dxf met véééél kleine lijnstukjes

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
janplastiek
Donateur
Berichten: 1513
Lid geworden op: 23 sep 2010 23:28
Locatie: Rijkevorsel België
Contacteer:

dxf met véééél kleine lijnstukjes

Bericht door janplastiek » 30 okt 2017 16:15

ik kreeg een dxf als proef om zien of mijn cam programma het kan verwerken zodat ik het kan frezen, noppes.
de tekening is in een grafisch tekenprogramma gemaakt en omgezet naar dxf
deze tekening kan zonder problemen uit een folie gesneden worden, maar mijn Cam verslikt zich hier in
kan je een tekening lichter maken zodat dit gemakkelijker te bewerken is in cam?

Oja, ik werk met Colicam en teken zelf in DraftSight
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Breek de dag, frees een lijntje.

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 5990
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: dxf met véééél kleine lijnstukjes

Bericht door hugo stoutjesdijk » 30 okt 2017 16:27

Ik vind het wel mee vallen.
Is het niet eerder dat de radiusconpensatie er niet uitkomt?
Probeer es met freesdiameter 0 of dat lukt.
15877
Ik heb even een offset op de contour gedaan, dan zie je dat al die ongekamde haren best lastig zijn. En de veter ook trouwens.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

Gebruikersavatar
janplastiek
Donateur
Berichten: 1513
Lid geworden op: 23 sep 2010 23:28
Locatie: Rijkevorsel België
Contacteer:

Re: dxf met véééél kleine lijnstukjes

Bericht door janplastiek » 30 okt 2017 16:45

diameter 0 is niet mogelijk, ik heb ook al een puntfrees van 0.3mm punt grootte geprobeerd als tool.
laden in mijn Colicam duurt 5minuten, berekening na een 1/2 uur en dan loopt mijn programma vast :evil:
Breek de dag, frees een lijntje.

zeeschuim
Berichten: 192
Lid geworden op: 05 jun 2015 21:54
Contacteer:

Re: dxf met véééél kleine lijnstukjes

Bericht door zeeschuim » 30 okt 2017 17:09

met vcarve of aspire kun je het aantal knooppuntjes verminderen

zeeschuim
Berichten: 192
Lid geworden op: 05 jun 2015 21:54
Contacteer:

Re: dxf met véééél kleine lijnstukjes

Bericht door zeeschuim » 30 okt 2017 17:18

zoiets
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
DaBit
Donateur
Berichten: 7730
Lid geworden op: 05 dec 2012 13:48
Locatie: Oss

Re: dxf met véééél kleine lijnstukjes

Bericht door DaBit » 30 okt 2017 17:28

Hier nog een testje: https://nextcloud.icecoldcomputing.com/ ... lGFdZdhO3S

Heb 'm zonder aan knoppen te draaien door een scriptje gejast dat ik eigenlijk voor andere doeleinden gebruik, daarom heb je ook dubbele lijnen. Maar als dit het ei van columbus blijkt te zijn kan ik ook wel een serieuze poging doen :P

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 5990
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: dxf met véééél kleine lijnstukjes

Bericht door hugo stoutjesdijk » 30 okt 2017 17:42

Probeer deze eens.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

Gebruikersavatar
ger
Berichten: 387
Lid geworden op: 17 jan 2010 19:54

Re: dxf met véééél kleine lijnstukjes

Bericht door ger » 30 okt 2017 21:50

bekijk deze eens ;-)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Floppy
Berichten: 593
Lid geworden op: 11 apr 2007 23:40
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: dxf met véééél kleine lijnstukjes

Bericht door Floppy » 30 okt 2017 23:15

Ik heb hem net door cambam gehaald en die heeft er geen enkel probleem mee. 2 minuten rekenen en 5000 regels code.

