Mach 3 instellen softlimits

Alle vragen die betrekking hebben over Mach cnc controllers

Moderator: Moderators

Plaats reactie
martin
Berichten: 5
Lid geworden op: 19 aug 2018 04:21

Mach 3 instellen softlimits

Bericht door martin » 04 dec 2018 19:13

Hoi allemaal.

Ik heb een cnc machintje ( 3040 met kogel omloop spillen ).
Nu heb ik van de week de soft limits ingesteld en alles werkte naar behoren stopte netjes.
Maar toen ik mach 3 afsloot en een uur later weer opstartte was die alles kwijt athans waar de positie van de frees is.
Bij de instellingen van de soft en home limits staan de ingestelde waarde nog steeds correct.

Bij het afsluiten van Mach 3 krijg je ook nog de vraag fixsaved Ja of Nee heb ik netje op ja gedrukt.


Hoop dat jullie me kunnen helpen, want ik heb geen hardware matige switchen.

Groetjes Martin

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2622
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Mach 3 instellen softlimits

Bericht door Ballegooijen » 04 dec 2018 21:37

Doe je wel eerst homen als je weer begint?
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Grafjan
Berichten: 81
Lid geworden op: 16 aug 2018 23:01
Locatie: Tilburg

Re: Mach 3 instellen softlimits

Bericht door Grafjan » 04 dec 2018 21:45

Kun je homen zonder hardware switches?

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2622
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Mach 3 instellen softlimits

Bericht door Ballegooijen » 04 dec 2018 21:50

Zitten er geen home schakelaars op dan? Ik denk dat je die wel nodig hebt anders weet je machine toch nooit waar hij is?
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Grafjan
Berichten: 81
Lid geworden op: 16 aug 2018 23:01
Locatie: Tilburg

Re: Mach 3 instellen softlimits

Bericht door Grafjan » 04 dec 2018 21:52

Anders zet je de machine voor je hem afzet op een bekent punt ten opzichte van je
werkstuk nulpunt BV X0 Y0 Z10 .Als je weer opstart vul je deze weer in. niet de manier maar het gaat wel

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 1787
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: Mach 3 instellen softlimits

Bericht door Breaker » 07 dec 2018 10:02

Grafjan schreef:
04 dec 2018 21:52
niet de manier maar het gaat wel
Juist wel de correcte manier om dit te doen zonder homesensoren!
De machine heeft een home-positie nodig om de limieten goed te kennen. Als er geen homesensoren opzitten om dit automatisch te doen, altijd parkeren op die dezelfde (home)positie voordat de machine wordt afgeschakeld. Kan vaak ingesteld worden met G28/G30. Even naar G28 dan uitschakelen. Het enige moment dat het handmatig moet is als er iets fout gaat (crash met stappenverlies), of als het parkeren een keer vergeten wordt.
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

Gebruikersavatar
Bjornski1976
Berichten: 413
Lid geworden op: 01 feb 2013 14:10
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Mach 3 instellen softlimits

Bericht door Bjornski1976 » 07 dec 2018 10:16

https://youtu.be/l6QwaBBHNqs

Wellicht een idee om uit te voeren. Heb nog well een handje vol van die micro switches beschikbaar, deze zijn alleen zonder rollertje en met een lange hefboom.
Who dares wins

Plaats reactie