Update CNCzone.nl

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
create
Berichten: 1882
Lid geworden op: 11 jan 2007 00:15
Locatie: Volendam
Contacteer:

Re: Update CNCzone.nl

Bericht door create » 16 jan 2018 07:22

Even afwachten!!

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 1593
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: Update CNCzone.nl

Bericht door Breaker » 16 jan 2018 09:31

Vanmorgen wilde ik de link in dit bericht volgen:
https://www.cnczone.nl/viewtopic.php?f= ... 26#p133935

(p.s. Veel links hebben nog een 'onclick ...' extensie, is dat iets wat nog weggewerkt kan worden?)

Maar ik kwam direct in een foutmelding terecht:
16233

Ook de directe link naar kennisbank geeft geen resultaat, dat was door carlo eerder al gemeld:
carlo schreef:
11 jan 2018 13:44
kan het zijn dat de kennisbank ook nog niet werkt of zit hier nog niets achter

Je hebt geen toestemming om deze pagina te bekijken.

dit is wat er verschijnt als ik erop druk

mvg
carlo
16232
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

Gebruikersavatar
hainjedaf
Donateur
Berichten: 1436
Lid geworden op: 01 aug 2011 10:01
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Update CNCzone.nl

Bericht door hainjedaf » 16 jan 2018 10:57

phpBBservice.nl schreef:
15 jan 2018 21:36
hainjedaf schreef:
15 jan 2018 15:43
Mooi hoor.

Ik mis op Firefox/android de rode blokjes om naar het recentste bericht in een draadje te gaan..
Dit is ondergebracht in het hamburger menu links boven.
Welk hamburgermenu?!?
Met vriendelijke groet,
Marout Borms,
Amsterdam

HBM BF 25 L / Leadshine / Mesa 5i25 / LinuxCNC
(in aanbouw)

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 1593
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: Update CNCzone.nl

Bericht door Breaker » 16 jan 2018 11:46

16243
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

phpBBservice.nl
Berichten: 14
Lid geworden op: 11 jan 2018 13:20

Re: Update CNCzone.nl

Bericht door phpBBservice.nl » 16 jan 2018 13:11

Breaker schreef:
16 jan 2018 09:31
Vanmorgen wilde ik de link in dit bericht volgen:
https://www.cnczone.nl/viewtopic.php?f= ... 26#p133935

(p.s. Veel links hebben nog een 'onclick ...' extensie, is dat iets wat nog weggewerkt kan worden?)
zojuist weggehaald uit de database met SQL:

Code: Selecteer alles

update phpbb33_posts set post_text = replace(post_text, '" onclick="window.open(this.href);return false;', '');
Breaker schreef:
16 jan 2018 09:31
Maar ik kwam direct in een foutmelding terecht:
16233

Ook de directe link naar kennisbank geeft geen resultaat, dat was door carlo eerder al gemeld:
carlo schreef:
11 jan 2018 13:44
kan het zijn dat de kennisbank ook nog niet werkt of zit hier nog niets achter

Je hebt geen toestemming om deze pagina te bekijken.

dit is wat er verschijnt als ik erop druk

mvg
carlo
16232
De kennisbank is een extensie geworden en geen mod zoals eerst het geval was en werkt net iets anders, deze kennisbank moet nog gevuld gaan worden met artikelen want deze is nu nagenoeg leeg. De links zullen niet meer werken omdat de kennisbank anders aangeroepen word.
Met vriendelijke groet,
Afbeelding
phpBBservice.nl
Steeds tot uw dienst.

Afbeelding Support Tools | My Extensions | buy me a beer Afbeelding

phpBBservice.nl
Berichten: 14
Lid geworden op: 11 jan 2018 13:20

Re: Update CNCzone.nl

Bericht door phpBBservice.nl » 16 jan 2018 13:37

hainjedaf schreef:
16 jan 2018 10:57
phpBBservice.nl schreef:
15 jan 2018 21:36
hainjedaf schreef:
15 jan 2018 15:43
Mooi hoor.

