Graveren met een A as rotatie

Moderator: Moderators

Plaats reactie
thb-support
Berichten: 21
Lid geworden op: 23 okt 2010 22:19

Graveren met een A as rotatie

Bericht door thb-support » 06 dec 2018 16:19

Beste mensen, ik heb gezocht op het forum, heb niets kunnen over dit onderwerp.
Daarom nieuwe aangemaakt.

Vraag: ik wil iets graveren op een buis met A as rotatie.
Wie kan mij daar mee helpen.
Heb PSD. JPG bestanden.

v.g Gerrit

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 6382
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Graveren met een A as rotatie

Bericht door hugo stoutjesdijk » 06 dec 2018 17:29

Misschien als je even verteld hoe je dat zelfde graveerwerk zou doen op het platte vlak, dat is misschien een goed uitgangspunt om te vertrekken met uitleggen.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2622
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Graveren met een A as rotatie

Bericht door Ballegooijen » 06 dec 2018 18:19

Wat voor machine wil je het op doen en met welke besturing?
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

ruudderooy
Donateur
Berichten: 158
Lid geworden op: 14 jul 2015 21:23
Locatie: Beuningen

Re: Graveren met een A as rotatie

Bericht door ruudderooy » 07 dec 2018 01:00

heb het wel een met vetric gedaan, welk programma heb je?

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 1787
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: Graveren met een A as rotatie

Bericht door Breaker » 07 dec 2018 09:37

A-as-rotatie wordt ook vaak 'vierde as' , ' 4de as' genoemd, daar is wel meer over te vinden hier op het forum.
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

Gebruikersavatar
Swets
Berichten: 1952
Lid geworden op: 09 feb 2007 21:49
Locatie: krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: Graveren met een A as rotatie

Bericht door Swets » 07 dec 2018 10:07

Ik doe mij 4de as werk meestal met visualcam6.0 en die kan gewoon met 4 assen makkelijk werken...


maar je kan ook bijvoorbeeld met notepad , als je x veranderen in A ( ligt er ook een beetje aan of je 4de as in het verlengde staat van je X of je Y as) … , en dan gaat dus je 4de as draaien, ik weet niet wat je wil gaan doen?

dus tja... meer info geven denk ik...
http://www.arjan-swets.com (met cnc filmpjes)

Gebruikersavatar
carlo
Berichten: 271
Lid geworden op: 04 okt 2009 12:33
Locatie: Diepenbeek België
Contacteer:

Re: Graveren met een A as rotatie

Bericht door carlo » 07 dec 2018 10:56

goeiemorgen

als thb-support nu eens zegt welke controleren hij gebruikt
als het eding is dan kan hij gewoon in y naar a aan zetten op tabblad coordinates
een normaal programma maken in x-y vlak en y-a aanvinken en dan maar frezen
werkt perfect

mvg
carlo

Hessel Oosten
Berichten: 281
Lid geworden op: 17 mei 2011 16:33
Locatie: Molenhoek, bij Nijmegen
Contacteer:

Re: Graveren met een A as rotatie

Bericht door Hessel Oosten » 07 dec 2018 13:21

En niet te vergeten Carlo's goeie suggestie vroeger al:

F-Engrave

viewtopic.php?f=39&t=14043&p=154232#p154232

H.

thb-support
Berichten: 21
Lid geworden op: 23 okt 2010 22:19

Re: Graveren met een A as rotatie

Bericht door thb-support » 07 dec 2018 22:51

beste mensen.

Ik in het platte vlak Tekst Mach3.
DXF tekening voor 2D frezen

Heb een BF46 met als 4e as de a=As.
Nu wil ik een wielnaaf graveren met de 2 geweertjes van het BSA logo.
Heb verder geen ander programma hiervoor in gebruik.
Het bestand is nu een EPS.

v.g Gerrit

ruudderooy
Donateur
Berichten: 158
Lid geworden op: 14 jul 2015 21:23
Locatie: Beuningen

Re: Graveren met een A as rotatie

Bericht door ruudderooy » 09 dec 2018 22:59

Maar het is heel lastig om zo voor een onbekende machine Gcode temaken.
want dan zit de A as bv met de Y of de X, wat is de diameter van het onderdeel, wat moet het 0 punt zijn.
dit zijn maar een paar dingen waar het op mis kan gaan als iemand anders de code voor je gegenereerd.

leer werken met een cam programma die dit kan.
en geef in je profiel aan waar je vandaan komt misschien woont er wel iemand in de buurt met ervaring.

gr Ruud

pa3gmi
Berichten: 235
Lid geworden op: 10 jun 2013 08:34
Locatie: Dinteloord
Contacteer:

Re: Graveren met een A as rotatie

Bericht door pa3gmi » 10 dec 2018 16:08

Probeer eens met DeskProto

Plaats reactie