Opname Deckel FP1 veranderen

Hier alle merken gekochte machine`s waar vragen over zijn of wat je met ons wilt delen.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
kevinMFY
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 nov 2017 22:27

Opname Deckel FP1 veranderen

Bericht door kevinMFY » 23 dec 2017 20:07

Hallo,

Ik heb een tijdje geleden een Deckel FP1 gekocht.
Het is het nieuwer type machine en kop (met versnelling schijven ipv hendels), maar de kop heeft nu een MK opname.
Zijn er setjes voor om deze om te bouwen naar een SK houder?

Groeten Kevin

assink
Berichten: 1505
Lid geworden op: 03 mar 2009 09:06
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: Opname Deckel FP1 veranderen

Bericht door assink » 24 dec 2017 01:17

Nee.. Moet je helemaal een andere spindelas voor kopen bij mijn weten.
Heb ooit eens gehoord dat je een MK4 kunt laten verbouwen naar een ISO30.
Als je het per se wilt, kun je beter een verticale kop zoeken met ISO40. Kost alleen wel flink duiten.

kevinMFY
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 nov 2017 22:27

Re: Opname Deckel FP1 veranderen

Bericht door kevinMFY » 24 dec 2017 10:37

Als bijlage een foto van een doorsnede van een nieuw type kop. De mijne is hetzelfde alleen is de SK een MK houder. Ik neem aan dat dit onderdeel toch te vervangen is?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door kevinMFY op 24 dec 2017 10:47, 1 keer totaal gewijzigd.

assink
Berichten: 1505
Lid geworden op: 03 mar 2009 09:06
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: Opname Deckel FP1 veranderen

Bericht door assink » 25 dec 2017 17:53

De lagers hebben geen binnenring, lopen rechtstreeks op de as zelf bij een deckel.
Dus de as uitwisselen is volgens mij niet doen omdat dan de lagering niet meer klopt?

tuonov4
Berichten: 4
Lid geworden op: 14 dec 2017 14:23

Re: Opname Deckel FP1 veranderen

Bericht door tuonov4 » 31 dec 2017 15:29

Je moet dan de complete binnenspil vervangen en de spil opnieuw lageren met naaldlagers(oplopend met 0,002mm).Ook heb je dan het probleem dat horizontaal en verticaal verschillend zijn.
groet:Fred

kevinMFY
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 nov 2017 22:27

Re: Opname Deckel FP1 veranderen

Bericht door kevinMFY » 31 dec 2017 15:57

Maar ik neem toch aan dat aan die spillen tijdens productie toch een lagerpassing gemaakt is? En dat je met de lagers die er nu inzitten kunt gebruiken voor een sk 40 binnenspil of zit ik helemaal verkeerd? Het gaat me alleen om de haakse kop

tuonov4
Berichten: 4
Lid geworden op: 14 dec 2017 14:23

Re: Opname Deckel FP1 veranderen

Bericht door tuonov4 » 31 dec 2017 19:22

hoi Kevin,dat is niet zo.De lagers worden echt gepast op met 0.002 oplopend totdat de spil en huis met een beetje weerstand zijn te verschuiven.Je kan dit alleen maar doen als je een complete lagerset tot je beschikking hebt.Je kan dan de 0.002 verschil echt voelen.Voor wat betreft de olielekkage ,dit kan evt ook van de spanner komen.

groet:Fred

Plaats reactie