Go to zero érg langzaam

Alle vragen die betrekking hebben over Mach cnc controllers

Moderator: Moderators

Jelleh
Berichten: 13
Lid geworden op: 03 mar 2018 19:35

Go to zero érg langzaam

Bericht door Jelleh » 07 sep 2019 18:22

Hallo allemaal,

Ik heb een probleem dat mijn tafel zeer langzaam naar 'go to zero' gaat.

Ik ben beginner met een mach3 cnc plasmasnijder. Ik heb de tafel gekocht zonder plasmabron. In eerste instantie heb ik mijn eigen bron aangsloten. Alles, inclusief 'go to zero' werkte normaal (zolang de plasmabron niet werd ingeschakeld).

Het bleek dat mijn bron een HF ontsteking had en de hele machine ontregelde. Zodra de bron werd ontstoken verloor de pc contact met de xulifeng mach3 controller. Na een hoop gezoek uiteindelijk een nieuwe bron zonder HF ontsteking gekocht. Sindsdien werkt het cnc gedeelte weer goed.

Enige probleem dat ik nu heb is dat het 'go to zero' proces erg langzaam wordt uitgevoerd. Verplaartsing met de pijltjestoetsen werkt wel goed. Iemand een idee wat dit kan zijn? Ik heb gedacht aan schade door de HF ontsteking maar dan zou er toch meer niet goed moeten werken?

Benieuwd of iemand kan helpen.

Groet,
Jelle

benkr
Donateur
Berichten: 3574
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: Go to zero érg langzaam

Bericht door benkr » 07 sep 2019 19:23

Boven in het Mach3 scherm de Tab config kiezen, en dan keuze homing/limits, daar kun je per as de snelheid van het homen instellen, laatste vakje "speed", staat standaard op 20%, dus erg langzaam.

Jelleh
Berichten: 13
Lid geworden op: 03 mar 2018 19:35

Re: Go to zero érg langzaam

Bericht door Jelleh » 07 sep 2019 19:40

Dank voor uw reactie. In config homing/limits staan de snellheden op 100. Als ik echter op go to zero druk gaat het zo langzaam dat hrt amper met het oog waarneembaar is. Met de pijltjestoetsen daarentegen, of bij het draaien van een g-code zijn het wél normale snelheden

ruudderooy
Donateur
Berichten: 257
Lid geworden op: 14 jul 2015 21:23
Locatie: Beuningen

Re: Go to zero érg langzaam

Bericht door ruudderooy » 07 sep 2019 22:11

kijk eens in het config scherm van mach3 general config .
daar kan je een startup feedrate ingeven bij de initialisation string zet daar bv F1000

gr Ruud

zeeschuim
Berichten: 300
Lid geworden op: 05 jun 2015 21:54
Locatie: Lelystad

Re: Go to zero érg langzaam

Bericht door zeeschuim » 07 sep 2019 22:51

Bij het tabblad settings alt-6, de dro 'Rapid Override' op de hoogst haalbare snelheid zetten.

Jelleh
Berichten: 13
Lid geworden op: 03 mar 2018 19:35

Re: Go to zero érg langzaam

Bericht door Jelleh » 08 sep 2019 08:56

ruudderooy schreef:
07 sep 2019 22:11
kijk eens in het config scherm van mach3 general config .
daar kan je een startup feedrate ingeven bij de initialisation string zet daar bv F1000

gr Ruud
Hallo Ruud, bij initialization string staat nu: G80 M108. Bedoel je daar bij te zetten F1000?
Ik ben beginner dus wellicht domme vraag....
Laatst gewijzigd door Jelleh op 08 sep 2019 08:59, 1 keer totaal gewijzigd.

Jelleh
Berichten: 13
Lid geworden op: 03 mar 2018 19:35

Re: Go to zero érg langzaam

Bericht door Jelleh » 08 sep 2019 08:58

zeeschuim schreef:
07 sep 2019 22:51
Bij het tabblad settings alt-6, de dro 'Rapid Override' op de hoogst haalbare snelheid zetten.
Het Ledje daarvan staat nu uit. Kan m aanzetten dan gaat hij knipperen. De waarde die er staat is nu 1000. Wat zou ik kunnen invoeren?

