Gcode to 2D

Moderator: Moderators

Plaats reactie
fgfreek
Berichten: 54
Lid geworden op: 11 dec 2016 10:35
Locatie: neede

Gcode to 2D

Bericht door fgfreek » 11 mei 2019 13:33

Hoi

Ik heb bergen met g code programma's maar ben de tekeningen kwijt.

Deze programma''s heb ik 10 jaar geleden gebruikt maar door waterschade in mij PC ben ik alle tek kwijt.

ik heb ze destijds met mach 3 gefreest en dat doe ik nu nog steeds alleen ik gebruik nu fusion 360 cam en wil nw programma's maken van de onderdelen op een ander machine waarop deze onderdelen 4 keer sneller kunnen.

nnu zoek een manier om de G code programma's om te zetten maar dan krijg ik de tek met de frees verrekend.

nu zoek ik een programma waar ik bijv de gereedschappen die ik toen heb gebruik in kan voeren.

hoor het graag als er wat is

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 7071
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Gcode to 2D

Bericht door hugo stoutjesdijk » 11 mei 2019 23:02

Je wilt dus omgekeerde radius compensatie ? (en nog wat meer)
Dat en al het andere gaat nog een flinke uitdaging worden ben ik bang.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

Gebruikersavatar
Ballegooijen
Donateur
Berichten: 3228
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Gcode to 2D

Bericht door Ballegooijen » 11 mei 2019 23:10

Volgens mij is die vraag al eens eerder gesteld hier op het forum.
Kennis vermenigvuldigt zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

fgfreek
Berichten: 54
Lid geworden op: 11 dec 2016 10:35
Locatie: neede

Re: Gcode to 2D

Bericht door fgfreek » 11 mei 2019 23:23

Cambam zou het moeten kunnen,was benieuwd of iemand op het forum een idee had.

thanks

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 7071
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Gcode to 2D

Bericht door hugo stoutjesdijk » 12 mei 2019 07:04

fgfreek schreef:
11 mei 2019 23:23
Cambam zou het moeten kunnen,was benieuwd of iemand op het forum een idee had.

thanks
Dan kun je dat toch even uitproberen, CamBam heb je in 10 minuten werkend op je PC, en werkt zo makkelijk dat ook al ken je het niet, heb je het nog zo voor elkaar.

En anders moet je hier een programma posten, er zijn altijd mensen die en behulpzaam en zelf nieuwsgierig genoeg zijn om het voor je uit te proberen.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

fgfreek
Berichten: 54
Lid geworden op: 11 dec 2016 10:35
Locatie: neede

Re: Gcode to 2D

Bericht door fgfreek » 12 mei 2019 07:29

ben ik mee bezig,

Ik heb nc bestanden die werken op cambam maar ook bestanden die geen nc bestand zijn maar een gewoon bestand die werken neiet.

wel werken de niet nc bestanden op mach 3

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 7071
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Gcode to 2D

Bericht door hugo stoutjesdijk » 12 mei 2019 07:49

En jij denk dat we zonder enige info dan kunnen voorspellen waar het probleem zit.
Een niet nc bestand ? wat moet ik me daar bij voorstellen ? Dat het een txt bestand is ? Gewoon even renamen in nc zou ik zeggen.

Maar tussen de juiste quotes </> kun je hier gewoon zo'n bestand in je post zetten.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

fgfreek
Berichten: 54
Lid geworden op: 11 dec 2016 10:35
Locatie: neede

Re: Gcode to 2D

Bericht door fgfreek » 12 mei 2019 07:57

Klopt is een txt bestand

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 7071
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Gcode to 2D

Bericht door hugo stoutjesdijk » 12 mei 2019 08:09

En? nu je het nc genoemd hebt, is het probleem opgelost ?
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

fgfreek
Berichten: 54
Lid geworden op: 11 dec 2016 10:35
Locatie: neede

Re: Gcode to 2D

Bericht door fgfreek » 12 mei 2019 08:20

ja werkt wel nu maar zie nog geen contour.

ik kan het scherm niet roteren,het lijkt wel of het contour op een ander vlak ligt

Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 2128
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: Gcode to 2D

Bericht door andrefc101 » 12 mei 2019 09:33

fgfreek schreef:
12 mei 2019 08:20
ja werkt wel nu maar zie nog geen contour.

ik kan het scherm niet roteren,het lijkt wel of het contour op een ander vlak ligt
Zorg dat ik de kop van het bestand een G17 staat, dan wordt het XY vlak geselecteerd.

fgfreek
Berichten: 54
Lid geworden op: 11 dec 2016 10:35
Locatie: neede

Re: Gcode to 2D

Bericht door fgfreek » 13 mei 2019 06:29

ok probeer ik dank allen

grt

fgfreek
Berichten: 54
Lid geworden op: 11 dec 2016 10:35
Locatie: neede

Re: Gcode to 2D

Bericht door fgfreek » 13 mei 2019 08:10

Ik gebruik nu nc corrector werkt perfect,contour exporteren als een dxf.

bewerken in sw met offset en het is wat ik zocht

grt

Plaats reactie