eind switches werken niet

Alle vragen die betrekking hebben over Mach cnc controllers

Moderator: Moderators

eind switches werken niet

Berichtdoor bertus1945 op 16 Maa 2017 08:55

Hallo
Gister mijn CNC6040Z binnen gekregen.
alles lijkt te werken,behalve de eind switches,die reageren niet
Ik werk met mach3.
als ik bij config kijk,en op de switches druk gaat p1,p2 of p3 een vinkje aan,dus ze reageren wel.
maar als ik bijv. de x as beweeg contineu,en druk op de switch dan blijft hij door gaan.
waar of wat moet ik instellen??
bertus1945
Donateur
 
Berichten: 891
Geregistreerd: 15 Sep 2015 14:39
Woonplaats: Andijk

Re: eind switches werken niet

Berichtdoor Ballegooijen op 16 Maa 2017 09:01

Is het een eindschakelaar of een home schakelaar. Ik weet bij EdingCNC dat de home schakelaar alleen werkt tijdens het homen.
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl
Ballegooijen
Donateur
 
Berichten: 1401
Geregistreerd: 20 Sep 2016 13:45
Woonplaats: 's-Gravendeel

Re: eind switches werken niet

Berichtdoor bertus1945 op 16 Maa 2017 09:03

volgens mij eind schakelaars
1 op Z boven
1 op X linker kant
1 op Y op de achter kant
bertus1945
Donateur
 
Berichten: 891
Geregistreerd: 15 Sep 2015 14:39
Woonplaats: Andijk

Re: eind switches werken niet

Berichtdoor assink op 16 Maa 2017 09:05

eind schakelaars zullen aan beide kanten van een as zitten lijkt me. Dus dit zijn home switches in mijn ogen?
assink
 
Berichten: 1415
Geregistreerd: 03 Maa 2009 08:06
Woonplaats: Twente

Re: eind switches werken niet

Berichtdoor bertus1945 op 16 Maa 2017 09:16

dus home switches gaan gewoon door als de schakelaar in gedrukt word?
bertus1945
Donateur
 
Berichten: 891
Geregistreerd: 15 Sep 2015 14:39
Woonplaats: Andijk

Re: eind switches werken niet

Berichtdoor bertus1945 op 16 Maa 2017 09:18

bertus1945
Donateur
 
Berichten: 891
Geregistreerd: 15 Sep 2015 14:39
Woonplaats: Andijk

Re: eind switches werken niet

Berichtdoor Ballegooijen op 16 Maa 2017 09:28

tJja, mijn kennis van Mach is 0,0 dus daar kan ik je niet verder mee helpen.
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl
Ballegooijen
Donateur
 
Berichten: 1401
Geregistreerd: 20 Sep 2016 13:45
Woonplaats: 's-Gravendeel

Re: eind switches werken niet

Berichtdoor bertus1945 op 16 Maa 2017 09:44

het zijn volgens mij 3 limit switches
bertus1945
Donateur
 
Berichten: 891
Geregistreerd: 15 Sep 2015 14:39
Woonplaats: Andijk

Re: eind switches werken niet

Berichtdoor rjmulder op 16 Maa 2017 09:56

Als er in totaal 3 switches (elke as 1) op zitten kunnen het volgens mij alleen home switches zijn.
Voor limit heb je volgens mij 2 per as nodig en zouden er 6 op moeten zitten.
rjmulder
 
Berichten: 24
Geregistreerd: 03 Aug 2015 19:38

Re: eind switches werken niet

Berichtdoor bertus1945 op 16 Maa 2017 10:02

er zitten er dus 3 op,dus home switches???????
en wat kan ik daar mee of hoe stel ik die in??
bertus1945
Donateur
 
Berichten: 891
Geregistreerd: 15 Sep 2015 14:39
Woonplaats: Andijk

Re: eind switches werken niet

Berichtdoor Breaker op 16 Maa 2017 10:03

Fysiek zijn het gewoon drie switches.

Of je ze gaat gebruiken als home switch of limit switch, of beide, wordt in software gedaan. Als ik het zo lees is de enige functie nu homeswitch, dan werken ze dus alleen actief tijdens het homen, in normale operatie wordt het signaal genegeerd.

Instellen zodat ze ook als als limiet switch worden gezien kan vast wel (ken mach3 niet genoeg) maar dan moet je nog steeds de limieten secuur in software instellen, want aan de andere kant van de as heb je geen switches en kan de besturing dus alleen vertrouwen op juist ingestelde softwarematige limieten.

Weinig toegevoegde waarde dus. 'k zou gewoon de limieten secuur instellen.
Laatst gewijzigd door Breaker op 16 Maa 2017 10:06, in totaal 1 keer gewijzigd.
Geduld is een schone zaak, frezen niet...
Avatar gebruiker
Breaker
Donateur
 
Berichten: 1075
Geregistreerd: 26 Mei 2015 20:43
Woonplaats: Nabij Antwerpen

Re: eind switches werken niet

Berichtdoor tatanka op 16 Maa 2017 10:05

Ik heb ook 3 switches, als Home in gebruik.

Mach3
Config Tab
Ports and Pins
Input signals

Aangevinkt;
X Home port # 1 Pin # 10
Y Home port # 1 Pin # 11
Z Home port # 1 Pin # 12

Geen andere vinkjes.

Bij jou kan dit een andere poort zijn en andere pin nummers.
tatanka
Donateur
 
Berichten: 268
Geregistreerd: 12 Jun 2009 11:25
Woonplaats: Ulestraten

Re: eind switches werken niet

Berichtdoor bertus1945 op 16 Maa 2017 10:16

dus HOME switch ok
eigenlijk heb ik er dus weinig aan??
bertus1945
Donateur
 
Berichten: 891
Geregistreerd: 15 Sep 2015 14:39
Woonplaats: Andijk

Re: eind switches werken niet

Berichtdoor Breaker op 16 Maa 2017 10:21

Alleen als je niet wilt homen, maar hoe weet je machine dan wat zijn limieten zijn :?:

Wel nuttig dus: Homen maakt dat de machine weet waar de assen zich bevinden, vanuit die positie kan het bepalen hoe ver iedere as vooruit en achteruit mag (door de opgegeven limieten t.o.v. de home positie)
Geduld is een schone zaak, frezen niet...
Avatar gebruiker
Breaker
Donateur
 
Berichten: 1075
Geregistreerd: 26 Mei 2015 20:43
Woonplaats: Nabij Antwerpen

Volgende

Terug naar Mach



Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: tonyolena en 9 gasten