Kress Gereedschapswisselaar

bijv, kress en proxxon enz maar ook de echt dure watergekoelde (of niet) spindels kunnen hier terecht

Moderator: Moderators

hesselroskam
Berichten: 10
Lid geworden op: 26 dec 2009 19:31

Kress Gereedschapswisselaar

Bericht door hesselroskam »

Ik kwam op verschillende sites een wisselaar tegen voor de kress spindels. Nu is mijn vraag:
Zijn er hier al mensen die deze gebruiken en is deze ook gewoon als snelwissel te gebruiken zonder de houder op de tafel. En dus de volgende vraag, dan hoef je hem toch ook niet op 1 van de pins aan te sluiten voor mach3?
Ik wil dus zeg maar de wisselaar op de spindle, mijn programma zegt M00 ,spindel stopt, ik druk op een knop op een relais of iets dergelijks en de houder komt eruit en ik doe er een andere in en druk weer een knop in. Sorry voor de Jip en Janneke taal maar weet even niet hoe ik dit proffesioneler moet omschrijven.
Leeuwinga
Berichten: 3016
Lid geworden op: 29 apr 2007 15:00
Locatie: Roden
Contacteer:

Re: Kress Gereedschapswisselaar

Bericht door Leeuwinga »

voor gereedschapswissel gebruik je M06
je kunt dan het gereedschaps nummer aangeven en vanuit een tabel
worden de corectie afwijkingen van dit gereedschap meegenomen.
hesselroskam
Berichten: 10
Lid geworden op: 26 dec 2009 19:31

Re: Kress Gereedschapswisselaar

Bericht door hesselroskam »

Maar als ik nu een M06 ingeef bij een wissel gaat hij naar een bepaalde positie, de spindel stopt en gaat gelijk weer aan.
Kjelt
Donateur
Berichten: 3802
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: Kress Gereedschapswisselaar

Bericht door Kjelt »

Heb je een linkje van die wisselaar? De prijzen die ik zie dan blijft het voor mij interessanter om de hele Kress te vervangen bij een tool change :lol:
Gebruikersavatar
boutje
Berichten: 1051
Lid geworden op: 22 jan 2007 00:13
Locatie: spaarnwoude
Contacteer:

Re: Kress Gereedschapswisselaar

Bericht door boutje »

Even mach anders instellen.


6050
hrscharft
Berichten: 1189
Lid geworden op: 23 apr 2013 14:08
Contacteer:

Re: Kress Gereedschapswisselaar

Bericht door hrscharft »

Zijn er hier al mensen die deze wisselaar hebben?
En hebben die eventueel ook al binnen in het ding gekeken hoe of dat ie in elkaar zit?
Ik heb alleen Koffie nodig op dagen die eindigen op een G.
Gebruikersavatar
Oscar f1
Berichten: 368
Lid geworden op: 29 jan 2009 22:58
Contacteer:

Re: Kress Gereedschapswisselaar

Bericht door Oscar f1 »

Lijkt me een Photoshop montage,

artikel is een Hoax volgens mij.
Gebruikersavatar
hilberth
Berichten: 263
Lid geworden op: 08 sep 2010 09:40
Locatie: Omgeving Amsterdam
Contacteer:

Re: Kress Gereedschapswisselaar

Bericht door hilberth »

Waarom een hoax? Die dingen zijn gewoon te koop:
https://www.dehobbyspecialist.nl/autom- ... 1000-kress
Think it, draw it, make it.
Kjelt
Donateur
Berichten: 3802
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: Kress Gereedschapswisselaar

Bericht door Kjelt »

€500 voor alleen de ATC
https://www.sorotec.de/shop/Automatisch ... indel.html
Komt dan €50-90 per toolhouder bij

Manuele snelwisselaars komen nu ook op de markt.
Degene die Damen op de cncdag liet zien dan moest je schroeven , kostte zeker een pasr minuten.

Maar dit soort manuele hefboom wisselaars is misschien ook wel interessant, ziet er robuust uit.
https://www.sorotec.de/shop/Mafell-FM10 ... indel.html
Laatst gewijzigd door Kjelt op 03 feb 2019 11:25, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 2001
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: Kress Gereedschapswisselaar

Bericht door Breaker »

Hiermee span je losse freesjes in, die dan ook weer ingemeten moeten worden, dan is het voordeel van wisselen met spantanghouders weg.
Geduld is een schone zaak, frezen niet...
kawarider
Berichten: 970
Lid geworden op: 17 okt 2016 20:46
Locatie: Drongelen
Contacteer:

Re: Kress Gereedschapswisselaar

Bericht door kawarider »

Ja, stepcraft heeft ook een atc voor Kress. Plannen voor een router gaan hier binnenkort uitgevoerd worden. Er zit een Kress bij het hoopje ellende dat nu voor een router door moet gaan. Als dit fatsoenlijk opgebouwd is, zou daar een atc op moeten komen. Gewoon om eens te zien hoe dat werkt. Dan is voor mij 500 euro te verkiezen boven een nieuwe atc frees. Dus ja, ik ben ook benieuwd of hier al iemand ervaring mee heeft.
Kjelt
Donateur
Berichten: 3802
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: Kress Gereedschapswisselaar

Bericht door Kjelt »

Breaker schreef: 03 feb 2019 11:04 Hiermee span je losse freesjes in, die dan ook weer ingemeten moeten worden, dan is het voordeel van wisselen met spantanghouders weg.
Klopt, is ook wel iets voor.
Je kunt de freesjes voorzien van een ring, je kunt de inmeting eenmalig uitvoeren en inde software opslaan.

https://www.sorotec.de/shop/Werkzeug-Be ... -8043.html
hrscharft
Berichten: 1189
Lid geworden op: 23 apr 2013 14:08
Contacteer:

Re: Kress Gereedschapswisselaar

Bericht door hrscharft »

Ja, stepcraft heeft ook een atc voor Kress. Plannen voor een router gaan hier binnenkort uitgevoerd worden. Er zit een Kress bij het hoopje ellende dat nu voor een router door moet gaan. Als dit fatsoenlijk opgebouwd is, zou daar een atc op moeten komen. Gewoon om eens te zien hoe dat werkt. Dan is voor mij 500 euro te verkiezen boven een nieuwe atc frees. Dus ja, ik ben ook benieuwd of hier al iemand ervaring mee heeft.
Dat is idd ook waar ik heb heb gezien. Maar volgens mij hebben ze nog geen passende variant voor de zwaardere china spindles met de grotere spilneus. Voor de china spindle geven ze aan 800 en 1,5 Kw variant :(
Ik heb alleen Koffie nodig op dagen die eindigen op een G.
Plaats reactie