motoren bewegen niet

Alle vragen die betrekking hebben over Mach cnc controllers

Moderator: Moderators

Plaats reactie
marcelSRT8
Berichten: 11
Lid geworden op: 13 nov 2017 20:03

motoren bewegen niet

Bericht door marcelSRT8 » 17 dec 2017 21:22

ik heb mach3 geinstaleerd op een window 7 pro computer 32 bit
helaas krijg ik geen verbinding met de motoren.
ik heb alle config instellingen gedaan als in de bij de machine geleverde maual staat.
op het scherm zie ik wel de assen bewegen maar de machine volg niet.

wie kan mij helpen via teamviewer of woont in de buurt van vlaardingen.
het is mijn eerste ervaring met cnc dus veel van de uitleg op het forum zeggen mij niet veel.

mvg marcel

benkr
Donateur
Berichten: 2066
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: motoren bewegen niet

Bericht door benkr » 17 dec 2017 22:06

Heb je enable van de driver aangesloten?
Losmaken die ingangen van de driver, grote kans dat het dan gaat werken.

Heb je step en dir goed aangesloten? Weet je zeker dat er stroom loopt?
Als je ze verkeerd om aansluit dan gebeurd er ook niets.

Wat voor drivers gebruik je?
welke BOB of controller gebruik je?

marcelSRT8
Berichten: 11
Lid geworden op: 13 nov 2017 20:03

Re: motoren bewegen niet

Bericht door marcelSRT8 » 17 dec 2017 22:12

ik heb een complete machine gekocht met besturingskast en software mach3 en lazy cam
ik heb de paralelpoort aangesloten en de motoren zitten met schroef connectors achter in de besuringskast.

daar staan labels mop x,y,z, kan bijna niet missen

Gebruikersavatar
rien1959
Berichten: 307
Lid geworden op: 18 mar 2008 16:59
Contacteer:

Re: motoren bewegen niet

Bericht door rien1959 » 18 dec 2017 09:05

Dus je hebt er zelf een computer aan geknoopt ? Dan is het een kwestie van uitvinden hoe de schakelkast is geconfigureerd. Dus uitvinden hoe alle assen aan de parallelle poort zijn bevestigd. Bijvoorbeeld step en dir van de X-as op pen 1 en 2 enz. Dit moet je in Mach3 invullen in de configuratie. Er zal vast wel iemand in de buurt zitten de je daar mee wil helpen.
Leve Zwarte Piet ! En met BN'ers heb ik niets ...

benkr
Donateur
Berichten: 2066
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: motoren bewegen niet

Bericht door benkr » 18 dec 2017 13:51

En de mode van je parallelle poort in de BIOS goed zetten, ik weet zo even niet welke mode de juiste is, maar dat staat als het goed is in de documentatie van je machine.

keesfrees
Berichten: 1415
Lid geworden op: 08 jan 2008 20:25
Locatie: Grönnen
Contacteer:

Re: motoren bewegen niet

Bericht door keesfrees » 18 dec 2017 15:10

Wat voor computer is het, een laptob ?
Die geven (soms?) een lagere spanning op de LPT poort, 3,3 ipv 5 ?
Ik weet er het fijne niet van, maar euh, zoiets heb ik wel eens gezien/gelezen ergens.

marcelSRT8
Berichten: 11
Lid geworden op: 13 nov 2017 20:03

Re: motoren bewegen niet

Bericht door marcelSRT8 » 18 dec 2017 19:27

bedankt voor alle hulp zover, helaas is het nog niet gelukt.
er is me verteld dat mach 3 met een parallel poort niet op windows 7 werkt maar enkel op xp
Als dit waar is dan zal dat de oorzaak kunnen zijn.
zijn er machines die op win 7 draaien met mach 3 via parallel poort?

Jan Plugge
Berichten: 120
Lid geworden op: 12 mar 2007 16:26
Locatie: Bergschenhoek

Re: motoren bewegen niet

Bericht door Jan Plugge » 18 dec 2017 22:23

Op mijn Windows 7, 32 bit, draait Mach3 via paralelle poort zonder problemen.

Gebruikersavatar
Bjornski1976
Berichten: 274
Lid geworden op: 01 feb 2013 14:10
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: motoren bewegen niet

Bericht door Bjornski1976 » 18 dec 2017 22:26

Mach3 en Windows 7-32bit via parallelle poort moet het gewoon doen. De 64 bit versie wil het alleen via USB doen.

Heb je een laptop of een desktop?

Wat zijn de instellingen in de BIOS van de desktop? Als je een laptop hebt kan dit een probleem zijn.
Staat daar b.v. de LPT wel actief en zo ja als wat (PS/2, EPP, ECP)?
ECP heeft de voorkeur geloof ik omdat het bi directioneel is.

Als je Mach3 hebt geïnstalleerd heb je hierbij ook de parallelle poort driver geïnstalleerd?

Controleer in Windows (Device manager) wat het adres is van de parallelle poort, iets van 0x378.
Wat het is in Windows moet het ook zijn in Mach3, controleer dit in config.
P.S. Als je een losse insteek kaart heb dan zit deze instelling niet in je bios.
Even when I am old and grey I love you like I do today (Frankie)

marcelSRT8
Berichten: 11
Lid geworden op: 13 nov 2017 20:03

Re: motoren bewegen niet

Bericht door marcelSRT8 » 22 dec 2017 22:02

Eindelijk, het lijkt er op dat het gelukt is. Hij beweegt
Bij geleverde mach3 gedeinstaleerd en mach 3 van internet gehaald.
Deze werk wel. Lijkt er inderdaad op dat de drivers er niet waren van de parallel poort.
Iedereen bedankt voor de hulp.
Ik hoop dat ik na 2 weken eindelijk een proef werkstukje kan maken.

Nu nog het cam deel uit vogelen.

prince
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 jun 2017 21:57
Locatie: grootebroek
Contacteer:

Re: motoren bewegen niet

Bericht door prince » 25 dec 2017 10:20

ik gebruik ook mach3 via de lpt poort.het was iedere keer weer een drama, doet hij het wel doet het niet. ik dacht
dat moet anders usb printje besteld bij ali baba. een verademing alles werkt na behoren een topper.heeft niet meer geweigerd. er zit op dat printje ook een aansluiting voor een pedant deze werkt nu ook

Gebruikersavatar
Mr.Q
Berichten: 129
Lid geworden op: 14 mar 2009 15:07
Locatie: Schagen
Contacteer:

Re: motoren bewegen niet

Bericht door Mr.Q » 25 dec 2017 14:45

prince schreef:ik gebruik ook mach3 via de lpt poort.het was iedere keer weer een drama, doet hij het wel doet het niet. ik dacht
dat moet anders usb printje besteld bij ali baba. een verademing alles werkt na behoren een topper.heeft niet meer geweigerd. er zit op dat printje ook een aansluiting voor een pedant deze werkt nu ook
Welke en waar heb je deze besteld?

Greetz, Q

Gebruikersavatar
Bjornski1976
Berichten: 274
Lid geworden op: 01 feb 2013 14:10
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: motoren bewegen niet

Bericht door Bjornski1976 » 25 dec 2017 20:59

Mooi om te horen, nu lekker aan de slag.
Even when I am old and grey I love you like I do today (Frankie)

Plaats reactie