ook G52?

Alle vragen die betrekking hebben over Mach cnc controllers

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 2117
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

ook G52?

Bericht door Swets » 03 jan 2020 16:44

ik heb op mijn machine een nieuw 4de as gemaakt die op een bepaalde plek vast op mijn machine staat...

nu zou het makkelijk zijn, dat ik me machine makkelijk naar de goedplek kon sturen.....dat hij gelijk in het centrum van de draaiende as zou gaan staan...?

eigenlijk wil ik bijvoorbeeld me machine eerst home-en... dan 1 druk op een knop, en dan loopt hij naar de goede plek tov me 4de as....


;
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 2117
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: ook G52?

Bericht door Swets » 14 jan 2020 15:06

niemand dus... :-)
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

Grafjan
Berichten: 474
Lid geworden op: 16 aug 2018 23:01
Locatie: Tilburg

Re: ook G52?

Bericht door Grafjan » 14 jan 2020 17:38

Je kan dat punt toch bv in de G59 zetten en dan de machine er met MDI daar naar toe sturen? Of bedoel je dat niet?
Draaien is net als auto rijden....Dat kan ik ooook al niet.

Grafjan
Berichten: 474
Lid geworden op: 16 aug 2018 23:01
Locatie: Tilburg

Re: ook G52?

Bericht door Grafjan » 14 jan 2020 17:44

Heb heel vroeger op een mazak gestaan, daar lag het gereedschap wisselpunt buiten het machine nulpunt, daar zat een aparte knop voor op, dus een knop om naar het machine nulpunt te karren en een knop om naar het gereedschap wisselpunt te karren. Maar hoe dat werkt?? Zal vast een G code voor zijn.
Draaien is net als auto rijden....Dat kan ik ooook al niet.

Plaats reactie