Nulpunt zonder safezone ? (in aspire ?)

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Toxiq
Berichten: 372
Lid geworden op: 05 nov 2014 22:38

Nulpunt zonder safezone ? (in aspire ?)

Bericht door Toxiq » 27 mei 2018 16:09

Ik weet niet of dit iets is da software gerelateerd is, maar ik denk van wel

Ik wil een tafelblad frezen, nu heb ik daar zo een beetje de maximale lengte van de machine voor nodig (799mm is de machine en ik heb 790mm nodig)

Ik heb het nulpunt op 4,5mm gezet, dan heb ik voor en achter iets speling

Echter krijg ik een melding dat er een collision zal plaatsvinden
Als ik de tekening bekijk in eding dan zie ik een grid, dat zou het gebied van mijn werkbereik zijn (correct ?)
Echter het werkstuk ligt ca 60mm naar achtergeschoven (op de Xas, Yas heb ik niet bekeken daar heb ik ruimte zat) het nulpunt klopt dus niet

Word er een safe zone meegegeven door aspire (of wellicht edingcnc)

Ik snap er geen sikkepit van en ik wil dit graag frezen (wat is er immers leuker dan je moeder verrassen met iets leuks)
Ik heb er ook één :-)
Met een hamer past alles...

ruudderooy
Donateur
Berichten: 137
Lid geworden op: 14 jul 2015 21:23
Locatie: Beuningen

Re: Nulpunt zonder safezone ? (in aspire ?)

Bericht door ruudderooy » 27 mei 2018 16:48

nee aspire is het 0 punt echt het startpunt, eding ken ik verder niet.
maar in aspire is het 0 punt het punt die je aangeeft in het materiaal. heb je daar toen vallig geen offset gegeven op het 0 punt?

Gallerij Link
dit kan wel eens gebeuren als je tijdens bewerking materiaal grootte aanpast of werkstuk binnen tekening verschuift.

Succes Ruud

Toxiq
Berichten: 372
Lid geworden op: 05 nov 2014 22:38

Re: Nulpunt zonder safezone ? (in aspire ?)

Bericht door Toxiq » 27 mei 2018 17:25

Gevonden :oops: :oops: :oops:

te frezen lijn was wel kort genoeg, werkstuk was echter groter (900mm)
Dat aangepast, nu is het goed :-)
Ik heb er ook één :-)
Met een hamer past alles...

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2517
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Nulpunt zonder safezone ? (in aspire ?)

Bericht door Ballegooijen » 27 mei 2018 17:44

Het kan soms zo simpel zijn, maar.... je moet het maar net ff weten :?: :?:
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Toxiq
Berichten: 372
Lid geworden op: 05 nov 2014 22:38

Re: Nulpunt zonder safezone ? (in aspire ?)

Bericht door Toxiq » 27 mei 2018 17:54

jah....
Hey, maar al doende leert men, toch :P
Ik heb er ook één :-)
Met een hamer past alles...

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2517
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Nulpunt zonder safezone ? (in aspire ?)

Bericht door Ballegooijen » 27 mei 2018 18:11

Zeker weten !!
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Plaats reactie