UC100 sync error?

Moderator: Moderators

UC100 sync error?

Berichtdoor Swets op 07 Aug 2017 14:28

ik heb sinds kort een UC100 usb naar printerpoort geval....

maar ik krijg iedere keer een UC sync error..... althans alleen als me spindel draait... (freq-drive)

het begint al (normaal doe ik dat nooit , maar om te testen of het beter wil werken) het begint dus al als ik me machine homed met de spindel aan....
als me machine net uit met home schakelaars staat, als ik dan de spindel start, staan continue de schakelaars te knipperen.... (naderingsschakelaars)

jog ik hem een paar centimeter bij de schakelaars vandaan is dat probleem weg....

en dan heb ik ook nog , als ik tijdens normaal bedrijf de spindel hoog of lager wil zetten... krijg ik ook een sync error..... wordt er gek van


de kabel naar me spindel is een afgeschermde kabel, welke aan de kant van de freq.drive aan aarde zit....
ik heb al ferriet kernen om me USB kabels gedaan.... ook ligt die UC100 een heel eind van de regelaar af....

wat zou ik nog meer kunnen proberen???

alvast bedankt!
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)
Avatar gebruiker
Swets
 
Berichten: 1848
Geregistreerd: 09 Feb 2007 20:49
Woonplaats: krimpen aan den IJssel

Re: UC100 sync error?

Berichtdoor DaBit op 07 Aug 2017 14:40

Heb je ook een netfiltertje in de 230VAC aanvoer naar de VFD geplaatst? Ik denk dat dat de truuk doet, des te meer omdat je naderingsschakelaars ook raar gaan doen als je de spindel aanzet.
Avatar gebruiker
DaBit
Donateur
 
Berichten: 7284
Geregistreerd: 05 Dec 2012 12:48
Woonplaats: Oss

Re: UC100 sync error?

Berichtdoor Swets op 07 Aug 2017 14:58

nee? waar kan ik dat vandaan halen?
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)
Avatar gebruiker
Swets
 
Berichten: 1848
Geregistreerd: 09 Feb 2007 20:49
Woonplaats: krimpen aan den IJssel

Re: UC100 sync error?

Berichtdoor DaBit op 07 Aug 2017 16:02

Voor de test is het wel uit een oude computervoeding te slopen, en verder hebben Conrad en andere leveranciers voldoende netfilters in alle soorten en maten op voorraad.

Je kunt ook proberen om benkr even lief aan te kijken, misschien heeft die nog wel wat.
Avatar gebruiker
DaBit
Donateur
 
Berichten: 7284
Geregistreerd: 05 Dec 2012 12:48
Woonplaats: Oss

Re: UC100 sync error?

Berichtdoor benkr op 07 Aug 2017 18:44

1 fase, 3 fasen, spanning en stroom?
Dan kijk ik wel of ik nog iets heb liggen, waarschijnlijk wel.
Voor 6,95 is ie dan overal in Nederland.

Maar eh.. heb je er een aardlek voor zitten? Dat gaat dan heel waarschijnlijk een probleem geven, hoe beter het filter is, hoe eerder de aardlek er uit gaat waarschijnlijk. Tenzij je een speciale aardlek schakelaar, bedoeld voor dit soort toepassingen, gaat gebruiken.
benkr
Donateur
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: 16 Jun 2012 14:32
Woonplaats: Tilburg

Re: UC100 sync error?

Berichtdoor hainjedaf op 07 Aug 2017 19:02

Ik heb van audiomanics een mooi netfilter
Met vriendelijke groet,
Marout Borms,
Amsterdam

HBM BF 25 L / Leadshine / Mesa 5i25 / LinuxCNC
(in aanbouw)
Avatar gebruiker
hainjedaf
Donateur
 
Berichten: 1416
Geregistreerd: 01 Aug 2011 08:01
Woonplaats: Amsterdam

Re: UC100 sync error?

