Het lukt niet meer, een foto in 2,5 /3D

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Kees Moret
Donateur
Berichten: 570
Lid geworden op: 05 dec 2010 16:31
Locatie: Krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Het lukt niet meer, een foto in 2,5 /3D

Bericht door Kees Moret » 05 sep 2013 21:42

Hallo Forum.

Ik ben bezig met Artcam om weer eens een foto uit te frezen, enne.. Het lukt niet meer :cry: .
Wie wil me (weer) een beetje op weg helpen?

Ik heb in het verleden leuke dingen gemaakt met foto's van de kleinkinderen in MDF, maar ik weet niet meer hoe ik dat voor mekaar gekregen heb.. :shock:

Wat voor Toolpath ik ook aanmaak, de preview is prachtig, maar als ik de Toolpath simuleer, gaat het opbouwend inplaats van wegfrezen en ik heb (nog) geen 3d printer..

Ik gebruik hiervoor het Toolpath Machine Relief..
In Relieftools ook al van alles geprobeerd, maar geen succes..

Wie o wie??

Alvast bedankt, Kees Moret.
Sinds mijn freesje freest ben ik niet zo blij geweest.....

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 1902
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: Het lukt niet meer, een foto in 2,5 /3D

Bericht door Swets » 05 sep 2013 22:08

wat wil je dan precies?

in artcam zit die wizzard... bedoel je die?

Afbeelding
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

Gebruikersavatar
audiomanics
Donateur
Berichten: 4537
Lid geworden op: 28 feb 2007 09:31
Locatie: Appelscha
Contacteer:

Re: Het lukt niet meer, een foto in 2,5 /3D

Bericht door audiomanics » 05 sep 2013 22:42

Je kan relief natuurlijk ook heel eenvoudig inverteren in de Z-richting of het geheel een paar mm of cm laten zakken..

Kees
<klik>... euh..test... 123.... einde test... uit.<klik>

Gebruikersavatar
Kees Moret
Donateur
Berichten: 570
Lid geworden op: 05 dec 2010 16:31
Locatie: Krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: Het lukt niet meer, een foto in 2,5 /3D

Bericht door Kees Moret » 06 sep 2013 10:38

Swets schreef:wat wil je dan precies?

in artcam zit die wizzard... bedoel je die?

Afbeelding
Ja, klopt Arjan..
Alleen heb ik geen Jewelsmith, maar dat maakt volgens mij niet zo veel verschil..
Moet ik toch maar weer eens op cursus bij je ;-)
Sinds mijn freesje freest ben ik niet zo blij geweest.....

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 6152
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Het lukt niet meer, een foto in 2,5 /3D

Bericht door hugo stoutjesdijk » 06 sep 2013 13:07

Even kort door de bocht, het is toch niets iets simpels als een Z-5 ipv Z5 (voor je wit/zwart waarden) of zo?
( zodat ie het reflief naar boven doet ipv naar beneden )
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

Gebruikersavatar
Kees Moret
Donateur
Berichten: 570
Lid geworden op: 05 dec 2010 16:31
Locatie: Krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: Het lukt niet meer, een foto in 2,5 /3D

Bericht door Kees Moret » 06 sep 2013 13:16

Nee, dat lukt niet Hugo.
Dan krijg ik de melding dat het niet klopt met mijn materiaaldikte..
Het gekke is dat ik diverse werkstukjes heb gemaakt maar niet meer weet hoe :x .
Gelukkig heb Arjan Swets vlak bij wonen en die helpt me wel weer op weg denk ik..

Zo heb ik gelijk een excuus om weer eens aan te kloppen bij hem 8)

En ik heb nog een klein probleempje, mijn PC is gecrasht...
Natuurlijk steeds van plan geweest om een backup te maken, maar ja te laat :roll: :!:
Sinds mijn freesje freest ben ik niet zo blij geweest.....

Gebruikersavatar
brandaris
Berichten: 297
Lid geworden op: 19 feb 2012 21:00
Locatie: Vlaardingen

Re: Het lukt niet meer, een foto in 2,5 /3D

Bericht door brandaris » 06 sep 2013 13:32

Kees , Robo lost dat op door na het nullen van je werkstuk 2mm bij op te tellen op de machine ! !
zie http://www.robocnc.nl/?p=2590

Gebruikersavatar
audiomanics
Donateur
Berichten: 4537
Lid geworden op: 28 feb 2007 09:31
Locatie: Appelscha
Contacteer:

Re: Het lukt niet meer, een foto in 2,5 /3D

Bericht door audiomanics » 06 sep 2013 15:56

Ik begrijp nog steeds niet wat je probleem precies is.. teken eens wat, of beter: zet eens een foto'tje neer..
Weet zeker dat ik er dan wel een oplossing voor heb..

Kees
<klik>... euh..test... 123.... einde test... uit.<klik>

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 1902
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: Het lukt niet meer, een foto in 2,5 /3D

Bericht door Swets » 06 sep 2013 23:25

nou volgens mijn praten we nu over 2 verschillende dingen....

als je een bitmap laad, en je hang verschillend diepte aan de kleuren, zodat bijvoorbeeld wit het dieps is, en zwart het minst diep is, krijg je zo lithograph... dus zo stuk materiaal die als je hem tegen het licht hou een foto laat zien.....

maar deze wizzard doet iets anders... die maakt van een foto een soort 3d afbeelding van een hoofd.... maar dat heeft dus niet met zwart/wit te maken....

beide kan met artcam.... dus nogmaals ik weet niet wat je wil?

en volgens mij kan je ergens in een ini file van artcam JS op on zetten en dan heb je Juwelsmith.... zal ik ff uitzoeken.... maar zit die wizzard niet in pro dan?


of bedoel je nu toch dit: http://www.cnczone.nl/viewtopic.php?f=3 ... 9&start=35
want die hoofdjes in MDF die je heb, is dus gedaan met die wizzard...

maar dat is dus niet iets doorzichtigs...?

en je kan altijd langs komen.... ik ben nu weer thuis... na 3 weken Engeland....
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

Gebruikersavatar
Kees Moret
Donateur
Berichten: 570
Lid geworden op: 05 dec 2010 16:31
Locatie: Krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: Het lukt niet meer, een foto in 2,5 /3D

Bericht door Kees Moret » 23 sep 2013 20:23

Bedankt voor alle goede raad, ik ben weer aardig op weg :lol:
Sinds mijn freesje freest ben ik niet zo blij geweest.....

Plaats reactie