Jelleh
Berichten: 13
Lid geworden op: 03 mar 2018 19:35

Re: Go to zero érg langzaam

Bericht door Jelleh » 08 sep 2019 09:03

Jelleh schreef:
08 sep 2019 08:56
ruudderooy schreef:
07 sep 2019 22:11
kijk eens in het config scherm van mach3 general config .
daar kan je een startup feedrate ingeven bij de initialisation string zet daar bv F1000

gr Ruud
Hallo Ruud, bij initialization string staat nu: G80 M108. Bedoel je daar bij te zetten F1000?
Ik ben beginner dus wellicht domme vraag....

Net even gezocht via google maar is snelheid niet S1000 dan?

zeeschuim
Berichten: 300
Lid geworden op: 05 jun 2015 21:54
Locatie: Lelystad

Re: Go to zero érg langzaam

Bericht door zeeschuim » 08 sep 2019 09:05

Jelleh schreef:
08 sep 2019 08:58
zeeschuim schreef:
07 sep 2019 22:51
Bij het tabblad settings alt-6, de dro 'Rapid Override' op de hoogst haalbare snelheid zetten.
Het Ledje daarvan staat nu uit. Kan m aanzetten dan gaat hij knipperen. De waarde die er staat is nu 1000. Wat zou ik kunnen invoeren?
Je hoogste machine snelheid, 20000 of zoiets

ruudderooy
Donateur
Berichten: 257
Lid geworden op: 14 jul 2015 21:23
Locatie: Beuningen

Re: Go to zero érg langzaam

Bericht door ruudderooy » 08 sep 2019 09:42

Jelleh schreef:
08 sep 2019 09:03
Jelleh schreef:
08 sep 2019 08:56
ruudderooy schreef:
07 sep 2019 22:11
kijk eens in het config scherm van mach3 general config .
daar kan je een startup feedrate ingeven bij de initialisation string zet daar bv F1000

gr Ruud
Hallo Ruud, bij initialization string staat nu: G80 M108. Bedoel je daar bij te zetten F1000?
Ik ben beginner dus wellicht domme vraag....

Net even gezocht via google maar is snelheid niet S1000 dan?
Nee het is F1000 dat erbij moet S is de spindel snelheid

Jelleh
Berichten: 13
Lid geworden op: 03 mar 2018 19:35

Re: Go to zero érg langzaam

Bericht door Jelleh » 08 sep 2019 09:57

ruudderooy schreef:
08 sep 2019 09:42
Jelleh schreef:
08 sep 2019 09:03
Jelleh schreef:
08 sep 2019 08:56


Hallo Ruud, bij initialization string staat nu: G80 M108. Bedoel je daar bij te zetten F1000?
Ik ben beginner dus wellicht domme vraag....

Net even gezocht via google maar is snelheid niet S1000 dan?
Nee het is F1000 dat erbij moet S is de spindel snelheid
Probeer ik!

Jelleh
Berichten: 13
Lid geworden op: 03 mar 2018 19:35

Re: Go to zero érg langzaam

Bericht door Jelleh » 08 sep 2019 10:03

zeeschuim schreef:
08 sep 2019 09:05
Jelleh schreef:
08 sep 2019 08:58
zeeschuim schreef:
07 sep 2019 22:51
Bij het tabblad settings alt-6, de dro 'Rapid Override' op de hoogst haalbare snelheid zetten.
Het Ledje daarvan staat nu uit. Kan m aanzetten dan gaat hij knipperen. De waarde die er staat is nu 1000. Wat zou ik kunnen invoeren?
Je hoogste machine snelheid, 20000 of zoiets
Ga ik ook proberen. Blijft die override standaard aan als ik hem aanzet? Override klinkt als tijdelijk namelijk

ruudderooy
Donateur
Berichten: 257
Lid geworden op: 14 jul 2015 21:23
Locatie: Beuningen

Re: Go to zero érg langzaam

Bericht door ruudderooy » 08 sep 2019 11:19

deze is dan alleen na opnieuw opstarten actief.
als je zelf daarna andere voeding snelheden hebt gebruikt worden die actief.

Gr Ruud

mark3
Berichten: 442
Lid geworden op: 25 jan 2010 09:26
Locatie: Geulle
Contacteer:

Re: Go to zero érg langzaam

Bericht door mark3 » 08 sep 2019 11:31

Doe je de machine "homen" voordat je hem gaat gebruiken?

Plaats reactie