probleem met lezen G-code

Moderator: Moderators

probleem met lezen G-code

Berichtdoor Giga op 02 Maa 2017 10:24

Hoi jongens ik ben sinds gisteren een lid van cnc zone.

ik ben niet van plan om jullie te storen maar ik heb een probleem die ik zelf niet kan oplossen. Ik heb net een nieuwe cnc 6040 van een chinees bedrijf. Deze apparaat correspondeert het best met Mach3 (zegt verkoper ). Ik heb het geïnstalleerd en ingesteld in Mach3 volgens het boekje van de verkoper. Maar nu wanneer machine begint met graveren stop het nadat ie ongeveer 30 regels van G-code heeft gelezen. Het is zeker 10 keer tot nu toe gebuurd . Natuurlijk heb ik verkoper gecontacteerd, maar hij beweert dat het fout bij mij is. ik moet het nog zeggen dat geleverde Mach3 software niet origineel was maar een gedownloade software met crack. Ik heb op verschillende forums deze vraag gesteld , maar ik krijg geen respons op mijn vraag. Vandaar dat ik jullie om advies vraag

ik kon foto's helaas niet uploaden, weet niet welke extensie is toegestaan want png,jepg,bmp kan niet
Alle bruikbare adviezen zij welkom
Giga
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 01 Maa 2017 20:45

Re: probleem met lezen G-code

Berichtdoor hugo stoutjesdijk op 02 Maa 2017 10:32

14293
Afbeelding aanpassen aan maximaal deze gegevens, en even je eigen afbeeldingen map selecteren, die algemene zit geloof ik vol.

Om je vraag iets duidelijker te krijgen:
Heeft ie het ooit wel volledig gedaan, of nog nooit.
Het schijnt dat er beperkingen zitten (in mach3) in het aantal regels als je geen licentie hebt.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.
Avatar gebruiker
hugo stoutjesdijk
Donateur
 
Berichten: 5500
Geregistreerd: 02 Maa 2011 16:04
Woonplaats: elst (u)

Re: probleem met lezen G-code

Berichtdoor André op 02 Maa 2017 11:46

http://www.machsupport.com/software/mach3

Maar ik zou persoonlijk een licentie aanschaffen.
André
 
Berichten: 150
Geregistreerd: 19 Aug 2007 12:18
Woonplaats: Friesland

Re: probleem met lezen G-code

Berichtdoor huckshooter op 02 Maa 2017 11:48

[quote="Giga"]

ik moet het nog zeggen dat geleverde Mach3 software niet origineel was maar een gedownloade software met crack. Ik heb op verschillende forums deze vraag gesteld , maar ik krijg geen respons op mijn vraag. Vandaar dat ik jullie om advies vraag

Dat probleem komt mij bekend voor. je kan dat oplossen door een licentie te kopen voor mach3

Suc6
A Man Without a Gun is a Subject, A Man With a Gun is a Citizen
Avatar gebruiker
huckshooter
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 18 Jan 2010 14:37
Woonplaats: Amsterdam

Re: probleem met lezen G-code

Berichtdoor Giga op 02 Maa 2017 11:54

Bedankt voor je reactie Hugo,

Nee, machine heeft het tot nu toe nooit volledig gedaan omdat ik het
pas een week heb , jammer dat ik mijn foto's niet geupload krijg want wat voor extensie dan ook
laat ie het niet toe , ook al is de foto 500x300 px en 87KB

iedere keer melding De extensie jpg , png, bmp, Jepg is niet toegestaan

ik had zelf ook sterke vermoeden dat het aan software lag, maar chinees beweert dat het niet zo is
zelfs demo versie leest tot 1000 regels ( lines)
Maar helaas ik kan het niet bewijzen
Giga
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 01 Maa 2017 20:45

Re: probleem met lezen G-code

Berichtdoor Benny_DS op 02 Maa 2017 12:00

Download om te beginnen de demo versie van mach3. Uninstall de versie die je nu hebt eerst volledig.
Dan zou je toch minstens de lijnen dat de demo toelaat moeten kunnen doen.
Benny_DS
 