Ik mis op Firefox/android de rode blokjes om naar het recentste bericht in een draadje te gaan..
Dit is ondergebracht in het hamburger menu links boven.
Welk hamburgermenu?!?
Ik verstond de vraag niet helemaal goed, nu wel :oops:
nee die is er inderdaad niet, geen idee waarom phpbb dit niet voor smartfoons en tablets weggelaten heeft maar een simpele code wijziging in de template lost dit probleem wel op. Ik zal eens kijken.

Trouwens hebben jullie niet de behoefte om een chat op het portaal te hebben zodat je over van alles kan kletsen?
Met vriendelijke groet,
Afbeelding
phpBBservice.nl
Steeds tot uw dienst.

Afbeelding Support Tools | My Extensions | buy me a beer Afbeelding

Gebruikersavatar
hainjedaf
Donateur
Berichten: 1436
Lid geworden op: 01 aug 2011 10:01
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Update CNCzone.nl

Bericht door hainjedaf » 16 jan 2018 15:40

phpBBservice.nl schreef:
16 jan 2018 13:37
hainjedaf schreef:
16 jan 2018 10:57
phpBBservice.nl schreef:
15 jan 2018 21:36


Dit is ondergebracht in het hamburger menu links boven.
Welk hamburgermenu?!?
Ik verstond de vraag niet helemaal goed, nu wel :oops:
nee die is er inderdaad niet, geen idee waarom phpbb dit niet voor smartfoons en tablets weggelaten heeft maar een simpele code wijziging in de template lost dit probleem wel op. Ik zal eens kijken.
Ik vind die 'über'-breedte ook niet altijd je van het. Vroeger had ik op mijn smartphone gewoon 3 kolommen.
Nu moet ik op en neer scrollen. En idd. ik krijg geen rode blokjes om aan te geven wat de nieuwste berichten zijn.

Die rode blokjes zijn nog al handig want: ik bekijk op mijn telefoon 3 van 8 berichten in 'nieuwste berichten'. Dan moet ik de telefoon even wegleggen. Een uur later zijn die 5 ongelezen maar nog steeds nieuwe berichten uit mijn 'nieuwe berichten' verdwenen.

UPDATE: in landscape modus zijn de rode blokjes WEL zichtbaar.....

Verder kan ik ook in 'nieuwe berichten' op mijn smartphone niet rechtstreeks naar het _laatste_ en dus _nieuwste_ bericht in een draadje. Leuk bij draadjes van >6 pagina's......

Sorry dat ik hierover mekker. Ik vind de update geweldig en ik snap hoeveel werk daar in (is gaan/gaat) zit(ten).
Maar tot op heden is voor mij als smartphone gebruiker de leesbaarheid explosief gedaald....
Met vriendelijke groet,
Marout Borms,
Amsterdam

HBM BF 25 L / Leadshine / Mesa 5i25 / LinuxCNC
(in aanbouw)

phpBBservice.nl
Berichten: 14
Lid geworden op: 11 jan 2018 13:20

Re: Update CNCzone.nl

Bericht door phpBBservice.nl » 16 jan 2018 17:46

hainjedaf schreef:
16 jan 2018 15:40
phpBBservice.nl schreef:
16 jan 2018 13:37
hainjedaf schreef:
16 jan 2018 10:57


Welk hamburgermenu?!?
Ik verstond de vraag niet helemaal goed, nu wel :oops:
nee die is er inderdaad niet, geen idee waarom phpbb dit niet voor smartfoons en tablets weggelaten heeft maar een simpele code wijziging in de template lost dit probleem wel op. Ik zal eens kijken.
Ik vind die 'über'-breedte ook niet altijd je van het. Vroeger had ik op mijn smartphone gewoon 3 kolommen.
Nu moet ik op en neer scrollen. En idd. ik krijg geen rode blokjes om aan te geven wat de nieuwste berichten zijn.

Die rode blokjes zijn nog al handig want: ik bekijk op mijn telefoon 3 van 8 berichten in 'nieuwste berichten'. Dan moet ik de telefoon even wegleggen. Een uur later zijn die 5 ongelezen maar nog steeds nieuwe berichten uit mijn 'nieuwe berichten' verdwenen.

