"Domme" G code artcam

Moderator: Moderators

Plaats reactie
tuurbo
Berichten: 255
Lid geworden op: 01 aug 2007 18:15
Contacteer:

"Domme" G code artcam

Bericht door tuurbo » 06 nov 2011 19:39

Een probleempje waar ik niet uitkom bij artcam....
Als ik een model heb gemaakt,en ik maak de toolpaths aan,en de G-code,
Dan geeft artcam van die "domme"code,allemaal korte lijnstukjes,geen G02/03,met een nette boog.
Ik meen dat hiervoor een oplossing was ,bij de aan te passen instellingen,
maar kan dit niet vinden.
Waar o waar pas ik die instellingen aan?

Bij voorbaat dank

skillalot
Donateur
Berichten: 2861
Lid geworden op: 19 apr 2007 19:04
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: "Domme" G code artcam

Bericht door skillalot » 07 nov 2011 08:41

Ik loop bij vectric software tegen hetzelfde probleem aan.

Gebruikersavatar
Peter
Berichten: 37
Lid geworden op: 11 jul 2007 22:27
Locatie: Scheldewindeke - België
Contacteer:

Re: "Domme" G code artcam

Bericht door Peter » 07 nov 2011 08:49

Bij ArtCAM zit het in de postprocessor, die moet je aanpassen. In eerste instantie waren cirkels bij mij ook allemaal korte lijnstukjes, maar nu komt er mooie G02/G03-code uit ArtCAM.

Deze avond zal ik mijn postprocessor posten die ik gebruik voor Mach.

Groet,
Peter.
http://www.robio.be/cnc

Lude
Berichten: 841
Lid geworden op: 04 jan 2008 21:01
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: "Domme" G code artcam

Bericht door Lude » 07 nov 2011 12:49

Wanneer je je toolpath exporteert kun je rechts onderin aangeven hoe je ze geëxporteerd wilt hebben. Klik hier "G-code mm ARCS" en je bent van je lijnstukjes af.
Prototyping & ICT Consultancy op het gebied van Kunstmatige Intelligentie -- http://www.felpro.nl

Gebruikersavatar
Peter
Berichten: 37
Lid geworden op: 11 jul 2007 22:27
Locatie: Scheldewindeke - België
Contacteer:

Re: "Domme" G code artcam

Bericht door Peter » 07 nov 2011 18:22

Je kan inderdaad gebruikmaken van de "G-code mm ARCS"-postprocessor.

Hierbij mijn beloofde postprocessor die perfect werkt met Mach3.
Onderstaande tekst plak je in een bestand met extentie .con (bvb. Mach.con) en plaats dit in de folder : C:\Program Files\ArtCAM\Postp

