Mach3 en een laser?

Alle vragen die betrekking hebben over Mach cnc controllers

Moderator: Moderators

fredmens
Berichten: 114
Lid geworden op: 26 apr 2013 22:09

Re: Mach3 en een laser?

Bericht door fredmens » 10 jun 2019 22:48

ruudderooy schreef:
19 nov 2018 09:45
Ik zou hem niet alleen met ttl in en uitschakelen, maar ook met een relais in de voeding.
je wilt niet dat deze spontaan aan gaat ivm je ogen.
als je hem op je machine laat zitten vervuitl hij wel, lens moet schoon zijn als je hem aan zet want vuil zal inbranden.

ik schakel hem in als 6de as ik gebruik de step en direction om een pwm output te maken.
dus de as heeft 10000 steps = 1mm(in mach3) en mijn pwm schakeling (arduino zet de stapjes om in een pwm output van 0 tot 254) direction aan is op tellen en andersom.
in de postprocessor 0 ik eerst de B as dan stuur ik hem naar +1mm (dan weet ik zeker dat de pwm 0 uit stuurt) nul ik hem weer dan pas gaat de voeding naar laser aan (zodat hij hiervoor al niet in het materiaal staat te branden).
dan heb ik voor toolpath een postprocessor in vectric (aspire) gemaakt die ipv de z-as de B-as aanstuurd om voor de laser feller of minderfel te zetten.
dan heb ik een tooltje aangemaakt die max 0.0254 diep gaat want dat is max out put.
dan kan je niet alleen laser aan en uit zetten maar ook grijwaarde plaatjes laseren.

werkt prima wel altijd bril op met laser reflectie van de laser kan je ook al snel las ogen of erger van krijgen!!!

Gr Ruud
Zou jij me willen informeren waar je welke laser je waar gekocht hebt, en wat je buiten Mach3 en een bestaande freesbank nodig hebt om te kunnen laser frezen ? ik heb een mooie erg stabiele cnc frees, en wil graag een laserkop erbij zetten. Mijn doel is balsa tot een dikte van 3-4 mm vrij snel te kunnen frezen. Bij voorbaat dank

ruudderooy
Donateur
Berichten: 257
Lid geworden op: 14 jul 2015 21:23
Locatie: Beuningen

Re: Mach3 en een laser?

Bericht door ruudderooy » 11 jun 2019 00:14

Hoi Fred,

Ik heb gewoon een laser van aliexpress gekocht heb het eigenlijk nooit op balsa uit geprobeerd.
er is zoveel keuze uit lasers, ik kan je alleen garanderen die lasers van aliexpress boven de 4W zijn meestal na 10 uur 40%van hun vermogen kwijt(tot 4W blijven ze redelijk stabiel).

ik weet niet wat je buget is maar je zou bij http://endurancelasers.com/ kunnen kijken ze zijn een stuk duurder, maar van wat ik van andere gelezen heb is de service wel goed.
en ze zijn een de wattage die ze aangeven.

en ik weet niet hoe je van plan bent om hem aan te sturen, als het alleen om het snijden van balsa gaat en niet graveren van grijs tinten en dergelijke dan hoef je hem alleen maar aan uit te schakelen.
hierhttps://jtechphotonics.com/?product=dac ... ter-board/ verkopen ze controllers waarmee je met een extra as (step dir) het vermogen en de laser kan in en uit schakelen of je moet zelf wat knutselen.

Ik heb dat dat boordje ook nog liggen en ga deze waarschijnlijk weg doen omdat ik een co2 laser ga maken.

Gr Ruud

fredmens
Berichten: 114
Lid geworden op: 26 apr 2013 22:09

Re: Mach3 en een laser?

Bericht door fredmens » 16 jun 2019 08:20

goede morgen Ruud, dank voor je reactie....ik zie m pas erg laat. ik ga me er in verdiepen, thanx

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 2016
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: Mach3 en een laser?

Bericht door Swets » 02 jul 2019 00:24

https://www.ebay.com/itm/450nm-15W-Lase ... Swcjdbbrq6

ik heb deze... maar ik had hem voor 80 euro... kan hem alleen niet meer vinden....
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

wilfred1970
Berichten: 722
Lid geworden op: 22 dec 2010 19:14
Locatie: Oudenbosch
Contacteer:

Re: Mach3 en een laser?

Bericht door wilfred1970 » 02 jul 2019 20:07

Ik lees even mee....
Zou t wel fijn vinden om het vermogen beter te kunnen regelen bv door gepulst aan te sturen.
Doe ik op mn werk ook en je kunt zo enorm precies aansturen, vooral fijnere- dunnere materialen.

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 2016
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: Mach3 en een laser?

Bericht door Swets » 29 jul 2019 08:37

wilfred1970 schreef:
02 jul 2019 20:07
Ik lees even mee....
Zou t wel fijn vinden om het vermogen beter te kunnen regelen bv door gepulst aan te sturen.
Doe ik op mn werk ook en je kunt zo enorm precies aansturen, vooral fijnere- dunnere materialen.
Heb ik toch?

ik heb 2 modes.... eentje is aan/uit, en de andere is PWM ...
en PWM is toch heel snel aan/uit? zodat je eigelijk een gemiddelde sterkte krijg....?

of begrijp ik je verkeerd?
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

Jasper
Berichten: 345
Lid geworden op: 05 jul 2019 09:39
Locatie: Kedichem
Contacteer:

Re: Mach3 en een laser?

Bericht door Jasper » 29 jul 2019 13:12

PWM is pulse width modulation dus inderdaad aan uit en met mogelijkheid tot langer aan of uit, pulse breedte.

Plaats reactie