UC100 sync error?

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 1903
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

UC100 sync error?

Bericht door Swets » 07 aug 2017 16:28

ik heb sinds kort een UC100 usb naar printerpoort geval....

maar ik krijg iedere keer een UC sync error..... althans alleen als me spindel draait... (freq-drive)

het begint al (normaal doe ik dat nooit , maar om te testen of het beter wil werken) het begint dus al als ik me machine homed met de spindel aan....
als me machine net uit met home schakelaars staat, als ik dan de spindel start, staan continue de schakelaars te knipperen.... (naderingsschakelaars)

jog ik hem een paar centimeter bij de schakelaars vandaan is dat probleem weg....

en dan heb ik ook nog , als ik tijdens normaal bedrijf de spindel hoog of lager wil zetten... krijg ik ook een sync error..... wordt er gek van


de kabel naar me spindel is een afgeschermde kabel, welke aan de kant van de freq.drive aan aarde zit....
ik heb al ferriet kernen om me USB kabels gedaan.... ook ligt die UC100 een heel eind van de regelaar af....

wat zou ik nog meer kunnen proberen???

alvast bedankt!
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

Gebruikersavatar
DaBit
Donateur
Berichten: 7831
Lid geworden op: 05 dec 2012 13:48
Locatie: Oss

Re: UC100 sync error?

Bericht door DaBit » 07 aug 2017 16:40

Heb je ook een netfiltertje in de 230VAC aanvoer naar de VFD geplaatst? Ik denk dat dat de truuk doet, des te meer omdat je naderingsschakelaars ook raar gaan doen als je de spindel aanzet.

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 1903
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door Swets » 07 aug 2017 16:58

nee? waar kan ik dat vandaan halen?
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

Gebruikersavatar
DaBit
Donateur
Berichten: 7831
Lid geworden op: 05 dec 2012 13:48
Locatie: Oss

Re: UC100 sync error?

Bericht door DaBit » 07 aug 2017 18:02

Voor de test is het wel uit een oude computervoeding te slopen, en verder hebben Conrad en andere leveranciers voldoende netfilters in alle soorten en maten op voorraad.

Je kunt ook proberen om benkr even lief aan te kijken, misschien heeft die nog wel wat.

benkr
Donateur
Berichten: 2777
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door benkr » 07 aug 2017 20:44

1 fase, 3 fasen, spanning en stroom?
Dan kijk ik wel of ik nog iets heb liggen, waarschijnlijk wel.
Voor 6,95 is ie dan overal in Nederland.

Maar eh.. heb je er een aardlek voor zitten? Dat gaat dan heel waarschijnlijk een probleem geven, hoe beter het filter is, hoe eerder de aardlek er uit gaat waarschijnlijk. Tenzij je een speciale aardlek schakelaar, bedoeld voor dit soort toepassingen, gaat gebruiken.

Gebruikersavatar
hainjedaf
Donateur
Berichten: 1443
Lid geworden op: 01 aug 2011 10:01
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door hainjedaf » 07 aug 2017 21:02

Ik heb van audiomanics een mooi netfilter
Met vriendelijke groet,
Marout Borms,
Amsterdam

HBM BF 25 L / Leadshine / Mesa 5i25 / LinuxCNC
(in aanbouw)

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 1903
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door Swets » 07 aug 2017 21:39

ik weet eigenlijk niet of me schuur achter de aardlek zit..... het is wel een geaarde groep... en er was ook plek voor de was machine... maar ik heb dat eigenlijk nog nooit zo goed bekeken... :-)

maar ik had al zitten zoeken op net filter.... maar ik vind van een paar euro to over de 100 euro... en ik heb geen idee waar ik op letten moet....
( slecht he voor een elektro monteur... :-) )

ja 1 fase... stroom? ik heb een 1,5 kw spindel... dus ja wat voor stroom?
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

Benny_DS
Berichten: 386
Lid geworden op: 29 nov 2016 14:56
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door Benny_DS » 07 aug 2017 21:58

Mach3 of UCCNC?

Heb er heel af en toe ook last van (mach3) maar men laptop kan UCCNC niet aan. Ben op zoek naar een vervanger.

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 1903
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door Swets » 08 aug 2017 00:07

met mach 3....

maar ik heb alleen problemen als ik maar iets met de spindel doet.... verder werkt het goed....


maar ja... nu weet ik nog niet wat ik kopen moet... ...
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

Gebruikersavatar
DaBit
Donateur
Berichten: 7831
Lid geworden op: 05 dec 2012 13:48
Locatie: Oss

Re: UC100 sync error?

Bericht door DaBit » 08 aug 2017 00:18

Iets van 1 fase, 10 Ampère. Circaplusminus.
En dan zo'n los doosje met losse aansluitingen zodat je het ding vlak naast de vfd kunt monteren.

Floppy
Berichten: 619
Lid geworden op: 11 apr 2007 23:40
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door Floppy » 09 aug 2017 15:04

Als je wat wilt proberen heb ik hier nog 2 zware netfilters liggen. Zijn wel 20 jaar oud, komen uit oude computers.
Je weet waar ik woon.

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 1903
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door Swets » 09 aug 2017 20:12

shit... gistere net 1 besteld bij Conrad....

nou als dat niet werkt ....
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 1903
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door Swets » 11 aug 2017 12:37

ik heb me filter binnen.... maar toch nog even een vraagje...

aan de ene kant zit L-N en een aarde , aan de uitgaande kant zitten 2 aansluitingen.... die gaan naar de regelaar...

oke... moet ik nog wel een aarde draad naar de regelaar liggen?

maakt het bij zo'n filter echt uit of de fase op de L zit, en de nul op de N? dit omdat het via een stekkerbak gaat...
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

benkr
Donateur
Berichten: 2777
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: UC100 sync error?

Bericht door benkr » 11 aug 2017 13:22

Zorg er voor dat de regelaar en het filter echt goed (HF) geaard zijn, het allerbeste is om ze beiden op een en dezelfde metalen plaat te zetten, maar een brede (hoeft niet dik te zijn, wel zo breed als het kan, b.v. aardlitze) aarddraad tussen beiden is ook goed. En zorg dan ook dat de afscherming van de draad die naar de motor gaat ook op dit punt komt, weer direct aan die metalen plaat, of met een zo kort mogelijke brede aarddraad. En probeer alle draden van dit circuit die niet in de afscherming zitten in ieder geval te twisten en zo kort mogelijk te houden.

En inderdaad die fase en nul maakt niets uit.

Plaats reactie