Met vriendelijke groeten,
Peter
http://www.robio.be/cnc

Code: Selecteer alles

;
; SP  DESCRIPTION and FILE_EXTENSION fields
;
DESCRIPTION = "Mach Peter (*.tap)"
;
FILE_EXTENSION = "tap"
;
UNITS = MM
;
; Cariage return - line feed at end of each line
;
END_OF_LINE = "[13][10]"
;
; Block numbering 
;
;LINE_NUM_START     = 1
;LINE_NUM_INCREMENT = 1
;LINE_NUM_MAXIMUM   = 999999
;
; Set up default formating for variables
;
; Line numbering
;FORMAT = [N|@|N|1.0]
; Spindle Speed
FORMAT = [S|@|S|1.0]
; Feed Rate
FORMAT = [F|@| F|1.1]
;
; Tool moves in x,y and z
FORMAT = [X|#| X|1.4]
FORMAT = [Y|#| Y|1.4]
FORMAT = [Z|#| Z|1.4]
FORMAT = [I|#| I|1.4]
FORMAT = [J|#| J|1.4]
; Arc Centre Cordinates
FORMAT = [I|@| I|1.4]
FORMAT = [J|@| J|1.4]
; Home tool positions 
FORMAT = [XH|@| X|1.4]
FORMAT = [YH|@| Y|1.4]
FORMAT = [ZH|@| Z|1.4]
;
; Set up program header
;
START = "%"
START = "([FILENAME])"
START = "([COMMENT])"
START = "G17"
START = "G90"
START = "T0[T]"
START = "G00[ZH]"
START = "G00[XH][YH]"
START = "M3 [S]"
;START = "M08"
;START = "G04 H3"
;
; Program moves
;
RAPID_RATE_MOVE        = "G00[X][Y][Z]"
FIRST_FEED_RATE_MOVE   = "G01[X][Y][Z][F]"
FEED_RATE_MOVE         = "G01[X][Y][Z]"
;
FIRST_CW_ARC_MOVE      = "G02[X][Y][I][J][F]"
CW_ARC_MOVE            = "G02[X][Y][I][J]"
;
FIRST_CCW_ARC_MOVE     = "G03[X][Y][I][J][F]"
CCW_ARC_MOVE           = "G03[X][Y][I][J]"
;
;
; Setup Toolchange commands
;
;
;TOOLCHANGE = "G00[ZH]"
TOOLCHANGE = "M05"
TOOLCHANGE = "M09"
TOOLCHANGE = "G00[XH][YH]"
;TOOLCHANGE = "([COMMENT])"
TOOLCHANGE = "T0[T]"
TOOLCHANGE = "([COMMENT])"
TOOLCHANGE = "M03"
TOOLCHANGE = "M08"
TOOLCHANGE = "[S]"
;
; End of file
;
;END = "G00[ZH]"
; END = "G0X0Y0"
END = "M05"
;END = "M09"
END = "M30"


tuurbo
Berichten: 255
Lid geworden op: 01 aug 2007 18:15
Contacteer:

Re: "Domme" G code artcam

Bericht door tuurbo » 07 nov 2011 21:58

Voor de oplossing van lude:dit werkt goed bij 2d,dan krijg ik inderdaad g02/g03 code zonder die lijntjes.
Das beter voor de machine,en is veel minder code ook. :P
Helaas blijft bij 3D oppervlakken alles in korte lijnstukjes :cry:
En een (misschien dom)vraagje aan peter:
Hoe geef ik een bestand de extensie.con?
heb je die postprocessor zelf gemaakt?
Bedankt voor de hulp!

Gebruikersavatar
ger
Berichten: 387
Lid geworden op: 17 jan 2010 19:54

Re: "Domme" G code artcam

Bericht door ger » 07 nov 2011 22:53

Je plakt het in je kladblok en je slaat het op, als er nu .txt staat , dan hernoem je het even naar .con ;-)
Ik heb het geprobeerd , maar bij mij komt er een heel ander object uit dan de bedoeling is :lol: , en mijn machine lijkt wel een sirene geworden :lol: , geen idee wat het probleem is eigenlijk :P

Link

Gebruikersavatar
brandaris
Berichten: 297
Lid geworden op: 19 feb 2012 21:00
Locatie: Vlaardingen

Re: "Domme" G code artcam

Bericht door brandaris » 02 nov 2012 10:42

@Ger, waarom heb je de video verwijderd?

Gebruikersavatar
Kees Moret
Donateur
Berichten: 558
Lid geworden op: 05 dec 2010 16:31
Locatie: Krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: "Domme" G code artcam

Bericht door Kees Moret » 09 nov 2012 01:31

brandaris schreef:@Ger, waarom heb je de video verwijderd?
Snap ik ook niet...
Sinds mijn freesje freest ben ik niet zo blij geweest.....

Gebruikersavatar
ger
Berichten: 387
Lid geworden op: 17 jan 2010 19:54

Re: "Domme" G code artcam

Bericht door ger » 09 nov 2012 07:54

Oops , dat is per ongeluk gegaan denk ik :P , zal kijken of ik het nog heb ergens :lol:

Plaats reactie