Aansluiten Amp meter

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ballegooijen
Donateur
Berichten: 4109
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Aansluiten Amp meter

Bericht door Ballegooijen » 28 jun 2020 13:44

Ik heb een ampere meter gekocht om af te kunnen lezen wat het stroomgebruik is in mijn werkplaatsje. Zoals jullie inmiddels weten ben ik een noob op het gebied van electra maar dit ziet er simpel uit. Toch zoek ik nog even een bevestiging ;-)
Ik had gedacht op de middelste 2 aansluitingen de fase en de nul aan te sluiten en op de buitenste 2 met de fase en de nul verder naar het groepenkastje. Wie geeft mij de bevestiging??


Gallerij Link

Gallerij Link
Kennis vermenigvuldigt zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 2539
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: Aansluiten Amp meter

Bericht door andrefc101 » 28 jun 2020 14:17

In mijn ogen, maar ik ben ook geen specialist, helemaal fout!
De binnenste twee inderdaad aan het net, de buitenste twee tussen de fasedraad van de gebruiker (dus draad doorknippen en dec meter ertussen).
Zoals jij hem aan wilt sluiten krijg je een (al dan niet rokende) voltmeter ;-)

nieles
Berichten: 26
Lid geworden op: 15 mei 2009 13:43
Locatie: Zwolle

Re: Aansluiten Amp meter

Bericht door nieles » 28 jun 2020 14:26

ik interpreteer het aansluit schema het zelfde als Ballegooijen.

is het zo een?
https://www.aliexpress.com/item/3254610 ... hweb201603_

op de plaatjes sluiten ze hem ook zo aan.

Gebruikersavatar
Kars-cnc
Berichten: 479
Lid geworden op: 07 okt 2015 05:33
Locatie: Heerde (Gelderland)

Re: Aansluiten Amp meter

Bericht door Kars-cnc » 28 jun 2020 14:37

Ik denk ook dat het moet zoals Ballegooijen het zelf al aangeeft. Maar misschien even aan Kjelt vragen? Hij is wel zo'n beetje DE elektrische-installatie specialist op het forum volgens mij.

Kjelt
Donateur
Berichten: 2840
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: Aansluiten Amp meter

Bericht door Kjelt » 28 jun 2020 14:44

Ballegooijen schreef:
28 jun 2020 13:44
Ik had gedacht op de middelste 2 aansluitingen de fase en de nul aan te sluiten en op de buitenste 2 met de fase en de nul verder naar het groepenkastje. Wie geeft mij de bevestiging??
Ja dat is helemaal correct.
Met een multimeter zie je ook dat de buitenste twee pinnen "praktisch" met elkaar doorverbonden zijn (is natuurlijk niet zo want de zeer laagohmige stroomshunt zit er nog tussen).

Dus 1 Fase uit 2 Fase in 3 Neutraal in 4 Neutraal uit.

Let er nog wel even op dat mocht je langere tijd niet aanwezig zijn terwijl dit wel allemaal aan staat dat er dan toch een smeltzekering of automaat voor dit kastje zit.
Mocht er iets onverhoopt fout gaan dan blijft de schade beperkt ;-)

Kjelt
Donateur
Berichten: 2840
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: Aansluiten Amp meter

Bericht door Kjelt » 28 jun 2020 14:46

Kars-cnc schreef:
28 jun 2020 14:37
Ik denk ook dat het moet zoals Ballegooijen het zelf al aangeeft. Maar misschien even aan Kjelt vragen? Hij is wel zo'n beetje DE elektrische-installatie specialist op het forum volgens mij.
Nee teveel eer dat zijn benkr en Dabit en nog wat anderen, ik heb weinig kaas van motoren en vfd's enzo gegeten.
Laagspannings elektronica is meer mijn ding.

Gebruikersavatar
Ballegooijen
Donateur
Berichten: 4109
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Aansluiten Amp meter

Bericht door Ballegooijen » 28 jun 2020 20:47

Dan ga ik hem zo maar eens aansluiten en kijken wat het oplevert. Als bij jullie het licht uitgaat weet je hoe het komt :lol: :lol:
Kennis vermenigvuldigt zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Gebruikersavatar
serum
Donateur
Berichten: 3458
Lid geworden op: 08 mar 2008 20:37
Locatie: Zwolle

Re: Aansluiten Amp meter

Bericht door serum » 28 jun 2020 20:51

Zoals je hem aan wilde sluiten klopt.
foto's uploaden op cnczone.nl Let op, maximale grootte is 2,5MB, geen restricties op resolutie

Plaats reactie