aansluiten 3x din voeding

Moderator: Moderators

Plaats reactie
tenij000
Berichten: 55
Lid geworden op: 12 apr 2017 15:13

aansluiten 3x din voeding

Bericht door tenij000 » 25 dec 2018 01:50

heb van werk 3x 75watt 12volt voeding mee gekregen
din rail mean well


moet dus 3x van stopcontact naar die voeding toe

is daar ook een nette handige manier voor

lordprimoz
Berichten: 127
Lid geworden op: 27 jun 2017 13:40
Locatie: Hengelo

Re: aansluiten 3x din voeding

Bericht door lordprimoz » 25 dec 2018 03:06

Op een din rail wat klemmen plaatsen waar je het net op aansluit, die vervolgens weer doorlust naar die 75W voedingen.

Een schakelaar en zekering etc is wel handig tussen de net aansluiting en de klemmen te plaatsen.

Kjelt
Donateur
Berichten: 1333
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: aansluiten 3x din voeding

Bericht door Kjelt » 25 dec 2018 06:20

Dinrail voedingen zijn bedoeld voor inbouw in een kast met een dinrail.
Dan is wat LordPrimoz hierboven schrijft de oplossing.

Rechtstreeks naar een wandcontactdoos (stopcontact) is zonder kast(je) niet echt aan te raden omdat de connectoren aan te raken zijn, bv door kleine kindervingertjes , niet veilig dus :!:

Mocht je zelf een kastje bouwen denk er dan aan dat je de warmte kwijt wilt dus enkele ont- en be- luchtingsgaten aanbrengenaan.

tenij000
Berichten: 55
Lid geworden op: 12 apr 2017 15:13

Re: aansluiten 3x din voeding

Bericht door tenij000 » 25 dec 2018 13:00

kan watersnijder wel behuizing laten maken 3/4mm dik staal

lordprimoz
Berichten: 127
Lid geworden op: 27 jun 2017 13:40
Locatie: Hengelo

Re: aansluiten 3x din voeding

Bericht door lordprimoz » 25 dec 2018 13:10

Wat zijn de afmetingen van die voedingen? Ik heb namelijk nog wel een leuk kastje liggen, maar die js voor de meeste zaken te klein. Misschien passen de voedingen inclusief een extra rail voor klemmen etc daar wel in.

De kast is ongeveer 300*300*100mm.

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 6986
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: aansluiten 3x din voeding

Bericht door hugo stoutjesdijk » 25 dec 2018 13:23

tenij000 schreef:
25 dec 2018 13:00
kan watersnijder wel behuizing laten maken 3/4mm dik staal
Dat lijkt me ruim dik voldoende. :lol: of bedoel je 0.75mm ?
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

Gebruikersavatar
Bjornski1976
Berichten: 497
Lid geworden op: 01 feb 2013 14:10
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: aansluiten 3x din voeding

Bericht door Bjornski1976 » 25 dec 2018 13:53

Als je drie installatieautomaatjes naast elkaar zet kan je iedere voeding afzonderlijke spanningsloos maken. Middels de automaatjes in serie te voeden ben je met een snoer en steeker klaar. Je aansluitvernogen is dan 225 Watt, Let wel dat het snoer een ader doorsnede heeft van 1.5mm2.
Who dares wins

André
Berichten: 178
Lid geworden op: 19 aug 2007 14:18
Locatie: Friesland
Contacteer:

Re: aansluiten 3x din voeding

Bericht door André » 25 dec 2018 14:01

Afbeelding

Deze gebruik ik nog wel eens. Kun je via AMP stekkers de boel mooi verdelen.

mjeuring
Berichten: 762
Lid geworden op: 03 feb 2014 14:49
Locatie: MM

Re: aansluiten 3x din voeding

Bericht door mjeuring » 26 dec 2018 13:22

André schreef:
25 dec 2018 14:01
Deze gebruik ik nog wel eens. Kun je via AMP stekkers de boel mooi verdelen.
Secundair wel, maar primair (230 VAC) amp gebruiken heeft niet echt de voorkeur.

Kjelt
Donateur
Berichten: 1333
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: aansluiten 3x din voeding

Bericht door Kjelt » 26 dec 2018 13:45

Nee dat zou ik ook niet gebruiken die zijn meestal niet voor netspanning geschikt en zo te zien ook aanraak gevaarlijk.
Mocht je echt niet anders kunnen dan zou ik de Wago 222 of mooier compact de 221 verbindingsklem gebruiken die geschikt zijn voor stranded wire en 230VAC.
https://www.elektroschakelmateriaal.nl/ ... ds25-99415

André
Berichten: 178
Lid geworden op: 19 aug 2007 14:18
Locatie: Friesland
Contacteer:

Re: aansluiten 3x din voeding

Bericht door André » 27 dec 2018 12:02

Kjelt schreef:
26 dec 2018 13:45
Nee dat zou ik ook niet gebruiken die zijn meestal niet voor netspanning geschikt en zo te zien ook aanraak gevaarlijk.
Gewoon 250V wissel 16Amp geschikt.

Edit op de klemmenstrook staat zelfs 600V 10 Amp :-)

Plaats reactie