4e As toolpath

Vragen over alles wat met autodesk producten te maken heeft kunnen jullie hier stellen.

Moderator: Moderators

karangetang
Donateur
Berichten: 326
Lid geworden op: 26 aug 2009 10:13
Locatie: Zeist
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door karangetang » 26 apr 2017 16:32

Kijk ook even naar deze mogelijkheid:

https://youtu.be/ApBfHW7AhsM

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 1922
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door Ballegooijen » 26 apr 2017 17:25

Kijk ook even naar deze mogelijkheid:
Dit kan met EdingCNC ook, zit standaard ingebouwd.
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

karangetang
Donateur
Berichten: 326
Lid geworden op: 26 aug 2009 10:13
Locatie: Zeist
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door karangetang » 26 apr 2017 19:12

estlecam is wel stukken goedkoper

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 1922
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door Ballegooijen » 26 apr 2017 19:54

estlecam is wel stukken goedkoper
Maar EdingCNC heb ik al.
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 1474
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door Breaker » 26 apr 2017 21:55

Tja, EdingCNC, Estlecam en Fusion360 vergelijken op functionaliteit en prijs...? Appels, peren en bananen zijn ook allemaal fruit...
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 1760
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door andrefc101 » 26 apr 2017 23:37

karangetang schreef:Kijk ook even naar deze mogelijkheid:

https://youtu.be/ApBfHW7AhsM
Ik snap de link naar de vierde (roterende) as niet, dat ding draait toch niet? Tekst of logo's projecteren op een rond vlak kan met Fusion allang.... Ik wil een draaiend werkstuk, en niet iets indexeren!

Gebruikersavatar
Sven
Berichten: 3810
Lid geworden op: 24 sep 2008 09:13
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door Sven » 27 apr 2017 06:16

Die continue draaiende 4e as, is dat dan een configuratieprobleem van je cnc zelf?

Als je dat hebt, dan is er verder toch geen probleem?
In linuxcnc kan het standaard ook niet maar Dabit heeft het voormekaar gebokst.
Sven
350 kilo aluminium, wat boutjes en moertjes en een beetje plaksel:
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=13039
Beginnen met CNC?
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=15481

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 5932
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door hugo stoutjesdijk » 27 apr 2017 08:50

Sven schreef:Die continue draaiende 4e as, is dat dan een configuratieprobleem van je cnc zelf?
Een draaiend werkstuk is iets anders dan een werkstuk draaien, wat jij doet Sven.
Gewoon bewerkingen op de 4e as uitvoeren, daar gaat het om. Of dat nu een randgravure voor een penning is, of een scheepsschroef maakt eigenlijk weinig uit.
Als je dat hebt, dan is er verder toch geen probleem?
In linuxcnc kan het standaard ook niet maar Dabit heeft het voormekaar gebokst.
Ik denk dat daar de grootste verdienste bij LinuxCNC zit, en het geluk dat er iemand is die het door heeft. Maar 'gesloten' systemen die voor zo'n oplossing geen functie hebben, daar kom je niet verder mee.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 1922
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door Ballegooijen » 28 apr 2017 14:04

Welke "truuks" moet je uithalen om je 4e as continu te laten draaien in EdingCNC?
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 1760
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door andrefc101 » 28 apr 2017 14:22

Ballegooijen schreef:Welke "truuks" moet je uithalen om je 4e as continu te laten draaien in EdingCNC?
Draaibank kopen....

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 5932
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door hugo stoutjesdijk » 28 apr 2017 14:57

Ballegooijen schreef:Welke "truuks" moet je uithalen om je 4e as continu te laten draaien in EdingCNC?
Los koppelen en (step/dir) op een pulsgever aan sluiten.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 1760
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door andrefc101 » 28 apr 2017 15:13

hugo stoutjesdijk schreef:Los koppelen en (step/dir) op een pulsgever aan sluiten.
http://stappenmotor.nl/Stappenmotor/uni ... %20cnc.htm

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 1922
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door Ballegooijen » 28 apr 2017 15:27

Los koppelen en (step/dir) op een pulsgever aan sluiten.
Aha, dank heren!

Dit zou dus ook kunnen? http://freesjes.nl/index.php?item=stapp ... 32&lang=NL
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Gebruikersavatar
carlo
Berichten: 226
Lid geworden op: 04 okt 2009 12:33
Locatie: Diepenbeek België
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door carlo » 28 apr 2017 16:20

welke parameters heb je ingegeven bij je 4de-as
bij mij staat er 0 bij de positieve en negatieve limiet
als ik nu nu in mdi g0 a720 ingeef draait hij mooi 2 toeren of 720°

mvg
carlo

Plaats reactie