Storing compressor

Gewoon even offtopic praten over van alles en nog wat.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Kjelt
Donateur
Berichten: 1332
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: Storing compressor

Bericht door Kjelt » 08 jun 2019 11:58

Dan zullen we er dieper in moeten duiken.
Emergency stop melding, zit er zo'n noodschakelaar e-stop schakelaar ergens die je moet resetten, uittrekken of een andere beveiling van bv deurtje naar de elektronica die eerst weer dicht moet?

willy wonka
Berichten: 1047
Lid geworden op: 03 jan 2013 18:20

Re: Storing compressor

Bericht door willy wonka » 08 jun 2019 12:19

Als ik de stroom erop zet met deur open zegt hij: "noodstop compress blokkering"
Stroom erop met deur dicht (deur schakelaar dicht) zegt hij "overbelast motor, compress blokkering"

Op het deurtje reageert hij dus :P

Kjelt
Donateur
Berichten: 1332
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: Storing compressor

Bericht door Kjelt » 08 jun 2019 12:29

Net even bij Kloekner Muller gekeken, jouw ZB12 staat op H van met de hand resetten (blauwe draaiknopje). Stekker er uit , zet die ZB12 even op A van automatisch, sluit het deurtje en steek de stekker er in en probeer nog eens ?

willy wonka
Berichten: 1047
Lid geworden op: 03 jan 2013 18:20

Re: Storing compressor

Bericht door willy wonka » 08 jun 2019 12:40

zojuist gedaan, zonder resultaat

Kjelt
Donateur
Berichten: 1332
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: Storing compressor

Bericht door Kjelt » 08 jun 2019 13:11

Hmmm dan wil je toch met een multimeter gaan foutzoeken.
Lijkt er op alsof die ZB12 het "overbelast" signaal uitstuurt. Maar die zou op de A stand automatisch weer moeten inschakelen.
Druk even voorzichtig (niet teveel kracht) op het blauwe knopje gaat die dan nog verder naar binnen toe?

HD13
Berichten: 247
Lid geworden op: 22 dec 2013 17:58
Locatie: Nijkerk
Contacteer:

Re: Storing compressor

Bericht door HD13 » 08 jun 2019 13:18

Kun je op het scherm/display alarmen resetten ?

Even meten of contact Fr wel binnenkomt (stuurstroom schema) klemmen 1 en 5

willy wonka
Berichten: 1047
Lid geworden op: 03 jan 2013 18:20

Re: Storing compressor

Bericht door willy wonka » 08 jun 2019 13:28

HD13 schreef:
08 jun 2019 13:18
Kun je op het scherm/display alarmen resetten ?

Even meten of contact Fr wel binnenkomt (stuurstroom schema) klemmen 1 en 5
Ja, maar de melding verdwijnt niet.

Hoe meet ik Fr? Heb een multimeter.
Maar complete noob hierin

Edit

1-5 geeft signaal aldus mijn multimeter
Of heb je een voltage nodig?
Kjelt schreef:
08 jun 2019 13:11
Hmmm dan wil je toch met een multimeter gaan foutzoeken.
Lijkt er op alsof die ZB12 het "overbelast" signaal uitstuurt. Maar die zou op de A stand automatisch weer moeten inschakelen.
Druk even voorzichtig (niet teveel kracht) op het blauwe knopje gaat die dan nog verder naar binnen toe?
Nee deze gaat niet verder naar binnen

HD13
Berichten: 247
Lid geworden op: 22 dec 2013 17:58
Locatie: Nijkerk
Contacteer:

Re: Storing compressor

Bericht door HD13 » 08 jun 2019 13:39

plaats even een foto van je multimeter

willy wonka
Berichten: 1047
Lid geworden op: 03 jan 2013 18:20

Re: Storing compressor

Bericht door willy wonka » 08 jun 2019 13:43

1-5 geeft signaal


Uit bokkiewokkiestan
Afbeelding

Gebruikersavatar
serum
Donateur
Berichten: 2421
Lid geworden op: 08 mar 2008 20:37
Contacteer:

Re: Storing compressor

Bericht door serum » 08 jun 2019 13:56

Ik zie een ster/driehoekschakeling. In die hoek zou ik het zoeken.

willy wonka
Berichten: 1047
Lid geworden op: 03 jan 2013 18:20

Re: Storing compressor

Bericht door willy wonka » 08 jun 2019 13:58

Valt dat te testen?
Open halen?

Gebruikersavatar
serum
Donateur
Berichten: 2421
Lid geworden op: 08 mar 2008 20:37
Contacteer:

Re: Storing compressor

Bericht door serum » 08 jun 2019 14:02

Ik heb de 380 losgekoppeld van de uitgangen en ben gaan meten of het relays doet wat hij moet doen en alle polen juist schakelt. (in het schema kan je zien hoe hij het moet doen) Dat dingetje zit er bij mijn beste weten in om te voorkomen dat hij bij een 'klevend' relays niet per ongeluk beide relays schakelt (je hebt dan kortsluiting over de 3 fasen).

HD13
Berichten: 247
Lid geworden op: 22 dec 2013 17:58
Locatie: Nijkerk
Contacteer:

Re: Storing compressor

Bericht door HD13 » 08 jun 2019 14:03

keuzeschakelaar 1 standje naar rechts, dan zit op het bereik 200 Ohm (Omega teken lukt even niet).
Als je nu de meetpennen tegen elkaar houd dan zie een weerstands waarde.

Nu de hoofdschakelaar van je compressor uit zetten, spanningsloos maken.
Dit om te voorkomen dat meetfouten nare gevolgen hebben.

Nou met je meetpennen meten op de klemmen 1 en 5 (draadnummers 3 en 4) ergens achter op het display.
Moet ongeveer dezelfde waarde geven als wanneer je de meetpennen tegen elkaar houd.

willy wonka
Berichten: 1047
Lid geworden op: 03 jan 2013 18:20

Re: Storing compressor

Bericht door willy wonka » 08 jun 2019 14:06

HD13 schreef:
08 jun 2019 14:03
keuzeschakelaar 1 standje naar rechts, dan zit op het bereik 200 Ohm (Omega teken lukt even niet).
Als je nu de meetpennen tegen elkaar houd dan zie een weerstands waarde.

Nu de hoofdschakelaar van je compressor uit zetten, spanningsloos maken.
Dit om te voorkomen dat meetfouten nare gevolgen hebben.

Nou met je meetpennen meten op de klemmen 1 en 5 (draadnummers 3 en 4) ergens achter op het display.
Moet ongeveer dezelfde waarde geven als wanneer je de meetpennen tegen elkaar houd.
2.8 geeft hij aan.
Zowel op de klemmen als rechtstreeks tegen elkaar

Plaats reactie