Gebruikersavatar
janplastiek
Donateur
Berichten: 1513
Lid geworden op: 23 sep 2010 23:28
Locatie: Rijkevorsel België
Contacteer:

Re: dxf met véééél kleine lijnstukjes

Bericht door janplastiek » 30 okt 2017 23:39

sorry voor de late reactie, ik ben ook nog met dat zijprojectje bezig
viewtopic.php?f=9&t=14741

ik zat deze avond bij mijn tekenaar, de puntjes op de i aan het zetten van de opzet voor deze tafel, komt ook heel wat bij kijken
maar begint te lijken op wat er in mijn hoofd zit.

ik ga morgen de testen door mijn Colicam draaien en laat de resultaten hier zo snel mogelijk weten
Breek de dag, frees een lijntje.

Gebruikersavatar
janplastiek
Donateur
Berichten: 1513
Lid geworden op: 23 sep 2010 23:28
Locatie: Rijkevorsel België
Contacteer:

Re: dxf met véééél kleine lijnstukjes

Bericht door janplastiek » 31 okt 2017 09:47

en hier de lotto trekking ;-)
blij met de hulp die hier zo snel aangeboden werd,
hier de resultaten (negatieve uitslag ligt niet aan jullie dxf maar aan mijn Colicam of mijn kennis :mrgreen: )
voor de oplossing van Zeeschuim ben ik niet geschoold genoeg om dit aan te passen naar mijn toolbox en PP :oops:
met de tekening van Dabit verslikt mijn programma zich en slaat direct tilt scherm error could not load :evil:
met de tekening van Ger gaat mijn programma in een loop en blijft hangen :evil:

maar Hugo schiet voor mijn Colicam de hoofdvogel, tekening laad in 2 sec en Cam berekend alles of het niets is.

mag ik weten hoe je dat deed?

klant heeft zo nog 66 verschillende vormen, wat veel om jou daar constant mee lastig te vallen (en dan wordt ik weer wat slimmer :lol: )
Breek de dag, frees een lijntje.

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 5990
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: dxf met véééél kleine lijnstukjes

Bericht door hugo stoutjesdijk » 31 okt 2017 11:43

Ja, mijn oplossing zul je ook wel niet gelukkig van worden, maar misschien zijn er veel meer oplossingen, als de echte reden van het probleem bekend is.
Ik merk tegenwoordig steeds vaker dat m'n door SolidWorks gemaakte dxf bestanden veel ellende oplossen.
In die vreemde dxf bestanden zit van alles wat je niet wilt.(of althans niet zo sterke software heeft daar dan problemen mee)
Ik importeer de dxf in SW en maak er een solid van (extrude, met een willekeurige dikte)
Dan heb ik dus een onderdeel met materiaal dikte, vervolgens exporteer een aanzicht van ik het produkt naar dxf (wel het juiste aanzicht kiezen) En SW is zo netjes om dan alleen het aanwezige materiaal als contour te exporteren, en niet allerlei extra hulplijnen, of dubbele op elkaar liggende elementen. Bijkomend voordeel, als de contouren niet gesloten zijn kan SW er geen solid van maken, en dat gebruik ik dan gelijk als controle. (reuze handig als je aluminium extrusie moet tekenen, en je een dxf van de klant krijgt)

Maar ergens heb ik het idee dat als jouw klant het op een andere manier opslaat (exporteert) het ook moet kunnen, misschien oudere acad versie kiezen, helpt ook vaak.
Maar vanuit draftsigt, zou je eens explode kunnen doen en dan exporteren , en eventueel ook naar een oude acad versie.
Het is nu een spline, misschien heeft jouw systeem liever een pline.
( in de dxf uit SW staan LWPOLYLINE 's )

In je tekening is het nog een block, dat is voor sommige systemen nog lastiger, 1x explode zijn het splines, volgende explode zijn het

Welke import functionaliteit heb je, of is dat slecht omschreven.

Autocad schijnt een functie te hebben om van splines weer polylines te maken, volgens mij lukt dat in draftsight niet.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

Plaats reactie