierkant frees zonder radius.

gr peter

Chibs
Berichten: 89
Lid geworden op: 25 nov 2015 11:44

Re: radius in artcam

Bericht door Chibs » 07 okt 2016 22:00

Heb je een foto o.i.d? Neem aan dat je niet een pocket bedoelt? :mrgreen:

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 5933
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: radius in artcam

Bericht door hugo stoutjesdijk » 07 okt 2016 22:04

En heb je het hier over een vierkant gat?
Dan is het normaal dat de radius van de frees in de hoeken achterblijft.

Als je toevallig toch met een vierkant buitenom aan het frezen ben, meet de lengte en breedte eens op, en is die gelijk aan wat je getekend hebt. Als je met een frees freest welke dunner is dan wat je in artcam opgeeft, krijg je waarschijnlijk radiussen bij buitenhoeken, maar is de maat ook niet juist.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

tiger181
Berichten: 3
Lid geworden op: 01 jun 2015 22:10

Re: radius in artcam

Bericht door tiger181 » 07 okt 2016 22:08

ff een voorbeeld
100x100mm met een frees van 5mm in artcam dan maakt ie een radius in de vier hoeken (buiten)
maar dat wil ik niet, ik wil rechthoek zonder radius

wil vleugel ribben uitfrezen voor mijn vliegtuig 2mm balsa met 2mm frees maar dan zitten in alle hoeken
een radius

tiger181
Berichten: 3
Lid geworden op: 01 jun 2015 22:10

Re: radius in artcam

Bericht door tiger181 » 07 okt 2016 22:10

hugo stoutjesdijk schreef:En heb je het hier over een vierkant gat?
Dan is het normaal dat de radius van de frees in de hoeken achterblijft.

Als je toevallig toch met een vierkant buitenom aan het frezen ben, meet de lengte en breedte eens op, en is die gelijk aan wat je getekend hebt. Als je met een frees freest welke dunner is dan wat je in artcam opgeeft, krijg je waarschijnlijk radiussen bij buitenhoeken, maar is de maat ook niet juist.
ja dan wordt het vierkantje geen 100x100 maar 95x95

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 1477
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: radius in artcam

Bericht door Breaker » 07 okt 2016 22:14

Daarnaast kan het ook nog in de besturing zitten met 'Constant Velocity' of 'Look Ahead Feed' instellingen waardoor de besturing de bocht afsnijd als het die niet kan halen op een gegeven snelheid.
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

Gebruikersavatar
ger
Berichten: 387
Lid geworden op: 17 jan 2010 19:54

Re: radius in artcam

Bericht door ger » 08 okt 2016 17:34

Je gebruikt waarschijnlijk "machine along vector" dan loopt de snijlijn op het hart van de frees , je moet dan "2d profiling" gebruiken en dan "outside" kiezen , dan loopt de snijlijn aan de binnenzijde van de frees , anders wordt je blokje van 100x100 idd 95x95 bij een freesdiameter van 5 mm , en heb je een radius op de hoeken .
( dat laatste ben ik niet zeker van overigens :lol: )

Gebruikersavatar
audiomanics
Donateur
Berichten: 4380
Lid geworden op: 28 feb 2007 09:31
Locatie: Appelscha
Contacteer:

Re: radius in artcam

Bericht door audiomanics » 08 okt 2016 19:27

ger schreef:en heb je een radius op de hoeken . ( dat laatste ben ik niet zeker van overigens :lol: )
Ik wel: GEEN radius, gewoon scherpe hoeken...

Zet anders die ArtCam-file even in mijn mailbox of hier on-line (ZIP-format lukt meestal wel..)

Kees
<klik>... euh..test... 123.... einde test... uit.<klik>

Plaats reactie