Mach foutmelding

Alle vragen die betrekking hebben over Mach cnc controllers

Moderator: Moderators

Plaats reactie
VKoen
Berichten: 20
Lid geworden op: 01 apr 2018 15:04
Locatie: Omgeving Uden Veghel

Mach foutmelding

Bericht door VKoen » 06 apr 2018 19:50

Ik heb mijn drivers motoren en controller aangesloten. Helaas zat er op mijn controller een 25 pins aansluiting met de bijbehorende 25 pins parallel kabel, waar ik vrij weinig aan heb.
Tegenwoordig zitten er geen 25 pins kabelaansluitingen meer op de meeste computer en laptops.
Nu heb ik uit mijn diepe doos achter in de garage nog een oude printerkabel gevonden van parallel 25 pins kabel naar USB, deze heb ik netjes aangesloten van mijn Laptop naar de controller.
Op deze laptop staat mach3 geinstalleerd en jawel hoor alle instellingen al vast goed gezet in het kopje config (ports en pins/motor instellingen etc).

Nu zul je denken hij heeft alles prima aangesloten, tijd om een test te gaan doen met mach3.
Ik zet mijn PC aan geef mijn DC netjes 220V met hierop mij controller/driver/motoren.

Nu ga ik naar mijn C schijf want daar staat mach3 geinstalleerd hier staat ook het bestand DriverTest.exe , als ik deze open dan zou hij op een of andere manier de zelf verbinding moeten gaan maken met mijn controller alleen dan geeft hij de foutmelding : '' ''NO DRIVER SENSED INSTALLED. RUN DRIVER TEST.'' ''

Zou iemand mij verder kunnen helpen, ik krijg het maar niet opgelost.
Ik hoor het graag.

Met vriendelijke groet,
Koen Vink

skillalot
Donateur
Berichten: 2921
Lid geworden op: 19 apr 2007 19:04
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Mach foutmelding

Bericht door skillalot » 06 apr 2018 20:05

Begin maar met een andere pc te zoeken met printerpoort, of een aparte motion controller via USB / Ethernet.
Mach3 op een usb naar parallele poort converter gaat niet werken.

Kjelt
Berichten: 515
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: Mach foutmelding

Bericht door Kjelt » 06 apr 2018 20:24

USB naar printerpoort is vaak alleen om te printen.
Vele programmers en cnc besturingen "misbruiken" een echte printerpoort door bepaalde lijnen direct aan te sturen en andere lijnen uit te lezen.
Bijna geen enkele USB->LPT converter ondersteund dat.

Wat ik voor mijn oude programmer hardware heb gedaan is een hp laptop workstation te kopen die via een dockingstation wel een echte printerpoort heeft die ook via de bios in te stellen is (SPP,EPP,ECP etc)
https://computer.howstuffworks.com/parallel-port2.htm

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 1895
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: Mach foutmelding

Bericht door Swets » 06 apr 2018 23:03

of deze:

http://cncdrive.com/UC100.html

die doet het wel met mach 3
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

tatanka
Donateur
Berichten: 277
Lid geworden op: 12 jun 2009 13:25
Locatie: Ulestraten
Contacteer:

Re: Mach foutmelding

Bericht door tatanka » 07 apr 2018 12:22

Swets schreef:
06 apr 2018 23:03
of deze:

http://cncdrive.com/UC100.html

die doet het wel met mach 3
Correct, die doet het prima met mach 3.

VKoen
Berichten: 20
Lid geworden op: 01 apr 2018 15:04
Locatie: Omgeving Uden Veghel

Re: Mach foutmelding

Bericht door VKoen » 07 apr 2018 18:19

Waar kan ik die kabel kopen?

benkr
Donateur
Berichten: 2488
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: Mach foutmelding

Bericht door benkr » 07 apr 2018 19:01

Bij CNCDrive in ik geloof Tjechie. Geen probleem, er zijn hier meerdere gebruikers die het ook daar hebben gekocht.
Misschien dat Swets nog zo'n ding heeft liggen, een tijdje terug in ieder geval wel.

Plaats reactie