mach3 breakoutboard geen verbinding

Alle andere vragen over zelfbouw machine`s kunnen hier terecht.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Erik72
Berichten: 6
Lid geworden op: 05 mar 2017 16:38

mach3 breakoutboard geen verbinding

Bericht door Erik72 » 11 jan 2018 00:18

Hallo Allemaal,
Ik ben sinds kort met het cnc virus besmet geraakt.
Ik heb een 5 Axis CNC Breakout Board aangeschaft en de volgende kabel:
StarTech 2 m USB naar DB25 Parallel Printer Adapterkabel - M/F

Nu lijkt het dat ik geen verbinding krijg met de breakoutboard.
Vraag 1:
Werkt deze combinatie?
Vraag 2:
Ik heb een laptop met windows 10 64 bit, gaat dit ook lukken?
vraag 3:
Hoe kom ik achter de printerpoort adres van mijn laptop?

Vraag 4:
Zijn er nog andere PC settings benodigd?

Ik hoop snel iets te horen, ben benieuwd hoe mijn motoren draaien :lol:

John Sellis
Donateur
Berichten: 390
Lid geworden op: 10 mar 2014 13:09

Re: mach3 breakoutboard geen verbinding

Bericht door John Sellis » 11 jan 2018 07:40

Een verloop werkt NOOIT. Dus dit krijg he niet werkend. Zoek ff op uc100 die kun je wel gebruiken

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 1892
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: mach3 breakoutboard geen verbinding

Bericht door Swets » 11 jan 2018 10:30

ik heb nog een uc100 ....

:-)
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

benkr
Donateur
Berichten: 2319
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: mach3 breakoutboard geen verbinding

Bericht door benkr » 11 jan 2018 15:54

Vanaf Windows 7-64 en hoger wordt de printerpoort niet meer standaard door Windows ondersteund, dus daar heb je zeker een potentieel probleem te pakken.
USB nar LPT: omzetters zijn altijd een vraagteken voor wat betreft het functioneren met b.v. Mach3, maar ook met andere software, er zijn producten die werken, maar veel meer die dat niet doen. het hangt heel sterk af van de software die bij de omzetter hoort en is beslist niet vooraf voorspelbaar.

Een UC100 is inderdaad een USB maar LPT: omzetter, maar of dat met mach3 werkt durf ik niet te zeggen, ik weet in ieder geval zeker dat ze ook eigen software hebben, die overigens wel goed schijnt te werken.

Waarom kies je niet voor b.v. een Leafboy77 kaartje, dat werkt perfect samen met mach3 en sluit je aan op de USB poort, of iets van Eding, wordt best wel regelmatig aangeboden hier op het forum of op marktplaats. En zo zijn er nog wel een paar heel goede varianten en keuzes mogelijk.

Erik72
Berichten: 6
Lid geworden op: 05 mar 2017 16:38

Re: mach3 breakoutboard geen verbinding

Bericht door Erik72 » 15 jan 2018 20:57

Hallo Allen,
Dank voor de reacties, ik was er al bang voor :-)
Dus UC 100 lost mijn probleem op.
Een andere print zou een optie zijn, maar heb hem inmiddels ingebouwd en voorzien van bedrading.
Wellicht is dan beter voor nu om een UC 100 toe te passen. eerst maar is complementeren en mechanisch de boel op orde maken.
@ swets Heb je deze over, en wat wil je ervoor hebben.
Daarnaast ben ik op zoek naar software, mach 3 of 4.
Wat raden jullie mij aan?
Ik heb de demo versie Mach 3 gedownload maar deze is nogal beperk, 500 regels als ik het goed heb.
Zijn daar ook oplossingen voor? :-) Daar hou ik wel van.

Vinkje staat inmiddels aan om een snelle reactie te kunnen geven.
Alvast bedankt voor de reacties.

benkr
Donateur
Berichten: 2319
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: mach3 breakoutboard geen verbinding

Bericht door benkr » 15 jan 2018 22:44

Van die 500 regels kom je heel simpel vanaf, koop een licentie.

Erik72
Berichten: 6
Lid geworden op: 05 mar 2017 16:38

Re: mach3 breakoutboard geen verbinding

Bericht door Erik72 » 15 jan 2018 22:55

Dat klopt helemaal,benkr :-)

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 1892
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: mach3 breakoutboard geen verbinding

Bericht door Swets » 15 jan 2018 23:05

Erik72 schreef:
15 jan 2018 20:57

@ swets Heb je deze over, en wat wil je ervoor hebben.
Daarnaast ben ik op zoek naar software, mach 3 of 4.
Wat raden jullie mij aan?
ik ga ff kijken wat hij nu kost....
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

benkr
Donateur
Berichten: 2319
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: mach3 breakoutboard geen verbinding

Bericht door benkr » 16 jan 2018 14:12

Dit is een keuze die je helemaal zelf en alleen moet maken, iedereen vindt de software die hij zelf heeft het fijnste, simpel omdat je daar het meest ervaren in bent.
Hier op het forum zijn best veel Eding fans, wil je dat, dan moet je ook Eding hardware kopen. Linux kan ook, maar dan moet software wel je ding zijn, een digibeet zoals ik bakt daar helemaal niets van om maar een voorbeeld te noemen. Mach3 is zo oud als er CNC is zo ongeveer, het voordeel hier van is dat er wereldwijd enorm veel gebruikers zijn en dat je op Internet en YouTube mega veel informatie vindt.
Mach4 begint denk ik ook volwassen te worden en best wel veel gebruikt. Je hebt nog De UC100, UC200 en UC300 van CNCDrive, schijnt ook leuk te werken maar heeft maar een beperkt aantal gebruikers, kennelijk wel een goede en snelle service bij problemen. Pokeys57CNC werkt goed met Mach3 en mach4 maar is soms een beetje wazig met documentatie, is wel enorm flexibel.

Ja, keuzes genoeg en de prijzen lopen helemaal niet zo heel erg ver uiteen al lijkt dat soms wel zo te zijn. Het is maar net wat je zelf fijn vindt werken.
Vrijwel elk pakket kent een Demo versie, ga eens proberen dan wordt het vanzelf duidelijk.

Ikzelf gebruik Pokeys57CNC samen met Mach3, ik verwacht nog wel een keer over te stappen naar Mach4, simpel omdat Pokeys met Mach3 geen 4e as aan kan.

Erik72
Berichten: 6
Lid geworden op: 05 mar 2017 16:38

Re: mach3 breakoutboard geen verbinding

Bericht door Erik72 » 20 jan 2018 13:38

@swets, had je al een prijs in gedachten?

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 1892
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: mach3 breakoutboard geen verbinding

Bericht door Swets » 21 jan 2018 21:20

ik zag dat hij 80 euro kost.... eehhh 50 euro... en dan betaal ik ook de verzendkosten... :-)

je kan hem natuurlijk ook altijd afhalen.... ik weet niet waar je woon...
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

Plaats reactie