Aansluiten van een 2.2KW spindel

bijv, kress en proxxon enz maar ook de echt dure watergekoelde (of niet) spindels kunnen hier terecht

Moderator: Moderators

Plaats reactie
VKoen
Berichten: 20
Lid geworden op: 01 apr 2018 15:04
Locatie: Omgeving Uden Veghel

Aansluiten van een 2.2KW spindel

Bericht door VKoen » 15 apr 2018 16:37

Ik ben inmiddels mijn Spindel 2.2 KW watergekoeld aan het aansluiten.

Deze afbeelding is ter info hoe ik hem moet aansluiten.
Afbeelding

Ik heb hem goed aangesloten, vervolgens zet ik mijn VFD aan.
Dan hoor je dat je spindel geactiveerd word, alleen moet ik mijn spindel een heel klein duwtje geven om hem op gang te laten komen.
Ook als de spindel draait met een redelijk toerental is hij helemaal niet sterk.
weet iemand hoe dat kan?

Van de 4 pinnen zijn ook maar 3 pinnen aangesloten, waarom is dit eigenlijk?

Dit zijn fotos van mijn
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

DirkSchipper
Berichten: 542
Lid geworden op: 13 sep 2010 15:28
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Aansluiten van een 2.2KW spindel

Bericht door DirkSchipper » 15 apr 2018 17:55

VKoen schreef:
15 apr 2018 16:37
Ik heb hem goed aangesloten, vervolgens zet ik mijn VFD aan.
Dan hoor je dat je spindel geactiveerd word, alleen moet ik mijn spindel een heel klein duwtje geven om hem op gang te laten komen.
Ook als de spindel draait met een redelijk toerental is hij helemaal niet sterk.
weet iemand hoe dat kan?
Weet je zeker dat je hem goed hebt aangesloten?
Hij doet het immers niet goed. :roll:
Ik heb dezelfde en die start wel uit zichzelf.
Hoe laat je hem lopen? Hoe bedien je hem?
Programmeren op de VFD, of via de freessoftware?
Welke toerental heb je opgegeven. Vanaf 200 rpm begint het pas te bewegen, en dan klopt het aangegeven toerental zeer zeker niet.
Wat vindt jij een 'redelijk toerental'? Vanaf 5000 rpm begint deze motor pas echt kracht te ontwikkelen (dat is 2x zo hard ans de gemiddelde (DHZ) boormachine kan!
VKoen schreef:
15 apr 2018 16:37
Van de 4 pinnen zijn ook maar 3 pinnen aangesloten, waarom is dit eigenlijk?
Omdat die stekker zo goed paste, en niet in een goedkopere 3 pins versie verkrijgbaar is ... zoiets.

mjeuring
Berichten: 701
Lid geworden op: 03 feb 2014 14:49
Locatie: MM

Re: Aansluiten van een 2.2KW spindel

Bericht door mjeuring » 15 apr 2018 18:16

Omdat je een 4 pins connector hebt met 3 fasen, kan het zomaar zijn dat je maar 2 fasen hebt aangesloten en 1 fase niet. Afhankelijk van de schakeling (ster of driehoek) doen maar 2 of 1 van de 3 wikkelingen mee.

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2107
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Aansluiten van een 2.2KW spindel

Bericht door Ballegooijen » 15 apr 2018 18:51

Is de VFD wel (goed) ingesteld??
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

VKoen
Berichten: 20
Lid geworden op: 01 apr 2018 15:04
Locatie: Omgeving Uden Veghel

Re: Aansluiten van een 2.2KW spindel

Bericht door VKoen » 15 apr 2018 22:10

Zou kunnen dat ik hem fout geprogrammeerd heb, ik programmeer hem los van software mach3.
heeft er iemand toevallig een lijstje met daarop alle programma instellingen?

DirkSchipper
Berichten: 542
Lid geworden op: 13 sep 2010 15:28
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Aansluiten van een 2.2KW spindel

Bericht door DirkSchipper » 16 apr 2018 08:14

Heb je die plug los gehaald van de motor om te kijken welke 3 pinnen aangesloten zijn? Doen! Er bestaan ook versies waarbij het huis aan de 4e pin ligt ...

Dit spreadsheet van Audiomaniacs deed het in één keer bij mij, ondanks dat ik (net als jij) de 2,2 kW versie heb (en niet de 1,5).

Plaats reactie