mastercam 3d frezen

Moderator: Moderators

Plaats reactie
frezer1993
Berichten: 12
Lid geworden op: 19 nov 2012 20:00

mastercam 3d frezen

Bericht door frezer1993 » 11 feb 2013 18:28

Beste

Na een tijdje te oefenen met het 2de programmeren in mastercam. Zou ik graag een stapje verder gaan en 3d gaan werken. Voorbeeld als ik dit wil maken http://www.google.be/search?q=maya+3d+m ... B600%3B600

Nu is mijn vragen
- hoe krijg je 3d bestand in een bestandstype die mastercam verstaat.
- Welke toolpaths moet je gebruiken in mastercam
- Heeft er iemand een voorbeeldje staan van wat maakt niet echt uit gewoon om te gebruiken als voorbeeld....
- De machine is een 3assige maar met een 4 as x kan dus draaien. Kan ik dit selecteren in de machine lijst van mastercam ?


Al vast dank voor de hulp
mvg

len
Berichten: 97
Lid geworden op: 25 dec 2011 00:06
Contacteer:

Re: mastercam 3d frezen

Bericht door len » 11 feb 2013 19:39

Ik geloof dat als het kan het bestand als .stl of als .igs kunt importeren in mastercam
Dan 3d rougning en dan finisching 3d ik werk met vectorcam daar moet dat
Gr len

frezer1993
Berichten: 12
Lid geworden op: 19 nov 2012 20:00

Re: mastercam 3d frezen

Bericht door frezer1993 » 11 feb 2013 19:43

len schreef:Ik geloof dat als het kan het bestand als .stl of als .igs kunt importeren in mastercam
Dan 3d rougning en dan finisching 3d ik werk met vectorcam daar moet dat
Gr len
vectorcam is dit een apart programma waar ik dan eerst mijn tekening in importeer ?

len
Berichten: 97
Lid geworden op: 25 dec 2011 00:06
Contacteer:

Re: mastercam 3d frezen

Bericht door len » 11 feb 2013 19:59

@frezer
Vector cam is een uitgeklede versie van autocad ltd
Je kan er eenvoudig 2d in tekenen en 2d frees programa's mee maken maar ook 3d bestanden inladen en bewerken
In 3d ik zelf vind dit een prettig programa wij gebruiken het op de zaak
Je kan het vinden onder cncsuport.nl

Arian
Berichten: 622
Lid geworden op: 18 nov 2007 17:48
Locatie: Hilversum
Contacteer:

Re: mastercam 3d frezen

Bericht door Arian » 11 feb 2013 20:49

Ik heb dit getekend in 3D,en met visualmill om gezet in G code


Link

RSY
Berichten: 23
Lid geworden op: 25 mei 2012 20:16
Locatie: Weert

Re: mastercam 3d frezen

Bericht door RSY » 11 feb 2013 22:21

Maar ik snap een ding ff niet:

als je mastercam wilt gebruiken met een "Zelfgebouwde"!!! 4 assige machine;
dan moet je een nieuwe machine-definition kunnen maken toch?
want meer-assige zelfbouwmachines staan niet in de lijst van mastercam, om te kunnen selecteren.

waar ik het over heb is namelijk dat postprocessor gedoe.

of is het toch mogelijk en eenvoudig, om met mastercam een zelfgebouwde machine met bijvoorbeeld 5 assen, te calibreren en te refereren?

misschien door een bestaande machine-definition in de lijst te modificeren??
heeft iemand hier ervaring mee?

grt jes

rsy

Plaats reactie