scannen naar cad

Vragen die je boven niet kwijt kunt, kan je hier stellen.

Moderator: Moderators

zeeschuim
Berichten: 210
Lid geworden op: 05 jun 2015 21:54
Contacteer:

Re: scannen naar cad

Bericht door zeeschuim » 04 jul 2018 08:29

maar ik zou ook geen bedrijf in de regio weten die het kan meten.
althans die het ook goed doet, ik heb voor mijn dr1 een keer een deksel van de verdeel inrichting laten meten met een 3d meet machine.
maar dat was geen succes, zeer waarschijnlijk had hij een referentie fout gemaakt waardoor zijn tekening niet klopte.
Ik kan ze dus voor je inmeten met een proliner. Dit gaat op een paar tienden nauwkeurig.

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 6107
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: scannen naar cad

Bericht door hugo stoutjesdijk » 04 jul 2018 10:21

Merkwaardig dat niemand iets over inkscape of dergelijke programma's roept, maar ik kan me voorstellen dat die mensen die dat gebruiken denken: er is genoeg over geschreven ik ga er niet weer over beginnen.
Meeste opmaak programma's (zoals adobe illustrator) kunnen wel van een scan naar vectoren, save as dxf en de rest doet je CAM pakket.
Kjelt schreef:
03 jul 2018 23:40
Is auto-cad inmiddels gratis dan?
Gratis autocad heet draftsight ;-) , als je niet heel bedreven bent in autocad, zie je het verschil niet.(als ik even vlug een schetsje moet maken is dat soms toch nog handiger dan SolidWorks)
Ik scan nogal eens iets in, teken een vierkant met de gewenste maat en importeer dat plaatje in draftsight en leg het op de plek waar ik het wil hebben. (het zal je verbazen hoe nauwkeurig zo'n scan is)
Vervolgens teken je achter elkaar een mooi contourtje.
(wel even een kleurtje kiezen met een beetje prettig contrast met het plaatje)
Praten over mogelijke oplossingen levert niet veel op, je moet gewoon even aan het werk, is het zo klaar, en heb je tenminste een strakke tekening, waar je ook nog es wat anders mee kunt doen.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

Gebruikersavatar
Sven
Berichten: 3922
Lid geworden op: 24 sep 2008 09:13
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: scannen naar cad

Bericht door Sven » 04 jul 2018 10:55

hugo stoutjesdijk schreef:
04 jul 2018 10:21
Merkwaardig dat niemand iets over inkscape of dergelijke programma's roep
Meestal lees je toch wel alles Hugo?
Deze keer in spoedleesstand door het draadje geflitst? : )
Sven
350 kilo aluminium, wat boutjes en moertjes en een beetje plaksel:
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=13039
Beginnen met CNC?
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=15481

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 6107
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: scannen naar cad

Bericht door hugo stoutjesdijk » 04 jul 2018 13:05

Sven schreef:
04 jul 2018 10:55
hugo stoutjesdijk schreef:
04 jul 2018 10:21
Merkwaardig dat niemand iets over inkscape of dergelijke programma's roept
Meestal lees je toch wel alles Hugo?
Deze keer in spoedleesstand door het draadje geflitst? : )
Blijkbaar niet heel goed opgelet :cry: :P , maar ik zie niets meer over automatisch vectorjes maken van bitmaps plaatjes oid. Dat kan toch in InkScape ook ?
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

Gebruikersavatar
Sven
Berichten: 3922
Lid geworden op: 24 sep 2008 09:13
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: scannen naar cad

Bericht door Sven » 05 jul 2018 13:44

Ja, maar dat worden dubbele lijnen, en in het geval van een rand met schaduw is het te dik en op de verkeerde plek.
Sven
350 kilo aluminium, wat boutjes en moertjes en een beetje plaksel:
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=13039
Beginnen met CNC?
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=15481

zeeschuim
Berichten: 210
Lid geworden op: 05 jun 2015 21:54
Contacteer:

Re: scannen naar cad

Bericht door zeeschuim » 05 jul 2018 14:45

Ik meld het nog 1 keer. Met de Proliner kun je het zeer goed en snel inmeten! :idea:

Leeuwinga
Berichten: 2732
Lid geworden op: 29 apr 2007 15:00
Locatie: Roden
Contacteer:

Re: scannen naar cad

Bericht door Leeuwinga » 05 jul 2018 14:58

totaal nu 2x dus

zeeschuim
Berichten: 210
Lid geworden op: 05 jun 2015 21:54
Contacteer:

Re: scannen naar cad

Bericht door zeeschuim » 05 jul 2018 15:04

Goedzo!

keesfrees
Berichten: 1597
Lid geworden op: 08 jan 2008 20:25
Locatie: Grönnen
Contacteer:

Re: scannen naar cad

Bericht door keesfrees » 05 jul 2018 15:14

hugo stoutjesdijk schreef:
04 jul 2018 13:05
ik zie niets meer over automatisch vectorjes
Daar heb ik het toch in mijn bijdragen wel over gesproken.
zeeschuim schreef:
05 jul 2018 14:45
Met de Proliner kun je het zeer goed en snel inmeten! :idea:
(dat was niet de vraag) Maar dat ga ik zeker onthouden.

Dit plaatje hier onder (en nog 11 andere soortgelijke) heb ik gevectoriseerd vanaf een door anderen aangeleverd plaatje.
Gevectoriseerd en niet verder nabewerkt. (het was "maar" een "dingetje" voor een school evenement)


Gallerij Link

zeeschuim
Berichten: 210
Lid geworden op: 05 jun 2015 21:54
Contacteer:

Re: scannen naar cad

Bericht door zeeschuim » 05 jul 2018 15:26

Dit was de vraag.
weet er iemand een manier of software waarmee je een onderdeel kan scannen en vervolgens om zetten naar een cad bestand?

keesfrees
Berichten: 1597
Lid geworden op: 08 jan 2008 20:25
Locatie: Grönnen
Contacteer:

Re: scannen naar cad

Bericht door keesfrees » 05 jul 2018 16:03

OK
een manier, idd

alfredb
Berichten: 84
Lid geworden op: 19 mei 2009 17:30
Locatie: Breskens
Contacteer:

Re: scannen naar cad

Bericht door alfredb » 05 jul 2018 17:16

via google de term PDF2DWG en je krijgt diverse programma`s

Plaats reactie