eind switches werken niet

Alle vragen die betrekking hebben over Mach cnc controllers

Moderator: Moderators

bertus1945
Donateur
Berichten: 920
Lid geworden op: 15 sep 2015 16:39
Locatie: Andijk
Contacteer:

eind switches werken niet

Bericht door bertus1945 » 16 mar 2017 09:55

Hallo
Gister mijn CNC6040Z binnen gekregen.
alles lijkt te werken,behalve de eind switches,die reageren niet
Ik werk met mach3.
als ik bij config kijk,en op de switches druk gaat p1,p2 of p3 een vinkje aan,dus ze reageren wel.
maar als ik bijv. de x as beweeg contineu,en druk op de switch dan blijft hij door gaan.
waar of wat moet ik instellen??

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 1691
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: eind switches werken niet

Bericht door Ballegooijen » 16 mar 2017 10:01

Is het een eindschakelaar of een home schakelaar. Ik weet bij EdingCNC dat de home schakelaar alleen werkt tijdens het homen.
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

bertus1945
Donateur
Berichten: 920
Lid geworden op: 15 sep 2015 16:39
Locatie: Andijk
Contacteer:

Re: eind switches werken niet

Bericht door bertus1945 » 16 mar 2017 10:03

volgens mij eind schakelaars
1 op Z boven
1 op X linker kant
1 op Y op de achter kant

assink
Berichten: 1526
Lid geworden op: 03 mar 2009 09:06
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: eind switches werken niet

Bericht door assink » 16 mar 2017 10:05

eind schakelaars zullen aan beide kanten van een as zitten lijkt me. Dus dit zijn home switches in mijn ogen?

bertus1945
Donateur
Berichten: 920
Lid geworden op: 15 sep 2015 16:39
Locatie: Andijk
Contacteer:

Re: eind switches werken niet

Bericht door bertus1945 » 16 mar 2017 10:16

dus home switches gaan gewoon door als de schakelaar in gedrukt word?

bertus1945
Donateur
Berichten: 920
Lid geworden op: 15 sep 2015 16:39
Locatie: Andijk
Contacteer:

Re: eind switches werken niet

Bericht door bertus1945 » 16 mar 2017 10:18


Ballegooijen
Donateur
Berichten: 1691
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: eind switches werken niet

Bericht door Ballegooijen » 16 mar 2017 10:28

tJja, mijn kennis van Mach is 0,0 dus daar kan ik je niet verder mee helpen.
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

bertus1945
Donateur
Berichten: 920
Lid geworden op: 15 sep 2015 16:39
Locatie: Andijk
Contacteer:

Re: eind switches werken niet

Bericht door bertus1945 » 16 mar 2017 10:44

het zijn volgens mij 3 limit switches

rjmulder
Berichten: 24
Lid geworden op: 03 aug 2015 21:38

Re: eind switches werken niet

Bericht door rjmulder » 16 mar 2017 10:56

Als er in totaal 3 switches (elke as 1) op zitten kunnen het volgens mij alleen home switches zijn.
Voor limit heb je volgens mij 2 per as nodig en zouden er 6 op moeten zitten.

bertus1945
Donateur
Berichten: 920
Lid geworden op: 15 sep 2015 16:39
Locatie: Andijk
Contacteer:

Re: eind switches werken niet

Bericht door bertus1945 » 16 mar 2017 11:02

er zitten er dus 3 op,dus home switches???????
en wat kan ik daar mee of hoe stel ik die in??

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 1304
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: eind switches werken niet

Bericht door Breaker » 16 mar 2017 11:03

Fysiek zijn het gewoon drie switches.

Of je ze gaat gebruiken als home switch of limit switch, of beide, wordt in software gedaan. Als ik het zo lees is de enige functie nu homeswitch, dan werken ze dus alleen actief tijdens het homen, in normale operatie wordt het signaal genegeerd.

Instellen zodat ze ook als als limiet switch worden gezien kan vast wel (ken mach3 niet genoeg) maar dan moet je nog steeds de limieten secuur in software instellen, want aan de andere kant van de as heb je geen switches en kan de besturing dus alleen vertrouwen op juist ingestelde softwarematige limieten.

Weinig toegevoegde waarde dus. 'k zou gewoon de limieten secuur instellen.
Laatst gewijzigd door Breaker op 16 mar 2017 11:06, 1 keer totaal gewijzigd.
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

tatanka
Donateur
Berichten: 270
Lid geworden op: 12 jun 2009 13:25
Locatie: Ulestraten
Contacteer:

Re: eind switches werken niet

Bericht door tatanka » 16 mar 2017 11:05

Ik heb ook 3 switches, als Home in gebruik.

Mach3
Config Tab
Ports and Pins
Input signals

Aangevinkt;
X Home port # 1 Pin # 10
Y Home port # 1 Pin # 11
Z Home port # 1 Pin # 12

Geen andere vinkjes.

Bij jou kan dit een andere poort zijn en andere pin nummers.

bertus1945
Donateur
Berichten: 920
Lid geworden op: 15 sep 2015 16:39
Locatie: Andijk
Contacteer:

Re: eind switches werken niet

Bericht door bertus1945 » 16 mar 2017 11:16

dus HOME switch ok
eigenlijk heb ik er dus weinig aan??

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 1304
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: eind switches werken niet

Bericht door Breaker » 16 mar 2017 11:21

Alleen als je niet wilt homen, maar hoe weet je machine dan wat zijn limieten zijn :?:

Wel nuttig dus: Homen maakt dat de machine weet waar de assen zich bevinden, vanuit die positie kan het bepalen hoe ver iedere as vooruit en achteruit mag (door de opgegeven limieten t.o.v. de home positie)
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

Plaats reactie