Ik kom niet meer op de site

Bij vragen en moeilijkheden over het forum kunnen jullie die hier kwijt.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2718
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Ik kom niet meer op de site

Bericht door Ballegooijen » 12 jan 2019 08:59

Ik had de laatste dagen een probleem. Ik kon niet meer op de forumsite komen via mijn wifi netwerk. Het leek of de site niet bereikbaar was. Eerst dacht ik dat de site uit de lucht was maar na een mailtje naar Benkr werd duidelijk dat dit niet het geval was. Vervolgens mijn provider gebeld (KPN) maar die gaven aan dat het aan de site kant moest liggen. Vanmorgen kon ik opeens weer op de site komen. Wat nu de oorzaak is geweest is mij volkomen onduidelijk. ;-) :roll:
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 1875
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: Ik kom niet meer op de site

Bericht door andrefc101 » 12 jan 2019 09:02

Ballegooijen schreef:
12 jan 2019 08:59
Wat nu de oorzaak is geweest is mij volkomen onduidelijk. ;-) :roll:
Mij ook!

Gebruikersavatar
create
Berichten: 1900
Lid geworden op: 11 jan 2007 00:15
Locatie: Volendam
Contacteer:

Re: Ik kom niet meer op de site

Bericht door create » 12 jan 2019 09:27

hebben meer leden hier last van gehad?

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 6522
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Ik kom niet meer op de site

Bericht door hugo stoutjesdijk » 12 jan 2019 09:46

Ik ben benieuwd of iemand met kennis van deze materie me (ons) uit kan leggen of de opmerking van KPN uberhaupt mogelijk is.
Volgens mij weet de provider niet eens hoe je ergens terecht komt. Als je via je WiFi signaal op je KPN router terecht komt ben je daarna toch gewoon 'data'.
Ik zou me voor kunnen stellen dat de router je niet doorlaat naar 'de buitenwereld' maar dat is in mijn beleving dan toch echt een KPN dingetje.
@Ballegooien, kon je wel naar andere sites ? Je had ook geen mogelijkheid om met een vaste verbinding te kijken of het wel ging ? We beschuldigen wifi dan dus onterecht.

Nu we het toch over KPN hebben, heb van de week wel m'n set topbox (? of hoe dat ding heet) van KPN moeten resetten (AEG > ausschalten, einschalten, geht wieder) omdat de reactie op de afstandbediening ongeveer 10 sec. duurde.
En toevallig zit die ook op dat beroemde witte ding (experiabox) van KPN aangesloten.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

tatanka
Donateur
Berichten: 280
Lid geworden op: 12 jun 2009 13:25
Locatie: Ulestraten
Contacteer:

Re: Ik kom niet meer op de site

Bericht door tatanka » 12 jan 2019 10:39

(AEG > ausschalten, einschalten, geht wieder)

In mijn werkzame tijd heette daf; AEG >> Alles Even Gammel .

Jos

Kjelt
Berichten: 1017
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: Ik kom niet meer op de site

Bericht door Kjelt » 12 jan 2019 11:03

Ja dit kan. Moet precies nazieken hoe het ook weer werkt, is even geleden. Maar ingeveer zo.
Je pc geeft het adres door naar je router die gebruik maakt van een DNS server, een soort van telefoonboek, die geeft dan het volgende adres waar je het pakket naar toe stuurt op.
Als die DNS offline is of een verkeerd adres heeft dan gaat het mis. Meestal is een reset van je router of PC voldoende, als het echt extern is dan hebben heel veel mensen er last van.

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2718
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Ik kom niet meer op de site

Bericht door Ballegooijen » 12 jan 2019 12:45

Wat ik had geprobeerd:
-Experiabox resetten (ook een harde reset)
-DNS cache opgeschoond met ipconfig /flushdns
-Alle cookies verwijderd
-Geprobeerd om de cncsite te pingen (100% lost)

en toen wist ik het ook niet meer.
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Tonybryden
Berichten: 492
Lid geworden op: 29 mei 2015 15:44
Locatie: nijmegen
Contacteer:

Re: Ik kom niet meer op de site

Bericht door Tonybryden » 12 jan 2019 14:20

Enigste probleem waar ik last van heb is dat ik me iedere keer opnieuw moet aanmelden.
Wat ik ook probeer , niets heeft geholpen.

