Colinbus CLR2513

Alle in grote lijnen opgebouwde aluminium, stalen en houten cnc-machine`s

Moderators: audiomanics, Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
janplastiek
Donateur
Berichten: 1496
Lid geworden op: 23 sep 2010 23:28
Locatie: Rijkevorsel België
Contacteer:

Re: Colinbus CMR2513

Bericht door janplastiek » 23 nov 2016 20:18

benkr schreef:Ik denk dat dit iets is waar Janplastiek nog het meest van weet, hij heeft een machine uit dezelfde stal.
heb hem al een duwtje in de goede richting gegeven.
even afwachten wat en hoe ;-)

is een andere machine dan de mijne, mijn cnc studio is de goedkopere versie van de CMR
Breek de dag, frees een lijntje.

eigen_gebruik
Berichten: 39
Lid geworden op: 02 nov 2014 07:24

Re: Colinbus CMR2513

Bericht door eigen_gebruik » 23 nov 2016 21:01

John Sellis schreef: "TCPHost"="10.32.11.85"
Uitgaande van bovenstaande, heb je ook de netwerkinstellingen (TCP/IP configuratie) van de PC aangepast aan het bovenstaande ?

John Sellis
Donateur
Berichten: 407
Lid geworden op: 10 mar 2014 13:09

Re: Colinbus CMR2513

Bericht door John Sellis » 23 nov 2016 23:26

eigen_gebruik schreef:
John Sellis schreef: "TCPHost"="10.32.11.85"
Uitgaande van bovenstaande, heb je ook de netwerkinstellingen (TCP/IP configuratie) van de PC aangepast aan het bovenstaande ?
Ja en dan is er wel verbinding alleen de verbinding naar colidrive lukt dan niet. Ik had op internet al wel het wachtwoord voor meer instellingen gevonden. (Wachtwoord: Oscar) ook daar het IP adres ingevoerd. Maar het is net of ik een stukje mis. Stukje software die mij Ethernet naar com poort zet of zo. Weet iemand hoe je die .dat bestanden kan uitlezen.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door John Sellis op 24 nov 2016 10:18, 3 keer totaal gewijzigd.

John Sellis
Donateur
Berichten: 407
Lid geworden op: 10 mar 2014 13:09

Re: Colinbus CMR2513

Bericht door John Sellis » 23 nov 2016 23:27

janplastiek schreef:
benkr schreef:Ik denk dat dit iets is waar Janplastiek nog het meest van weet, hij heeft een machine uit dezelfde stal.
heb hem al een duwtje in de goede richting gegeven.
even afwachten wat en hoe ;-)

is een andere machine dan de mijne, mijn cnc studio is de goedkopere versie van de CMR
Dank daarvoor!!!

Swake
Donateur
Berichten: 1122
Lid geworden op: 23 nov 2009 20:58
Locatie: (B)
Contacteer:

Re: Colinbus CMR2513

Bericht door Swake » 24 nov 2016 16:33

John Sellis schreef:Weet iemand hoe je die .dat bestanden kan uitlezen.
Ik vermoed dat het een MDB bestand is (MS-Access dus) omdat het 2de bestand een ldb is, dat is een database lock bestand. Dus ikke rename gedaan naar *.mdb. Heb hier geen Access maar wel Excel, en die vraagt bij het openen ervan naar een paswoord. Dus lijkt te kloppen. Het paswoord heb ik niet direct gevonden (en t'is niet Oscar)
When it fits stop using the hammer.

Swake
Donateur
Berichten: 1122
Lid geworden op: 23 nov 2009 20:58
Locatie: (B)
Contacteer:

Re: Colinbus CMR2513

Bericht door Swake » 24 nov 2016 16:35

File in een editor open gedaan en het is effectief een 'Standard Jet DB'.
Behalve dat niks leesbaar natuurlijk.
When it fits stop using the hammer.

Swake
Donateur
Berichten: 1122
Lid geworden op: 23 nov 2009 20:58
Locatie: (B)
Contacteer:

Re: Colinbus CMR2513

Bericht door Swake » 24 nov 2016 16:38

Het paswoord: COLt657916

Have fun
When it fits stop using the hammer.

John Sellis
Donateur
Berichten: 407
Lid geworden op: 10 mar 2014 13:09

Re: Colinbus CMR2513

Bericht door John Sellis » 24 nov 2016 22:50

Swake schreef:Het paswoord: COLt657916

Have fun
Ja klopt. Ben benieuwd wat daar in staat. Misschien IP adres met juiste poorten?

Mijn dank is groot!

André
Berichten: 161
Lid geworden op: 19 aug 2007 14:18
Locatie: Friesland
Contacteer:

Re: Colinbus CMR2513

Bericht door André » 25 nov 2016 12:00

Het is mij nog niet duidelijk of tussen frees en PC wel een verbinding is.
Mijn idee start met de basis.
-Is de aansluiting tussen frees en PC wel voor ethernet? Lees ergens dat iemand iets over Canbus roept.
-Is het ethernet, rj45 kabel er tussen
-IP configuratie instellen (IP nummer en subnet)
-Ping (laagste manier van communicatie)
Dan pas richting software functies

Begin je te peuren in software voordat je de basis goed hebt, kom je vaak alleen maar verder in de ellende.

