Voor als je erg afhankelijk bent van chineese spulletjes...

Gewoon even offtopic praten over van alles en nog wat.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
DaBit
Donateur
Berichten: 11041
Lid geworden op: 05 dec 2012 13:48
Locatie: Oss

Re: Voor als je erg afhankelijk bent van chineese spulletjes...

Bericht door DaBit »

Kjelt schreef: 20 sep 2023 19:04 Huh? Weet niet wat voor kringen jij dat hoorde masr ik herken dat niet.
Het standaardverhaaltje 'de Chinezen krijgen meer welvaart, lonen gaan omhoog, dus binnen 5 jaar verkast de lagelonenlandenproductie naar land X' is al decennia oud. 'Die roofbouw op het land kan niet lang duren; over 5 jaar verzuipen ze in hun eigen vuil en stokt de boel' ook al. Enzovoorts. Hel en verdoemenis.

Maar het valt maar hoogst zelden om. Zo af en toe heb je een keer een aardbevingkje en dan verschuift de boel een beetje. Het ene poppetje dondert de afgrond in, het andere poppetje komt uit z'n hol gekropen, en het hele gevaarte dendert gewoon door.
De belangrijkste wet in de wetenschap: 'hoe minder efficient en hoe meer herrie, hoe leuker het is'
Gebruikersavatar
zeeschuim
Donateur
Berichten: 880
Lid geworden op: 05 jun 2015 21:54
Locatie: Lelystad
Contacteer:

Re: Voor als je erg afhankelijk bent van chineese spulletjes...

Bericht door zeeschuim »

zeeschuim schreef: 20 sep 2023 11:26of europa
Duitsland

Industriestandort Deutschland, de gevleugelde slogan voor het land dat al decennialang geldt als Europa's economische grootmacht, is in gevaar. Gebrek aan vakmensen, hoge belastingen, hoge loonkosten, hoge sociale kosten, hoge energieprijzen, hoge regeldruk, verouderde infrastructuur, Chinese concurrentie, Amerikaanse stimuleringsprogramma's - de lijst met plagen is lang.

Het gevolg is dat productie en investeringen wegvloeien uit Duitsland, en daarmee werkgelegenheid en welvaart. In 2022 verdween 135 miljard euro aan Duitse investeringen naar het buitenland, terwijl er maar 10 miljard euro aan buitenlandse investeringen bijkwam. Anders gezegd: vorig jaar verdween 125 miljard euro aan economische activiteit uit Duitsland, meer dan ooit tevoren.
Wij van cncfrees adviseren cncfrees.
Plaats reactie