4e As toolpath

Vragen over alles wat met autodesk producten te maken heeft kunnen jullie hier stellen.

Moderator: Moderators

4e As toolpath

Berichtdoor Ballegooijen op 23 Apr 2017 11:17

Hallo allemaal,
Nog steeds ben ik bezig om een 4e as op mijn portaal te bouwen. Ter voorbereiding hierop heb ik een tekeningetje gemaakt in F360 om te kijken of ik een toolpath zou kunnen genereren. Helaas, nog niets wat er op lijkt is er uitgekomen dus tijd om eerst een paar vragen te stellen:
1. Is het mogelijk in F360 een toolpath te maken voor een bewerking op een vierde as?
2. Als dit mogelijk is waar en hoe moet ik dan beginnen?
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl
Ballegooijen
Donateur
 
Berichten: 1573
Geregistreerd: 20 Sep 2016 13:45
Woonplaats: 's-Gravendeel

Re: 4e As toolpath

Berichtdoor arjancnc op 23 Apr 2017 12:24

Dat is mogelijk. Hiervoor is de optie wrapping. Dit is alleen beschikbaar in Fusion Ultimate en dan in de bewerkingen 2D contour, 2D adaptive en 2D pocket. Wrapping kun je gebruiken om een 2D getekende contour te wikkelen om je stuk of om een radiale kamer die geprogrammeerd is in het product te frezen. Vooralsnog is 3D frezen niet mogelijk en meer dan 360 graden continue draaien zonder trucs eigenlijk ook niet


Link
Gratis 2.5D CAM binnen Inventor? Inventor HSM Express [
www.cnc-machineworks.com
arjancnc
 
Berichten: 103
Geregistreerd: 20 Jun 2014 14:17

Re: 4e As toolpath

Berichtdoor Ballegooijen op 23 Apr 2017 12:31

Is een programma als Deskproto daar meer voor geschikt?
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl
Ballegooijen
Donateur
 
Berichten: 1573
Geregistreerd: 20 Sep 2016 13:45
Woonplaats: 's-Gravendeel

Re: 4e As toolpath

Berichtdoor arjancnc op 23 Apr 2017 13:27

Ballegooijen schreef:Is een programma als Deskproto daar meer voor geschikt?

Ligt eraan wat je wil. Kun je een plaatje sturen van een product dat je wil programmeren?

Je kunt met Fusion zeer eenvoudig hoekverdraaiingen doen, op meerdere vlakken werken, "4assig simultaan" dus je zult nagenoeg alles kunnen maken. Ik ken deskproto verder niet.
Gratis 2.5D CAM binnen Inventor? Inventor HSM Express [
www.cnc-machineworks.com
arjancnc
 
Berichten: 103
Geregistreerd: 20 Jun 2014 14:17

Re: 4e As toolpath

Berichtdoor andrefc101 op 23 Apr 2017 13:34

Rondom een groef/kamer frezen (dus over 360 graden) is nog steeds niet mogelijk volgens mij in Fusion, wordt tijd dat ze daar eens wat aan gaan doen.
Avatar gebruiker
andrefc101
Donateur
 
Berichten: 1656
Geregistreerd: 26 Dec 2007 07:39
Woonplaats: Bergen op Zoom

Re: 4e As toolpath

Berichtdoor Ballegooijen op 23 Apr 2017 15:05

Ligt eraan wat je wil. Kun je een plaatje sturen van een product dat je wil programmeren?


Ik heb willekeurig wat getekend, als test, maar dergelijke figuren zou ik willen maken en graveren.

Afbeelding
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl
Ballegooijen
Donateur
 
Berichten: 1573
Geregistreerd: 20 Sep 2016 13:45
Woonplaats: 's-Gravendeel

Re: 4e As toolpath

Berichtdoor andrefc101 op 23 Apr 2017 15:18

Ballegooijen schreef:Ik heb willekeurig wat getekend, als test, maar dergelijke figuren zou ik willen maken en graveren.