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 6522
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Ik kom niet meer op de site

Bericht door hugo stoutjesdijk » 12 jan 2019 14:26

Ballegooijen schreef:
12 jan 2019 12:45
Wat ik had geprobeerd:
-Experiabox resetten (ook een harde reset)
-DNS cache opgeschoond met ipconfig /flushdns
-Alle cookies verwijderd
-Geprobeerd om de cncsite te pingen (100% lost)
Maar kwam je wel op andere site's, m.a.w. deed de wifi bij jouw het wel.
En heb je ook een mogelijk om vast bedraad iets te testen.
Je eigen Experiabox pingen ?
Dus eigenlijk vraag ik me af wat het wel deed.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2718
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Ik kom niet meer op de site

Bericht door Ballegooijen » 12 jan 2019 14:36

Ja, ik kon andere sites wel gewoon bereiken. Bekabeld had ik ook nog kunnen doen maar inmiddels zit ik weer op de site. Ik heb ook de firewalls en scanners uitgezet omdat ik dacht dat deze wellicht de site blokkeerden. Maar ook dat was niet het geval.
Vorige week heb ik overigens ook een (kort) moment gehad dat ik niet op het forum kon maar dacht toen dat er wellicht wat onderhoud werd gedaan. Ik heb er niet verder bij stilgestaan tot afgelopen vrijdag. Toen overkwam het mij dus opnieuw.
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Gebruikersavatar
Sven
Berichten: 4048
Lid geworden op: 24 sep 2008 09:13
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Ik kom niet meer op de site

Bericht door Sven » 12 jan 2019 15:26

Tonybryden schreef:
12 jan 2019 14:20
Enigste probleem waar ik last van heb is dat ik me iedere keer opnieuw moet aanmelden.
Wat ik ook probeer , niets heeft geholpen.
Volgens mij kan je huidige browsers zo instellen dat alle cookies na elke sessie worden verwijderd, dat zou dit misschien kunnen verklaren.
Als ik het goed heb dan kun je daar ook uitzonderingen voor aangeven.
Sven
350 kilo aluminium, wat boutjes en moertjes en een beetje plaksel:
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=13039
Beginnen met CNC?
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=15481

Tonybryden
Berichten: 492
Lid geworden op: 29 mei 2015 15:44
Locatie: nijmegen
Contacteer:

Re: Ik kom niet meer op de site

Bericht door Tonybryden » 12 jan 2019 20:24

Zal ik eens gaan proberen👍

Gebruikersavatar
hainjedaf
Donateur
Berichten: 1505
Lid geworden op: 01 aug 2011 10:01
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Ik kom niet meer op de site

Bericht door hainjedaf » 17 jan 2019 10:40

Chrome voor Android gebruikt een voorspellings mechanisme dat je bijna niet kan uitzetten. Dat verziekt de cookies van je inlog en dan kom je de site nauwelijks in.

Na veel geklooi, overgestapt op Firefox voor Android. Weg probleem.
Met vriendelijke groet,
Marout Borms,
Amsterdam

HBM BF 25 L / Leadshine / Mesa 5i25 / LinuxCNC
(in aanbouw)

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 6522
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Ik kom niet meer op de site

Bericht door hugo stoutjesdijk » 17 jan 2019 16:35

hainjedaf schreef:
17 jan 2019 10:40
Chrome voor Android gebruikt een voorspellings mechanisme dat je bijna niet kan uitzetten. Dat verziekt de cookies van je inlog en dan kom je de site nauwelijks in.

Na veel geklooi, overgestapt op Firefox voor Android. Weg probleem.
Waren die cookies juist niet bedoeld om de boel simpeler te maken ?
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

Plaats reactie