nulpunt

Alle vragen die betrekking hebben over Mach cnc controllers

Moderator: Moderators

bram
Berichten: 10
Lid geworden op: 21 dec 2017 17:05
Locatie: Aalst

nulpunt

Bericht door bram » 10 mar 2018 15:38

Beste ,
Als ik naar een punt ga gaat dit zeer traag. Wie kan mij helpen aub.

benkr
Donateur
Berichten: 2875
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: nulpunt

Bericht door benkr » 10 mar 2018 16:33

Instellingen, vast en heel zeker.
Wil je een beter antwoord, dan moet je echt meer details geven.

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2515
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: nulpunt

Bericht door Ballegooijen » 10 mar 2018 17:24

Zit er wel genoeg benzine in?
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

John Sellis
Donateur
Berichten: 469
Lid geworden op: 10 mar 2014 13:09

Re: nulpunt

Bericht door John Sellis » 10 mar 2018 17:57

bram schreef:
10 mar 2018 15:38
Beste ,
Als ik naar een punt ga gaat dit zeer traag. Wie kan mij helpen aub.


feedrate van 6 naar bijv 5000 zetten. Je kunt klikken op de 6 en dan met je toetsenbord 5000 invullen.

Gebruikersavatar
Bjornski1976
Berichten: 395
Lid geworden op: 01 feb 2013 14:10
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: nulpunt

Bericht door Bjornski1976 » 10 mar 2018 20:02

De assen handmatig bewegen, noemt men Jogging. Dit gaat manueel in een percentage van de maximale snelheid die geconfigureerd wordt.
100% is de maximale snelheid van je machine.
Who dares wins

benkr
Donateur
Berichten: 2875
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: nulpunt

Bericht door benkr » 10 mar 2018 22:34

Waarschijnlijk zijn in de setup de juiste parameters niet ingevuld dus aantal stappen om 1 mm te verplaatsen, de acceleratie en de snelheid van het homen (ofwel de snelheid voordat er gehomed is) als de homesnelheid op b.v. 5% staat dan zal de machine erg traag joggen, en dat net zo lang totdat het homen is gedaan, daarna zal de machine op 'normale' snelheid bewegen.
Instellingen dus, allemaal instellingen.
Maar dan moet je b.v. wel duidelijk maken wat er allemaal al wel is ingesteld, en wat die instellingen dan wel zijn, evenals b.v. het type driver en die instellingen, hoe veel microsteps etc. etc.

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2515
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: nulpunt

Bericht door Ballegooijen » 10 mar 2018 22:39

Er wordt hier behoorlijk gegokt !
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 6259
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: nulpunt

Bericht door hugo stoutjesdijk » 11 mar 2018 09:44

Ballegooijen schreef:
10 mar 2018 22:39
Er wordt hier behoorlijk gegokt !
Wat moet je anders met zo'n vraag, als er niemand reageert is het ook weer niet goed.
Misschien heeft ie gewoon een lekke band, of is de lucht massa meter niet goed meer.
(maar jij begon toch?)
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

Gebruikersavatar
DaBit
Donateur
Berichten: 7873
Lid geworden op: 05 dec 2012 13:48
Locatie: Oss

Re: nulpunt

Bericht door DaBit » 11 mar 2018 09:53

Een punt is oneindig klein. Als je snel gaat dat schiet je er al gauw voorbij.

Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 1806
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: nulpunt

Bericht door andrefc101 » 11 mar 2018 10:08

Het leukste nog is dat Bram allang niet meer geïnteresseerd is ;-)

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2515
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: nulpunt

Bericht door Ballegooijen » 11 mar 2018 10:34

Het leukste nog is dat Bram allang niet meer geïnteresseerd is ;-)
Tja, die heeft natuurlijk het gaspedaal gevonden!!
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Toxiq
Berichten: 371
Lid geworden op: 05 nov 2014 22:38

Re: nulpunt

Bericht door Toxiq » 11 mar 2018 10:46

Snap ik dan ook wel weer (ondanks dat ik om sommige reacties hartelijk moest lagen)

Bram: ik ben nou net de gene die je waarschijnlijk niet kan helpen (ook lerende)
Maar post eens welke software je gebruikt, wellicht en paar screenshots van de instellingen (dat babbelt makkelijker)
Dan kom je vast en zeker een stuk verder
Ik heb er ook één :-)
Met een hamer past alles...

bram
Berichten: 10
Lid geworden op: 21 dec 2017 17:05
Locatie: Aalst

Re: nulpunt

Bericht door bram » 11 mar 2018 19:30

als ik met de pijltjes beweeg geeft hij een 12883.9 units/min en als ik bij input bv y 400 intype dan gaat hij maar met 300 units/min

bram
Berichten: 10
Lid geworden op: 21 dec 2017 17:05
Locatie: Aalst

Re: nulpunt

Bericht door bram » 11 mar 2018 19:54

Als ik go y300 in type gaat het goed en als ik g1 y300 in type gaat het mis.

Plaats reactie