De Com1 poort instellingen kunnen worden geemuleerd naar een ethernet poort.
Waarschijnlijk is de software zo geschreven dat deze via rs232 werkt, later is aangepast voor ethernet.
Het zal niet de eerste software zijn die in de kern uit een DOS schil bestaat.

John Sellis
Donateur
Berichten: 407
Lid geworden op: 10 mar 2014 13:09

Re: Colinbus CMR2513

Bericht door John Sellis » 28 nov 2016 14:51

André schreef:Het is mij nog niet duidelijk of tussen frees en PC wel een verbinding is.
Mijn idee start met de basis.
-Is de aansluiting tussen frees en PC wel voor ethernet? Lees ergens dat iemand iets over Canbus roept.
-Is het ethernet, rj45 kabel er tussen
-IP configuratie instellen (IP nummer en subnet)
-Ping (laagste manier van communicatie)
Dan pas richting software functies

Begin je te peuren in software voordat je de basis goed hebt, kom je vaak alleen maar verder in de ellende.

De Com1 poort instellingen kunnen worden geemuleerd naar een ethernet poort.
Waarschijnlijk is de software zo geschreven dat deze via rs232 werkt, later is aangepast voor ethernet.
Het zal niet de eerste software zijn die in de kern uit een DOS schil bestaat.
-Ja de verbinding is wel ethernet, de driver is een plc en die stuurt canbus signalen uit naar de servo drivers.
-heb verschillende kabels geprobeerd zowel cross al normaal.
-Ip instellingen kan via de software die stelt je netwerk kaart in (dat gebeurt ook echt)
alleen welk ip adres weet in niet.
-ping heb ik niet geprobeerd omdat ik het ip adres niet weet van de machine.

de com1 poort zou idd wel geemuleerd kunnen worden alleen dit weet ik niet. alleen krijg elke keer de melding "connect time out".

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 1474
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: Colinbus CMR2513

Bericht door Breaker » 28 nov 2016 15:06

"FTPPort"="21"
"TCPPoll"="9202"
"TCPSendPort"="9201"
"TCPHost"="10.32.11.85"
Ik lees het als 10.32.11.85 is het IP van de machine, niet van de PC. En de machine is (misschien) benaderbaar op poort 21, 9201 en 9202.

Dus geeft eerst de PC een ander IP (bv. 10.32.11.84 subnetmask: 255.255.255.0, gateway: 10.32.11.1 - gateway kan je overslaan als het niet vereist is)
Probeer dan vanaf een DOS-prompt:
- ping 10.32.11.85
Als dat lukt kan je om beurten proberen:
- telnet 10.32.11.85 21
- telnet 10.32.11.85 9201
- telnet 10.32.11.85 9202
- een paar keer enter en kijken of je wat rommel op je scherm krijgt, als dat het geval is, is er een verbinding.
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

Gebruikersavatar
serum
Donateur
Berichten: 2094
Lid geworden op: 08 mar 2008 20:37
Contacteer:

Re: Colinbus CMR2513

Bericht door serum » 28 nov 2016 16:23

Je kan ook op ip adres Een portscan uitvoeren: deze software polt dan alle poorten op het betreffende ip. Op een Mac zit dit ingebouwd, op Windows heb je er software voor. Die login die je krijgt, is dat via een webinterface? (Ik ken de apparatuur niet) voor hetzelfde geld draait er een webinterface op dat ding

John Sellis
Donateur
Berichten: 407
Lid geworden op: 10 mar 2014 13:09

Re: Colinbus CMR2513

Bericht door John Sellis » 01 dec 2016 09:44

Breaker schreef:
"FTPPort"="21"
"TCPPoll"="9202"
"TCPSendPort"="9201"
"TCPHost"="10.32.11.85"
Ik lees het als 10.32.11.85 is het IP van de machine, niet van de PC. En de machine is (misschien) benaderbaar op poort 21, 9201 en 9202.

Dus geeft eerst de PC een ander IP (bv. 10.32.11.84 subnetmask: 255.255.255.0, gateway: 10.32.11.1 - gateway kan je overslaan als het niet vereist is)
Probeer dan vanaf een DOS-prompt:
- ping 10.32.11.85
Als dat lukt kan je om beurten proberen:
- telnet 10.32.11.85 21
- telnet 10.32.11.85 9201
- telnet 10.32.11.85 9202
- een paar keer enter en kijken of je wat rommel op je scherm krijgt, als dat het geval is, is er een verbinding.

Ik ga het straks even proberen.

John Sellis
Donateur
Berichten: 407
Lid geworden op: 10 mar 2014 13:09

Re: Colinbus CMR2513

Bericht door John Sellis » 01 dec 2016 09:48

janplastiek schreef:
benkr schreef:Ik denk dat dit iets is waar Janplastiek nog het meest van weet, hij heeft een machine uit dezelfde stal.
heb hem al een duwtje in de goede richting gegeven.
even afwachten wat en hoe ;-)

is een andere machine dan de mijne, mijn cnc studio is de goedkopere versie van de CMR
Door jan ben ik in contact gekomen met een oud medewerker, ik ben hier erg blij mee! 8)
Het bleek ook geen cmr2513 te zijn maar een CLR 2513 maar de besturing was het zelfde!

Nu is de beste man met vakantie en kom hij volgende week weer. ik hoop dat hij me kan helpen met instellen (op afstand) van de computer/machine.

Ook janplastiek bedankt voor je pb! en iedereen dank voor jullie hulp!

Plaats reactie