vervanger voor Mach3

Moderator: Moderators

bertus1945
Donateur
Berichten: 990
Lid geworden op: 15 sep 2015 16:39
Locatie: Andijk
Contacteer:

vervanger voor Mach3

Bericht door bertus1945 » 24 sep 2018 15:47

hallo
Ik heb de oficiele Mach3
maar nu ben ik met een andere pc aan het klooien,daar heeft Mach3 moeite mee
nou is mijn vraag is er een ander programma voor,in plaats van Mach3.
liefst gratis
mag voor xp,win7 win 10 zijn.
ik hoor het graag.

benkr
Donateur
Berichten: 3171
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: vervanger voor Mach3

Bericht door benkr » 24 sep 2018 15:59

Ik heb Mach3 gewoon op Windows10 64bit lopen, geen enkel probleem, wel even de laatste versie downloaden want de laatste update van Windows10 geeft anders problemen.

En vervangers voor Mach3? Ja, Mach4 natuurlijk, maar ook al die anderen zoals Eding, Linux enz. enz.

hfjbuis
Berichten: 321
Lid geworden op: 13 feb 2017 00:26
Locatie: Hoensbroek

Re: vervanger voor Mach3

Bericht door hfjbuis » 24 sep 2018 16:00

Dat is toch afhankelijk van de huidige controller die je gebruikt en de toepassing, draaien, frezen, etc

benkr
Donateur
Berichten: 3171
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: vervanger voor Mach3

Bericht door benkr » 24 sep 2018 16:00

Oh, en vanaf Windows7 64 bit werkt de parallelle poort niet meer, dat kan ook jou probleem zijn.

bertus1945
Donateur
Berichten: 990
Lid geworden op: 15 sep 2015 16:39
Locatie: Andijk
Contacteer:

Re: vervanger voor Mach3

Bericht door bertus1945 » 24 sep 2018 16:17

mijn CNC6040Z werkt op USB
en ik doe een beetje graveren en frezen
het verbaasd mij dat hij op win 10 64Bit draait ,op de site van mach3 staat toch echt tot win 7 32 bit

John Sellis
Donateur
Berichten: 520
Lid geworden op: 10 mar 2014 13:09

Re: vervanger voor Mach3

Bericht door John Sellis » 24 sep 2018 16:27

bertus1945 schreef:
24 sep 2018 16:17
mijn CNC6040Z werkt op USB
en ik doe een beetje graveren en frezen
het verbaasd mij dat hij op win 10 64Bit draait ,op de site van mach3 staat toch echt tot win 7 32 bit
Komt omdat ze die niet verder ontwikkelen. Mach4 is nu in ontwikkeling en is al erg goed en eenvoudig. Licentie kost slechts 200dollar. Die draait al vanaf dual core en redelijk standaard spec. Beetje computer van 8a 10 jaar oud is er prima voor

bertus1945
Donateur
Berichten: 990
Lid geworden op: 15 sep 2015 16:39
Locatie: Andijk
Contacteer:

Re: vervanger voor Mach3

Bericht door bertus1945 » 24 sep 2018 16:29

ja maar ik heb mach3 al gekocht ,en ik ga niet nog eens 160€ betalen voor mach4.
word de hobby wel erg duur.
dus het is echt zo dat hij op een win 7 of win 10 64bit draait??
want daar heb ik nog wel een paar pc's voor staan en net een nieuwe laptop met win 10 gekocht.

benkr
Donateur
Berichten: 3171
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: vervanger voor Mach3

Bericht door benkr » 24 sep 2018 16:44

bertus1945 schreef:
24 sep 2018 16:17
mijn CNC6040Z werkt op USB
en ik doe een beetje graveren en frezen
het verbaasd mij dat hij op win 10 64Bit draait ,op de site van mach3 staat toch echt tot win 7 32 bit
Daar bedoelen ze de parallelle poort mee, die wordt na Windows7 32 bit niet meer ondersteund.
Mach3 zelf draait perfect onder Windows10.

Gebruikersavatar
Bjornski1976
Berichten: 473
Lid geworden op: 01 feb 2013 14:10
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: vervanger voor Mach3

Bericht door Bjornski1976 » 24 sep 2018 17:23

Welk operating system zit nu op de pc, is dit xp, vista, 7, 8.1 of 10? En dan kan 32 of 64bit versie zijn. Als het op de andere pc heeft gewerkt moet hier toch ook op kunnen tenzij deze pc ouder is.
Who dares wins

leopard
Berichten: 213
Lid geworden op: 23 jun 2011 06:30
Locatie: Leiden
Contacteer:

Re: vervanger voor Mach3

Bericht door leopard » 24 sep 2018 20:03

benkr schreef:
24 sep 2018 15:59
Ik heb Mach3 gewoon op Windows10 64bit lopen, geen enkel probleem, wel even de laatste versie downloaden want de laatste update van Windows10 geeft anders problemen.
en
benkr schreef:
24 sep 2018 16:00
Oh, en vanaf Windows7 64 bit werkt de parallelle poort niet meer, dat kan ook jou probleem zijn.
@ benkr, Even in het kader van domme vragen bestaan niet.............
Ik draai nu Mach 3 op een XP PC en via de parallelle poort via een vrij simpel kaartje naar de diverse switches, relais (koeling ) en de stappenmotordrivers. Niks spannends dus
Ik sta ook op het punt om mijn XP vaarwel te zeggen, ik wil overgaan op Windows 10, maar dan doet die parallelle poort het dus niet meer.
Wat heb jij dan tussen je PC en je stappenmotordrivers zitten? USB? Ethernet? en welk kaartje?
Zonder speling staat alles vast............ Zero Backlash?

Benny_DS
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 nov 2016 14:56
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: vervanger voor Mach3

Bericht door Benny_DS » 24 sep 2018 20:45

Gewoon proberen Bertus. Slechtste geval ben je een paar uur tijd kwijt.
Maar zoals gezegd, het zal wel werken.

Succes.

motormuis
Berichten: 226
Lid geworden op: 17 apr 2018 19:33
Locatie: venlo

Re: vervanger voor Mach3

Bericht door motormuis » 24 sep 2018 20:49

bij kabel direct hebben ze een adapter van usp na seriële port met een disc waar de driver op zit
anders maar ff bij kabel direct bellen hebben super service

John Sellis
Donateur
Berichten: 520
Lid geworden op: 10 mar 2014 13:09

Re: vervanger voor Mach3

Bericht door John Sellis » 24 sep 2018 21:29

motormuis schreef:
24 sep 2018 20:49
bij kabel direct hebben ze een adapter van usp na seriële port met een disc waar de driver op zit
anders maar ff bij kabel direct bellen hebben super service
Werkt niet! Bespaar je de moeite.

Je heb ze wel die werken kosten 100euro.

Uccnc 100 is dat. Dan kun je via USB werken

Ethernet is het meest ideaal

motormuis
Berichten: 226
Lid geworden op: 17 apr 2018 19:33
Locatie: venlo

Re: vervanger voor Mach3

Bericht door motormuis » 24 sep 2018 21:48

okay

Plaats reactie