Nou, dat kan dus niet.
Avatar gebruiker
andrefc101
Donateur
 
Berichten: 1656
Geregistreerd: 26 Dec 2007 07:39
Woonplaats: Bergen op Zoom

Re: 4e As toolpath

Berichtdoor Ballegooijen op 23 Apr 2017 15:20

Nou, dat kan dus niet.

Oke, dan ga ik me eens verdiepen in Deskproto Andre.
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl
Ballegooijen
Donateur
 
Berichten: 1573
Geregistreerd: 20 Sep 2016 13:45
Woonplaats: 's-Gravendeel

Re: 4e As toolpath

Berichtdoor andrefc101 op 23 Apr 2017 15:37

Ballegooijen schreef:Oke, dan ga ik me eens verdiepen in Deskproto Andre.

Tja, dat ken ik nu weer eens niet..... in Fusion kan wel geindexeerd gewerkt worden met een vierde as, en met wat trucjes kan je een groef maken om 360 graden, maar wat jij getekend hebt zit nog in de pen, zal best wel eens komen maar zo ver is het (helaas) nog niet. Ben wel benieuwd wat je uit Deskproto krijgt!
Avatar gebruiker
andrefc101
Donateur
 
Berichten: 1656
Geregistreerd: 26 Dec 2007 07:39
Woonplaats: Bergen op Zoom

Re: 4e As toolpath

Berichtdoor arjancnc op 24 Apr 2017 20:04

Ballegooijen schreef:
Ligt eraan wat je wil. Kun je een plaatje sturen van een product dat je wil programmeren?


Ik heb willekeurig wat getekend, als test, maar dergelijke figuren zou ik willen maken en graveren.

Afbeelding

Dit zou ik wel kunnen maken.
Gratis 2.5D CAM binnen Inventor? Inventor HSM Express [
www.cnc-machineworks.com
arjancnc
 
Berichten: 103
Geregistreerd: 20 Jun 2014 14:17

Re: 4e As toolpath

Berichtdoor Ballegooijen op 24 Apr 2017 20:08

Dit zou ik wel kunnen maken.

Op de draaibank zeker? :lol: Maar kun je in F360 een toolpath maken voor iets dergelijks?
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl
Ballegooijen
Donateur
 
Berichten: 1573
Geregistreerd: 20 Sep 2016 13:45
Woonplaats: 's-Gravendeel

Re: 4e As toolpath

Berichtdoor Sven op 25 Apr 2017 04:16

De draaivorm?
Dat is het probleem niet, gewoon een doorsnede maken en het profiel door cam halen.

Maar er op graveren is weer heel wat anders, daar zou deskproto wel eens kunnen werken, al heb ik er geen ervaring mee.
Sven
350 kilo aluminium, wat boutjes en moertjes en een beetje plaksel:
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=13039
Avatar gebruiker
Sven
 
Berichten: 3579
Geregistreerd: 24 Sep 2008 07:13
Woonplaats: Arnhem

Re: 4e As toolpath

Berichtdoor andrefc101 op 25 Apr 2017 05:48

arjancnc schreef:[Dit zou ik wel kunnen maken.

Dat wil ik wel eens zien op een roterende 4de as, maar zonder speciale profielfrezen uiteraard....
Avatar gebruiker
andrefc101
Donateur
 
Berichten: 1656
Geregistreerd: 26 Dec 2007 07:39
Woonplaats: Bergen op Zoom

Re: 4e As toolpath

Berichtdoor andrefc101 op 26 Apr 2017 14:25

andrefc101 schreef:
arjancnc schreef:[Dit zou ik wel kunnen maken.

Dat wil ik wel eens zien op een roterende 4de as, maar zonder speciale profielfrezen uiteraard....

@ArjanCNC, was je al zover, ik ben er wel benieuwd naar! Dat opent wat meer perspectieven voor het werken met de vierde as.
Avatar gebruiker
andrefc101
Donateur
 
Berichten: 1656
Geregistreerd: 26 Dec 2007 07:39
Woonplaats: Bergen op Zoom

Volgende

Terug naar Autodesk



Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Jeroen-FL, Jorgmungandr en 7 gasten