UPDATE: in landscape modus zijn de rode blokjes WEL zichtbaar.....

Verder kan ik ook in 'nieuwe berichten' op mijn smartphone niet rechtstreeks naar het _laatste_ en dus _nieuwste_ bericht in een draadje. Leuk bij draadjes van >6 pagina's......

Sorry dat ik hierover mekker. Ik vind de update geweldig en ik snap hoeveel werk daar in (is gaan/gaat) zit(ten).
Maar tot op heden is voor mij als smartphone gebruiker de leesbaarheid explosief gedaald....
Qua smartfoon gebruik zie ik dat het forum gebruik maakt van tapatalk, wellicht kun je die app eens proberen om te kijken of de leesbaarheid en gebruiksgemak beter zal zijn. Het klopt dat in de browser en ook op mobiel hij altijd naar het 1e ongelezen bericht verwijst, dus ook als er al 6 antwoorden na het 1e zijn geweest. Dat zit helaas in phpBB wellicht dat de makers ervan ooit met iets komen waardoor dat ook getekkeld is.
Met vriendelijke groet,
Afbeelding
phpBBservice.nl
Steeds tot uw dienst.

Afbeelding Support Tools | My Extensions | buy me a beer Afbeelding

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 1593
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: Update CNCzone.nl

Bericht door Breaker » 18 jan 2018 18:14

Het verzoek voor tapatalk is wel eens langs gekomen maar niet zeker dat het zo is. Wel cnczone.com maar .nl niet.

Verder wel een beetje met hainjedaf eens, op de PC is het allemaal perfect, maar op de tablet en smartphone is het nu behelpen. Gewoon het hele scherm zien zoals op de PC mis ik wel erg, en dat terwijl m’n tablet een beter scherm is dan de PC :shock:

En chat, hoe werkt dat? Is dat groep of individueel? Kan wel eens handig zijn.
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2130
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Update CNCzone.nl

Bericht door Ballegooijen » 28 jan 2018 11:30

Volgens mij is het momenteel alleen mogelijk om 1 enkele foto te uploaden naar de galerij. Komt er weer een optie om meerdere foto's gelijkertijd te uploaden?
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 1593
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: Update CNCzone.nl

Bericht door Breaker » 29 jan 2018 12:38

Probeer eens met Control of Shift meerdere bestanden te selecteren, bij mij werkt dat goed. Er heen slepen lukt ook, zelfs één voor één.
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

Gebruikersavatar
joopbos
Donateur
Berichten: 630
Lid geworden op: 12 mar 2008 19:34
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Update CNCzone.nl

Bericht door joopbos » 31 jan 2018 12:40

Is er een kans dat de oude onderwerpen van de knowledge base weer zichtbaar worden?

Is vast allemaal veel werk.

Bedankt voor het updaten

Gebruikersavatar
create
Berichten: 1882
Lid geworden op: 11 jan 2007 00:15
Locatie: Volendam
Contacteer:

Re: Update CNCzone.nl

Bericht door create » 02 feb 2018 08:55

Ja zeker, ik moet de kennisbank nog vullen.
Ik moet weer even energie hebben ;-)

greetz Create

Gebruikersavatar
Sven
Berichten: 3876
Lid geworden op: 24 sep 2008 09:13
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Update CNCzone.nl

Bericht door Sven » 04 mar 2018 16:26

Ik bladerde daarnet even door het draadje over mijn huidige machine (in mijn onderschrift).
Ik zag dat daar nu geen plaatjes zichtbaar zijn, behalve een enkele die ik net gewijzigd heb.

Was er niet een bulkactie op het hele forum losgelaten om ze om te zetten?
Of werkte dat alleen voor het omzetten van thumbnails terwijl ik steeds de hele afbeelding heb ingeplakt?
Sven
350 kilo aluminium, wat boutjes en moertjes en een beetje plaksel:
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=13039
Beginnen met CNC?
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=15481

Plaats reactie