3x de zelfde lijn frezen

Moderator: Moderators

Plaats reactie
jerry1977
Berichten: 2
Lid geworden op: 29 aug 2014 19:54

3x de zelfde lijn frezen

Bericht door jerry1977 » 29 aug 2014 20:06

ik heb een foto overgetrokken met polylinen maar tijdens het frezen
gaat die 3x over het zelfde lijntje heen hoe kan ik dit probleem oplossen.

Gebruikersavatar
audiomanics
Donateur
Berichten: 4387
Lid geworden op: 28 feb 2007 09:31
Locatie: Appelscha
Contacteer:

Re: 3x de zelfde lijn frezen

Bericht door audiomanics » 29 aug 2014 21:09

Ik gok dat je de foto in bijvoorbeeld AI overgetrokken hebt en toen geexporteerd heb als dxf om vervolgens in Artcam in te laden???
Laat in artcam de vectordocter er maar eens op los.. ik verwacht nogal wat rode en grijze cirkeltjes..
Ofwel je hebt een heleboel dubbele vectoren en loops.. Voor een tekenprogramma of iets dat print maakt dat niet zoveel uit, maar een toolpath volgt ze dan allemaal..
Als je de v-groef methode kiest gaat het toolpath altijd twee keer langs een bepaald traject: een keer buiten om en een keer binnenlangs
Hebben we het hier trouwens over ArtCam??
Wat natuurlijk ook kan is dat je ingesteld hebt dat je materiaal bijv 6mm dik is en je tool maar 2mm per keer diep freest.. dan gaat hij er inderdaad ook drie keer langs, maar wel steed dieper.. ;-)

Kees
<klik>... euh..test... 123.... einde test... uit.<klik>

jerry1977
Berichten: 2
Lid geworden op: 29 aug 2014 19:54

Re: 3x de zelfde lijn frezen

Bericht door jerry1977 » 30 aug 2014 16:04

heb de foto overgetrokken in artcam met polylijnen daarna opgeslagen
als .PLY bestand. Wat zijn de toolpath instellingen dan .

Gebruikersavatar
audiomanics
Donateur
Berichten: 4387
Lid geworden op: 28 feb 2007 09:31
Locatie: Appelscha
Contacteer:

Re: 3x de zelfde lijn frezen

Bericht door audiomanics » 30 aug 2014 22:06

jerry1977 schreef:.PLY bestand. Wat zijn de toolpath instellingen dan .
Je bent duidelijk verder met ArtCam dan ik.. ik kan met mijn 2013 echt geen .PLY exporteren want ik heb die optie nog niet gevonden.. waar zit die?

Toolpath instellingen staan onder andere in je freesdefinities en verder kun je die instellen, daar waar je je toolpaths aanmaakt onder je geselecteerde frees.
Kees
<klik>... euh..test... 123.... einde test... uit.<klik>

Plaats reactie