Berichten: 231
Geregistreerd: 29 Nov 2016 13:56
Woonplaats: Antwerpen

Re: probleem met lezen G-code

Berichtdoor Giga op 02 Maa 2017 12:14

Bedankt Benny_DS,
Daar zat ik zelf ook over na te denken , het zal effe duren maar
is moeite waard

bedankt iedereen
Giga
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 01 Maa 2017 20:45

Re: probleem met lezen G-code

Berichtdoor keesfrees op 02 Maa 2017 13:10

Het plaatsen van foto's is een terugkerend verhaal op dit forum.
Ze mogen niet groter zijn dan een bepaald formaat, er is al veel over geschreven hier maar ik kan het zo snel niet terug vinden.
Ik zou het verwachten als een "stickie" ergens in een van deze afdelingen :
viewforum.php?f=55
keesfrees
 
Berichten: 1342
Geregistreerd: 08 Jan 2008 19:25
Woonplaats: Grönnen

Re: probleem met lezen G-code

Berichtdoor Giga op 02 Maa 2017 15:56

wood.pdf
stoponsame.pdf


het is eindelijk gelukt maar alleen als pdf file, sorry boy's
U heeft niet de benodigde permissies om de bestanden die aan dit bericht zijn toegevoegd te bekijken.
Giga
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 01 Maa 2017 20:45

Re: probleem met lezen G-code

Berichtdoor hugo stoutjesdijk op 02 Maa 2017 16:00

Ik heb toch het idee dat dat meer dan 30 regels zijn.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.
Avatar gebruiker
hugo stoutjesdijk
Donateur
 
Berichten: 5500
Geregistreerd: 02 Maa 2011 16:04
Woonplaats: elst (u)

Re: probleem met lezen G-code

Berichtdoor Giga op 02 Maa 2017 16:08

zoals ik al eerder zei , alle bruikbare Ideeën zijn welkom,
heb machine al een week maar verder dan dit (zie bijlagen boven) kom ik niet
echt frustrerend... en bovendien is verkoper vervelend , ik ben tevreden met
mechanische gedeelte van apparaat maar elektronica onderdelen...
dus, kom maar op met je Ideeën
Giga
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 01 Maa 2017 20:45

Re: probleem met lezen G-code

Berichtdoor karangetang op 02 Maa 2017 16:53

De demo versie van Mach 3 gaat tot ca 500 of 1000 regels... ik doe het regelmatig..
dus gewoon dowloaden en instaleren niet vergeten eerst de driver te instaleren
IK Cambam kan je 40 keer gebruiken als je je computer niet uitzet en het programma niet sluit je hele leven
Lijkt mij dat het niet aan de Mechaniek kan liggen...
karangetang
Donateur
 
Berichten: 325
Geregistreerd: 26 Aug 2009 08:13
Woonplaats: Zeist

Re: probleem met lezen G-code

Berichtdoor Giga op 02 Maa 2017 17:16

Idd het was line 500, dus Hugo je hebt gelijk, zogenaamde "software" van de verkoper
gedraagt zich als demo versie ...hmmm, ik probeer geld van verkoper terug te vragen voor
een legale licentie van 175 dollar
Giga
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 01 Maa 2017 20:45

Re: probleem met lezen G-code

Berichtdoor Giga op 03 Maa 2017 05:22

goedemorgen jongens,

ik heb hier een download link van verkoper, hij beweert dat ie "goed" doet

ik deel het met jullie , ben benieuwd ... als iemand tijd heeft om deze software uit te proberen

Lach niet er is een video file chinees gesproken, maar er is duidelijk wat ze daarmee bedoelen

http://app.oatos.com/os/share.html?lc=qcke2u

laat me even weten wat je ervan vindt
groetjes
Giga
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 01 Maa 2017 20:45

Volgende

Terug naar Algemeen



Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten