slave motor

Alle vragen die betrekking hebben over Mach cnc controllers

Moderator: Moderators

Grafjan
Berichten: 67
Lid geworden op: 16 aug 2018 23:01
Locatie: Tilburg

slave motor

Bericht door Grafjan » 05 okt 2018 20:09

Hallo,

Ik ben vandaag bezig geweest met Benkr , om mijn cnc machine aan de praat te krijgen.
Dat is grotendeels gelukt, waarvoor mijn dank Benkr.
Ik zit nog met een probleem:
Op de X as zitten 2 motoren, master en slave. Ik krijg de slave niet draaiend.
Hij doet het prima als ik hem op de oude computer aansluit maar op de nieuwe niet
We hebben echt wel aangevinkt dat de C as slave is van de X as.
Ik heb Mach3 en powkeys57 cnc.
Het hele gebeuren heeft ooit gewerkt. Maar ik weet haast zeker dat ik ooit een scherm ben
tegengekomen waar je kon kiezen of de slave motor gelijk moest lopen met de master of
tegengesteld. Ik kan het niet vinden.
Ergens mis ik een instelling,
Wie kan mij helpen?

Groeten Geert-Jan

benkr
Donateur
Berichten: 2962
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: slave motor

Bericht door benkr » 05 okt 2018 22:08

Het is nog veel vreemder, Grafjan had Mach3 met de laatste versie geïnstalleerd, die wilde beslist niet werken met Pokeys.
Daarna heb ik de vorige versie geïnstalleerd met de patch voor de laatste Windows10 update, dat werkte wel, behalve de C-slave as, geen beweging in te krijgen.
Maar de USB weer in de oude computer en werken als de beste, weer terug naar de nieuwe computer en geen beweging in te krijgen.
Conclusie is dat het niet aan Pokeys ligt, maar is dat wel waar, waarom werkt het niet met de laatste versie van Mach3?

Het vreemde vind ik verder dat als ik in de Pokeys configuratie kijk dat er dan maar 4 uitgangen gedefinieerd zijn, terwijl er eigenlijk 8 nodig zouden zijn volgens mij nl. voor elke as een step en een dir signaal.

Vreemd is ook dat het overzetten van de XML file niets uitmaakt.

Wellicht toch maar eens beginnen met een schone installatie van zowel Mach3 als Pokeys, en dan Pokeys helemaal opnieuw configureren.
Dit bevestigd weer mijn mening over Pokeys, een perfect ding, tot je een klein beetje afwijkt van de standaard configuratie, dan heb je de meest rare problemen. Achteraf zijn ze dan goed te verklaren, maar je zoekt je helemaal wezeloos.

John Sellis
Donateur
Berichten: 472
Lid geworden op: 10 mar 2014 13:09

Re: slave motor

Bericht door John Sellis » 05 okt 2018 22:24

Tijd voor mach4? Zelf al goede resultaten mee

skillalot
Donateur
Berichten: 3037
Lid geworden op: 19 apr 2007 19:04
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: slave motor

Bericht door skillalot » 05 okt 2018 23:20

Even contact opnemen met pokeys?
Reageren meestal wel snel.

Grafjan
Berichten: 67
Lid geworden op: 16 aug 2018 23:01
Locatie: Tilburg

Re: slave motor

Bericht door Grafjan » 06 okt 2018 16:06

Oooh ja Benkr,

Zodra ik heb uitgevogeld (met andere woorden, als iemand weet hoe het moet hoor ik het graag)
Hoe ik de pedant van mijn powkeys kan los koppelen zonder dat de machine in noodstop valt,
gooi ik hem wel een keer bij jou af.Ik denk dat ik iets verkeerd doe met dat jumpertje en ik zal ergens wel iets moeten afvinken.
Heb nog wat filmpjes bekeken over die C-as volgens mij moet
het toch aan die powkeys liggen.
Ik denk dat ik contact ga opnemen met Hardware CNC , daar komt alles vandaan.
Die man heeft mij altijd goed geholpen.(ik weet niet of dit reclame is, en of dat mag, maar ik wil het toch even gezegd hebben).

skillalot
Donateur
Berichten: 3037
Lid geworden op: 19 apr 2007 19:04
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: slave motor

Bericht door skillalot » 06 okt 2018 20:05

Mag je rustig zeggen, is ook een fijn bedrijf, hij denkt altijd goed mee en goede service en bereikbaarheid!

Grafjan
Berichten: 67
Lid geworden op: 16 aug 2018 23:01
Locatie: Tilburg

Re: slave motor

Bericht door Grafjan » 08 okt 2018 22:44

Ik heb contact gehad met hardware CNC
Hij heeft me zelfs gebeld.
Maar de conclusie is dat de instellingen die Benkr heeft gedaan
overeenkomen met wat Boudewijn zij.
Hij gaat ook nog contact opnemen met powkeys (wat een service!!!)
Toch werkt het nog niet.

Grafjan
Berichten: 67
Lid geworden op: 16 aug 2018 23:01
Locatie: Tilburg

Re: slave motor

Bericht door Grafjan » 10 okt 2018 20:23

Had vandaag weer contact met Hardware CNC,
Moest een foto opsturen van de Powkeys printplaat.
Hij belde mij gelijk terug, en zei, dat ik het stekkertje van de C-as niet in de
output van de B-as moet stoppen. Probleem verholpen.
Hartelijk bedankt allemaal.

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2588
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: slave motor

Bericht door Ballegooijen » 10 okt 2018 20:27

Soms is het leven heel simpel ;-) (als je alles weet :shock: )
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Grafjan
Berichten: 67
Lid geworden op: 16 aug 2018 23:01
Locatie: Tilburg

Re: slave motor

Bericht door Grafjan » 10 okt 2018 20:45

Tja alles weten< daar schort het bij mij nogal mee!
Heb ook veel respect voor de mensen op deze site
die zo'n ding bouwen(vaak met beperkte middelen)
en dan ook nog alles zelf uitvogelen.

benkr
Donateur
Berichten: 2962
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: slave motor

Bericht door benkr » 10 okt 2018 22:02

Fijn dat het probleem is verholpen. Maar wat ik dan echt niet begrijp is dat het met Windows XP wel gewoon goed werkt.
Maar ja, Pokeys is en blijft voor mij soms vreemde dingen doen.

Grafjan
Berichten: 67
Lid geworden op: 16 aug 2018 23:01
Locatie: Tilburg

Re: slave motor

Bericht door Grafjan » 10 okt 2018 23:02

Beste Benkr,

Kan ik een keertje bij U langskomen,
om te kijken hoe U de de home switches en en de spindel aanstuurt?
Dat is bij mij de volgende stap.

benkr
Donateur
Berichten: 2962
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: slave motor

Bericht door benkr » 10 okt 2018 23:05

Ja, dat mag natuurlijk altijd, maar kunnen we het niet beter omdraaien en ik bij jou langskomen nog een keertje.
Ik moet dan wel even op zoek naar een RS485 interface om je spindel aan te sturen, ik denk wel dat ik die nog ergens eentje heb liggen.

En de sensoren voor de home switches, heb je die al?
Anders breng ik die ook wel mee, heb ik denk ik ook nog wel liggen.

Grafjan
Berichten: 67
Lid geworden op: 16 aug 2018 23:01
Locatie: Tilburg

Re: slave motor

Bericht door Grafjan » 10 okt 2018 23:23

Dat zou heel fijn zijn.
Switches heb ik al en zijn al gemonteerd.
Kunnen we gelijk kijken hoe ik ik die pedant kan los koppelen.
Ik hoor wel wanneer U tijd en zin hebt.

Plaats reactie