fusion 360 z hoogte default op 0

Vragen over alles wat met autodesk producten te maken heeft kunnen jullie hier stellen.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
epa
Berichten: 99
Lid geworden op: 13 nov 2012 16:49

fusion 360 z hoogte default op 0

Bericht door epa » 03 jan 2019 11:15

en dat zou ik graag op de clearence hoogte willen hebben.
waar zou ik dat kunnen aanpassen?(behalve in de code zelf)
ik heb de post proces machine van het internet gedownload(kan hem zo gouw niet terug vinden).

Gebruikersavatar
carlo
Berichten: 304
Lid geworden op: 04 okt 2009 12:33
Locatie: Diepenbeek België
Contacteer:

Re: fusion 360 z hoogte default op 0

Bericht door carlo » 03 jan 2019 11:30

goeiemorgen

als je 1 of andere waarde wil veranderen doe je het gewoon inde cam omgeving
daarna rechtsklik doen en als default instellen

bv de clearance height daar staat standaard de offset 10mm
verander die waarde naar bv 5mm
rechtsklik doen en dan Make Default aanduiden
dan is vanaf dan de offset 5mm


mvg
carlo

epa
Berichten: 99
Lid geworden op: 13 nov 2012 16:49

Re: fusion 360 z hoogte default op 0

Bericht door epa » 03 jan 2019 12:22

tnx carlo
ik ga het strax ff proberen

edit/ waar precies moet ik die veranderem
ik heb de clearence hoogte op model top +2mm gezet maar hij geeft nog steeds g53 g0 z0

btw ik gebruik de machine kit linux cnc
edit 2/een vriend van mij heeft de config varanderd,zodat hij de waarde die bij g53(z0) staat veranderd in de waarde die bij g43 staat(en dat is de clearence height)

nu gaat ie omhoog tot de clearence height,en gaat dan pas bewegen in x y richting.
en dat is precies wat ik wilde :)
mocht iemand dat ook willen hebben pm!

met dank aan (genius)aldert

arjancnc
Berichten: 136
Lid geworden op: 20 jun 2014 16:17

Re: fusion 360 z hoogte default op 0

Bericht door arjancnc » 11 feb 2019 14:04

Clearance hoogte is de hoogte relatief tot je werkstuk (0 stellen als default klinkt niet verstandig). G53 is je machinenulpunt en wordt uitgegeven in je postprocessor (zowel bij een wissel/aan het begin programma als aan het einde). Wil je dit aanpassen dan kan dat in de post. Normaal gesproken lijkt me dat niet nodig. Aan het eind van het programma wil je de frees maximaal omhoog om je werkstuk veilig uit te spannen.

Het is me niet duidelijk wat je precies wil bereiken. Houd er rekening mee dat dit veilige instellingen zijn en als je hier zonder dat je weet wat je doet aan gaat veranderen is de kans groot dat je vroeg of laat een botsing gaat krijgen. Helaas te veel voorbeelden van gezien.
Inventor HSM en Fusion 360 CAM Expert

Plaats reactie