probleem met lezen G-code

Moderator: Moderators

Giga
Berichten: 21
Lid geworden op: 01 mar 2017 21:45

probleem met lezen G-code

Bericht door Giga » 02 mar 2017 11:24

Hoi jongens ik ben sinds gisteren een lid van cnc zone.

ik ben niet van plan om jullie te storen maar ik heb een probleem die ik zelf niet kan oplossen. Ik heb net een nieuwe cnc 6040 van een chinees bedrijf. Deze apparaat correspondeert het best met Mach3 (zegt verkoper ). Ik heb het geïnstalleerd en ingesteld in Mach3 volgens het boekje van de verkoper. Maar nu wanneer machine begint met graveren stop het nadat ie ongeveer 30 regels van G-code heeft gelezen. Het is zeker 10 keer tot nu toe gebuurd . Natuurlijk heb ik verkoper gecontacteerd, maar hij beweert dat het fout bij mij is. ik moet het nog zeggen dat geleverde Mach3 software niet origineel was maar een gedownloade software met crack. Ik heb op verschillende forums deze vraag gesteld , maar ik krijg geen respons op mijn vraag. Vandaar dat ik jullie om advies vraag

ik kon foto's helaas niet uploaden, weet niet welke extensie is toegestaan want png,jepg,bmp kan niet
Alle bruikbare adviezen zij welkom

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 5765
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: probleem met lezen G-code

Bericht door hugo stoutjesdijk » 02 mar 2017 11:32

14293
Afbeelding aanpassen aan maximaal deze gegevens, en even je eigen afbeeldingen map selecteren, die algemene zit geloof ik vol.

Om je vraag iets duidelijker te krijgen:
Heeft ie het ooit wel volledig gedaan, of nog nooit.
Het schijnt dat er beperkingen zitten (in mach3) in het aantal regels als je geen licentie hebt.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

André
Berichten: 159
Lid geworden op: 19 aug 2007 14:18
Locatie: Friesland
Contacteer:

Re: probleem met lezen G-code

Bericht door André » 02 mar 2017 12:46

http://www.machsupport.com/software/mach3

Maar ik zou persoonlijk een licentie aanschaffen.

Gebruikersavatar
huckshooter
Berichten: 53
Lid geworden op: 18 jan 2010 15:37
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: probleem met lezen G-code

Bericht door huckshooter » 02 mar 2017 12:48

[quote="Giga"]

ik moet het nog zeggen dat geleverde Mach3 software niet origineel was maar een gedownloade software met crack. Ik heb op verschillende forums deze vraag gesteld , maar ik krijg geen respons op mijn vraag. Vandaar dat ik jullie om advies vraag

Dat probleem komt mij bekend voor. je kan dat oplossen door een licentie te kopen voor mach3

Suc6
A Man Without a Gun is a Subject, A Man With a Gun is a Citizen

Giga
Berichten: 21
Lid geworden op: 01 mar 2017 21:45

Re: probleem met lezen G-code

Bericht door Giga » 02 mar 2017 12:54

Bedankt voor je reactie Hugo,

Nee, machine heeft het tot nu toe nooit volledig gedaan omdat ik het
pas een week heb , jammer dat ik mijn foto's niet geupload krijg want wat voor extensie dan ook
laat ie het niet toe , ook al is de foto 500x300 px en 87KB

iedere keer melding De extensie jpg , png, bmp, Jepg is niet toegestaan

ik had zelf ook sterke vermoeden dat het aan software lag, maar chinees beweert dat het niet zo is
zelfs demo versie leest tot 1000 regels ( lines)
Maar helaas ik kan het niet bewijzen

Benny_DS
Berichten: 335
Lid geworden op: 29 nov 2016 14:56
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: probleem met lezen G-code

Bericht door Benny_DS » 02 mar 2017 13:00

Download om te beginnen de demo versie van mach3. Uninstall de versie die je nu hebt eerst volledig.
Dan zou je toch minstens de lijnen dat de demo toelaat moeten kunnen doen.

Giga
Berichten: 21
Lid geworden op: 01 mar 2017 21:45

Re: probleem met lezen G-code

Bericht door Giga » 02 mar 2017 13:14

Bedankt Benny_DS,
Daar zat ik zelf ook over na te denken , het zal effe duren maar
is moeite waard

bedankt iedereen

keesfrees
Berichten: 1433
Lid geworden op: 08 jan 2008 20:25
Locatie: Grönnen
Contacteer:

Re: probleem met lezen G-code

Bericht door keesfrees » 02 mar 2017 14:10

Het plaatsen van foto's is een terugkerend verhaal op dit forum.
Ze mogen niet groter zijn dan een bepaald formaat, er is al veel over geschreven hier maar ik kan het zo snel niet terug vinden.
Ik zou het verwachten als een "stickie" ergens in een van deze afdelingen :
http://cnczone.nl/viewforum.php?f=55

Giga
Berichten: 21
Lid geworden op: 01 mar 2017 21:45

Re: probleem met lezen G-code

Bericht door Giga » 02 mar 2017 16:56

wood.pdf
stoponsame.pdf
het is eindelijk gelukt maar alleen als pdf file, sorry boy's
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 5765
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: probleem met lezen G-code

Bericht door hugo stoutjesdijk » 02 mar 2017 17:00

Ik heb toch het idee dat dat meer dan 30 regels zijn.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

Giga
Berichten: 21
Lid geworden op: 01 mar 2017 21:45

Re: probleem met lezen G-code

Bericht door Giga » 02 mar 2017 17:08

zoals ik al eerder zei , alle bruikbare Ideeën zijn welkom,
heb machine al een week maar verder dan dit (zie bijlagen boven) kom ik niet
echt frustrerend... en bovendien is verkoper vervelend , ik ben tevreden met
mechanische gedeelte van apparaat maar elektronica onderdelen...
dus, kom maar op met je Ideeën

karangetang
Donateur
Berichten: 326
Lid geworden op: 26 aug 2009 10:13
Locatie: Zeist
Contacteer:

Re: probleem met lezen G-code

Bericht door karangetang » 02 mar 2017 17:53

De demo versie van Mach 3 gaat tot ca 500 of 1000 regels... ik doe het regelmatig..
dus gewoon dowloaden en instaleren niet vergeten eerst de driver te instaleren
IK Cambam kan je 40 keer gebruiken als je je computer niet uitzet en het programma niet sluit je hele leven
Lijkt mij dat het niet aan de Mechaniek kan liggen...

Giga
Berichten: 21
Lid geworden op: 01 mar 2017 21:45

Re: probleem met lezen G-code

Bericht door Giga » 02 mar 2017 18:16

Idd het was line 500, dus Hugo je hebt gelijk, zogenaamde "software" van de verkoper
gedraagt zich als demo versie ...hmmm, ik probeer geld van verkoper terug te vragen voor
een legale licentie van 175 dollar

Giga
Berichten: 21
Lid geworden op: 01 mar 2017 21:45

Re: probleem met lezen G-code

Bericht door Giga » 03 mar 2017 06:22

goedemorgen jongens,

ik heb hier een download link van verkoper, hij beweert dat ie "goed" doet

ik deel het met jullie , ben benieuwd ... als iemand tijd heeft om deze software uit te proberen

Lach niet er is een video file chinees gesproken, maar er is duidelijk wat ze daarmee bedoelen

http://app.oatos.com/os/share.html?lc=qcke2u

laat me even weten wat je ervan vindt
groetjes

Plaats reactie