Ombouw Emco F1P

Hier alle merken gekochte machine`s waar vragen over zijn of wat je met ons wilt delen.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 1683
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: Ombouw Emco F1P

Bericht door andrefc101 » 07 mei 2017 14:25

Wat is dat voor een probe en waar komt deze vandaan, ben ook nog steeds zoekende....

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 1238
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: Ombouw Emco F1P

Bericht door Breaker » 07 mei 2017 14:51

Het is deze. Geen top specificaties en niet draadloos, maar betaalbaar en voor mij voldoende.
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 1683
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: Ombouw Emco F1P

Bericht door andrefc101 » 07 mei 2017 15:31

Breaker schreef:Het is deze. Geen top specificaties en niet draadloos, maar betaalbaar en voor mij voldoende.
Inderdaad leuk om mee te spelen, alleen heb ik 24VDC op mijn systeem, zal dan wel niet werken. Deze vraagt 5VDC....

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 1238
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: Ombouw Emco F1P

Bericht door Breaker » 07 mei 2017 16:00

Kan wel volgens de documentatie:
The Econo-Probe can safely be used with voltages between 3vdc and 24vdc. AC current in those voltage ranges will also work, but D1 (the LED) will be dim or may not function at all.
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 1683
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: Ombouw Emco F1P

Bericht door andrefc101 » 07 mei 2017 16:29

Breaker schreef:Kan wel volgens de documentatie:
The Econo-Probe can safely be used with voltages between 3vdc and 24vdc. AC current in those voltage ranges will also work, but D1 (the LED) will be dim or may not function at all.
Interessant, werkt dat ding alleen zijdelings, of ook als de z-as zakt op het werk?

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 1648
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Ombouw Emco F1P

Bericht door Ballegooijen » 07 mei 2017 16:41

Ik heb deze sensor ook aangeschaft en werkt (voor mij) prima. Hij is in ieder geval nauwkeuriger dan mijn oog. Ik gebruik deze overigens in combinatie met een sensor voor het nullen van de bovenkant. Ik heb daar een schakelaar tussen gezet om de keuze te maken welke in wil gebruiken. Dit is ook nog NO en NC verschillend maar EdingCNC maakt daar geen probleem van.
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 1683
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: Ombouw Emco F1P

Bericht door andrefc101 » 07 mei 2017 16:48

Ballegooijen schreef:Ik gebruik deze overigens in combinatie met een sensor voor het nullen van de bovenkant.
Kan je dat ding niet gebruiken om je bovenkant te nullen?

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 1238
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: Ombouw Emco F1P

Bericht door Breaker » 07 mei 2017 16:56

Heeft X,Y en Z. Ik gebruik 'm zeker ook voor Z. X en Y moet je wel compenseren, even de Haimer gewoonte afleren ;-)
Een schakelaar probeer ik als het even kan te voorkomen: Staat bij mij altijd net verkeerd en dan gaat de boel kapot. Vandaar geïnteresseerd in een circuitje dat werkt.
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 1648
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Ombouw Emco F1P

Bericht door Ballegooijen » 07 mei 2017 18:14

Ik vindt het voor de bovenkant nullen niet zo handig. Je moet dan iedere keer de collet wisselen en dan het freesje er weer in. De freesjes moet je dan ook allemaal opmeten en op exact dezelfde diepte er in zetten. Nu steek ik een freesje in de spindel, laat de Z zakken op de toolsensor en klaar is Kees.
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 1238
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: Ombouw Emco F1P

Bericht door Breaker » 07 mei 2017 18:37

Met spantanghouders geldt dat niet zo, een tool meet je dan over het algemeen maar één keer in: Wanneer je 'm in de houder doet. Daarna staat het in de tooltabel en kan er gewisseld worden zonder opnieuw inmeten.
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 1683
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: Ombouw Emco F1P

Bericht door andrefc101 » 07 mei 2017 18:43

Breaker schreef:Met spantanghouders geldt dat niet zo, een tool meet je dan over het algemeen maar één keer in: Wanneer je 'm in de houder doet. Daarna staat het in de tooltabel en kan er gewisseld worden zonder opnieuw inmeten.
Da's een leuke! Dat gaat niet op als je een spindel met een vaste ER kop hebt!
Waarom en hoeveel moet je dat compenseren in de X en Y? Je zou toch zeggen dat dat ding triggert op 0?

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 1238
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: Ombouw Emco F1P

Bericht door Breaker » 07 mei 2017 18:56

andrefc101 schreef: Da's een leuke! Dat gaat niet op als je een spindel met een vaste ER kop hebt!
Dat is wat Ballegooijen zegt als ik het juist begrijp.
Waarom en hoeveel moet je dat compenseren in de X en Y? Je zou toch zeggen dat dat ding triggert op 0?
De halve diameter van de tip, dat staat het namelijk uit het hart van de Z-as, dus 1,5mm. En dan afhankelijk van de richting van meten erbij of eraf.
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 1648
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Ombouw Emco F1P

Bericht door Ballegooijen » 07 mei 2017 19:03

Dat is wat Ballegooijen zegt als ik het juist begrijp.
Ja, met een vaste toolhouder kan het wel maar met een (ER)Collet is het zeer omslachtig.
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

tatanka
Donateur
Berichten: 268
Lid geworden op: 12 jun 2009 13:25
Locatie: Ulestraten
Contacteer:

Re: Ombouw Emco F1P

Bericht door tatanka » 08 mei 2017 09:48

Breaker schreef:Het is deze. Geen top specificaties en niet draadloos, maar betaalbaar en voor mij voldoende.
Volledig mee eens.

Jos

Plaats reactie