Stappen motor doet raar

Moderator: Moderators

Ronny Woodman
Berichten: 30
Lid geworden op: 04 apr 2011 12:46
Locatie: Koekange (drenthe)

Stappen motor doet raar

Bericht door Ronny Woodman » 14 apr 2019 15:14

Hallo allemaal,

Tis alweer een hele tijd geleden dat ik een bericht geplaatst heb.
Ik heb nu een nieuwe machine en ik heb hem helemaal aangesloten, mach 3 geinstaleerd en de bestanden voor mach 3 welke bij de machine horen in de map mach3 gezt.
Nou probeer ik mijn assen te bewegen maar mijn y as doet het niet.
Hij maakt wel geluid maar hij draait niet.
Ik heb er ook een draaibank bij en ook deze doet het niet hier heb ik ook geen geluid.

Weet iemand wat er aan de hand kan zijn.

Groet, Ron

kawarider
Berichten: 647
Lid geworden op: 17 okt 2016 20:46
Locatie: Drongelen
Contacteer:

Re: Stappen motor doet raar

Bericht door kawarider » 14 apr 2019 17:54

draadjes verkeerd aangesloten?

mark3
Berichten: 430
Lid geworden op: 25 jan 2010 09:26
Locatie: Geulle
Contacteer:

Re: Stappen motor doet raar

Bericht door mark3 » 14 apr 2019 18:56

Draadjes niet aangesloten?

























En schieten maar

benkr
Donateur
Berichten: 3255
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: Stappen motor doet raar

Bericht door benkr » 14 apr 2019 19:42

Met zo'n summiere informatie is het inderdaad flink gokken, maar de meest gemaakte fouten zijn het niet toewijzen van de juiste pinnen van de connector aan de stuursignalen voor de motoren.
Het is belangrijk om te weten of je een USB aansluiting aan de machinekant hebt, dus op de besturingskaart, of werk je met een parallelle poort.
Plaats eens een paar foto's van je machine, en vooral van je interfacekaart.
Verder moet je in Mach3 instellen hoeveel pulsen er nodig zijn om 1mm te verplaatsen en met welke snelheid dat moet gebeuren. Als je dit gaat instellen, vergeet dan niet om na elke wijziging dit te saven, anders kom je niet verder.
Mach3 wil ook een nood-uit schakelaar zien, tenzij je die heel bewust ergens in een van de menuutjes uitzet.

Ronny Woodman
Berichten: 30
Lid geworden op: 04 apr 2011 12:46
Locatie: Koekange (drenthe)

Re: Stappen motor doet raar

Bericht door Ronny Woodman » 14 apr 2019 21:05

Ik heb een complete machine aangeschaft. Ik kan de interface kaart niet laten zien want dan moet ik de kast uit elkaar halen.
Ik zal zo een paar fotos maken .
Ik had gehoopt op een paar antwoorden waar ik eventueel wat mee zou kunnen proberen mijn probleem op te lossen..

Leeuwinga
Berichten: 2798
Lid geworden op: 29 apr 2007 15:00
Locatie: Roden
Contacteer:

Re: Stappen motor doet raar

Bericht door Leeuwinga » 14 apr 2019 21:06

Instellingen binnen Mach3 (tuning)

Ronny Woodman
Berichten: 30
Lid geworden op: 04 apr 2011 12:46
Locatie: Koekange (drenthe)

Re: Stappen motor doet raar

Bericht door Ronny Woodman » 14 apr 2019 21:56

Zal daar eens kijken, dankje.
Het lukt me niet om fotos toe te voegen

chimaerion
Berichten: 24
Lid geworden op: 28 nov 2017 19:50
Locatie: Oost-vlaanderen

Re: Stappen motor doet raar

Bericht door chimaerion » 14 apr 2019 21:59

Ronny Woodman schreef:
14 apr 2019 21:05
Ik had gehoopt op een paar antwoorden waar ik eventueel wat mee zou kunnen proberen mijn probleem op te lossen..
En hoe wil je dat wij dat doen met zo weinig informatie die jij verschaft? Hoe meer duidelijke en relevante informatie jij hier neerpent, hoe gemakkelijker het is aanwijzingen te geven en hoe sneller je geholpen zal worden.
Begin met wat foto's van je setup, settings en wat je allemaal al gedaan hebt.

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 6798
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Stappen motor doet raar

Bericht door hugo stoutjesdijk » 14 apr 2019 22:10

Even voor de duidelijkheid:
We (ik) begrijpen dat je Z-as en X-as het wel doet.
Dus de noodstop functioneert gewoon.

En voor de rest, alleen zeggen het doet het niet, is te weinig, zeg dan op z'n minst wat het wel allemaal doet.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

kawarider
Berichten: 647
Lid geworden op: 17 okt 2016 20:46
Locatie: Drongelen
Contacteer:

Re: Stappen motor doet raar

Bericht door kawarider » 14 apr 2019 22:46

Dus, complete machine gekocht? Betekent dat, dat je fout in de computer zit? Die heb je zelf ingericht? Heb je de machine zien werken met een andere comp?

Ronny Woodman
Berichten: 30
Lid geworden op: 04 apr 2011 12:46
Locatie: Koekange (drenthe)

Re: Stappen motor doet raar

Bericht door Ronny Woodman » 19 apr 2019 15:38

Inmiddels werkt de machine, op de a axis na.
Bij transsport heeft de stappenmotor een oplawaaier gehad en is de as krom gegaan vandaar dat ie wel geluid maakte maar niet wou draaien.
Nu zegt de leveranciers dat ik zelf een motor mag kopen maar ik heb sumiere info.
Stepping motor: 57 two-phase 3A 150N.cm
Is dit gewoon een nema 32 motor?

Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 2044
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: Stappen motor doet raar

Bericht door andrefc101 » 19 apr 2019 18:22

Ronny Woodman schreef:
19 apr 2019 15:38
Is dit gewoon een nema 32 motor?
Nema is alleen de maatvoering voor de flensmaten, ze moet zelf kijken hoeveel AMP de motor is, je zou ook kunnen kijken op hoeveel AMP je driver is ingesteld, en een motor daar het onder kopen.

Ronny Woodman
Berichten: 30
Lid geworden op: 04 apr 2011 12:46
Locatie: Koekange (drenthe)

Re: Stappen motor doet raar

Bericht door Ronny Woodman » 19 apr 2019 20:17

Ow ok, zal eens kijken hoe dat nu staat ingesteld.

kawarider
Berichten: 647
Lid geworden op: 17 okt 2016 20:46
Locatie: Drongelen
Contacteer:

Re: Stappen motor doet raar

Bericht door kawarider » 20 apr 2019 07:07

Nema 32?

Plaats reactie