Berichtdoor Swets op 07 Aug 2017 19:39

ik weet eigenlijk niet of me schuur achter de aardlek zit..... het is wel een geaarde groep... en er was ook plek voor de was machine... maar ik heb dat eigenlijk nog nooit zo goed bekeken... :-)

maar ik had al zitten zoeken op net filter.... maar ik vind van een paar euro to over de 100 euro... en ik heb geen idee waar ik op letten moet....
( slecht he voor een elektro monteur... :-) )

ja 1 fase... stroom? ik heb een 1,5 kw spindel... dus ja wat voor stroom?
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)
Avatar gebruiker
Swets
 
Berichten: 1848
Geregistreerd: 09 Feb 2007 20:49
Woonplaats: krimpen aan den IJssel

Re: UC100 sync error?

Berichtdoor Benny_DS op 07 Aug 2017 19:58

Mach3 of UCCNC?

Heb er heel af en toe ook last van (mach3) maar men laptop kan UCCNC niet aan. Ben op zoek naar een vervanger.
Benny_DS
 
Berichten: 301
Geregistreerd: 29 Nov 2016 13:56
Woonplaats: Antwerpen

Re: UC100 sync error?

Berichtdoor Swets op 07 Aug 2017 22:07

met mach 3....

maar ik heb alleen problemen als ik maar iets met de spindel doet.... verder werkt het goed....


maar ja... nu weet ik nog niet wat ik kopen moet... ...
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)
Avatar gebruiker
Swets
 
Berichten: 1848
Geregistreerd: 09 Feb 2007 20:49
Woonplaats: krimpen aan den IJssel

Re: UC100 sync error?

Berichtdoor DaBit op 07 Aug 2017 22:18

Iets van 1 fase, 10 Ampère. Circaplusminus.
En dan zo'n los doosje met losse aansluitingen zodat je het ding vlak naast de vfd kunt monteren.
Avatar gebruiker
DaBit
Donateur
 
Berichten: 7284
Geregistreerd: 05 Dec 2012 12:48
Woonplaats: Oss

Re: UC100 sync error?

Berichtdoor Floppy op 09 Aug 2017 13:04

Als je wat wilt proberen heb ik hier nog 2 zware netfilters liggen. Zijn wel 20 jaar oud, komen uit oude computers.
Je weet waar ik woon.
Floppy
 
Berichten: 582
Geregistreerd: 11 Apr 2007 21:40
Woonplaats: Rotterdam

Re: UC100 sync error?

Berichtdoor Swets op 09 Aug 2017 18:12

shit... gistere net 1 besteld bij Conrad....

nou als dat niet werkt ....
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)
Avatar gebruiker
Swets
 
Berichten: 1848
Geregistreerd: 09 Feb 2007 20:49
Woonplaats: krimpen aan den IJssel

Re: UC100 sync error?

Berichtdoor Swets op 11 Aug 2017 10:37

ik heb me filter binnen.... maar toch nog even een vraagje...

aan de ene kant zit L-N en een aarde , aan de uitgaande kant zitten 2 aansluitingen.... die gaan naar de regelaar...

oke... moet ik nog wel een aarde draad naar de regelaar liggen?

maakt het bij zo'n filter echt uit of de fase op de L zit, en de nul op de N? dit omdat het via een stekkerbak gaat...
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)
Avatar gebruiker
Swets
 
Berichten: 1848
Geregistreerd: 09 Feb 2007 20:49
Woonplaats: krimpen aan den IJssel

Re: UC100 sync error?

Berichtdoor benkr op 11 Aug 2017 11:22

Zorg er voor dat de regelaar en het filter echt goed (HF) geaard zijn, het allerbeste is om ze beiden op een en dezelfde metalen plaat te zetten, maar een brede (hoeft niet dik te zijn, wel zo breed als het kan, b.v. aardlitze) aarddraad tussen beiden is ook goed. En zorg dan ook dat de afscherming van de draad die naar de motor gaat ook op dit punt komt, weer direct aan die metalen plaat, of met een zo kort mogelijke brede aarddraad. En probeer alle draden van dit circuit die niet in de afscherming zitten in ieder geval te twisten en zo kort mogelijk te houden.

En inderdaad die fase en nul maakt niets uit.
benkr
Donateur
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: 16 Jun 2012 14:32
Woonplaats: Tilburg

Volgende

Terug naar interface kaarten



Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten