Storing compressor

Gewoon even offtopic praten over van alles en nog wat.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
HD13
Berichten: 264
Lid geworden op: 22 dec 2013 17:58
Locatie: Nijkerk
Contacteer:

Re: Storing compressor

Bericht door HD13 » 10 jun 2019 12:59

Voor de drukschakelaar (SP4) even meten tussen X02-6 en X01-8.
Verwacht hier geen spanning, als die er wel is dan is SP4 actief.

willy wonka
Berichten: 1099
Lid geworden op: 03 jan 2013 18:20

Re: Storing compressor

Bericht door willy wonka » 10 jun 2019 13:02

geen spanning

willy wonka
Berichten: 1099
Lid geworden op: 03 jan 2013 18:20

Re: Storing compressor

Bericht door willy wonka » 10 jun 2019 13:06

Volgens de handleiding:


laag voltage: geen idee, niet gemeten? Maar de CNC freesmachine (trekt 20a max) was niet aan het zeuren. Dus volgens mij zit dat snor.
te dunne kabels: niet het geval. heeft ook gewoon gewerkt
oliefilter verstopt: niet het geval
luchtfilter verstopt: niet het geval
ster delta regelaar: niet gecontroleerd
motor thermische afscherming: werkt
problemen met elektra motor: niet het geval

HD13
Berichten: 264
Lid geworden op: 22 dec 2013 17:58
Locatie: Nijkerk
Contacteer:

Re: Storing compressor

Bericht door HD13 » 10 jun 2019 13:10

Wel goed dus.

Begin nu toch te denken dat het resetten met een password beveiligt is.
Vaak staat er ergens in de manual wel een default password vermeld maar dat is even zoeken en dan is het nog de vraag of dit niet veranderd is.
Of 1 van de ingangen is stuk.

Probeer in de manual uit te vinden of je de status van de ingangen kunt uitlezen.

Alles wat de foutcode kan veroorzaken lijkt goed.

willy wonka
Berichten: 1099
Lid geworden op: 03 jan 2013 18:20

Re: Storing compressor

Bericht door willy wonka » 10 jun 2019 13:22

Geinig dingetje...


Er zit een diagnostic test in.
Die heb ik zojuist gedaan.

Met de deur van het besturingpaneel (zit een schakelaar tussen) dicht geeft de besturing aan dat er een motoroverload is.
Doe ik de deur open -> dan is de motoroverload status "OK"

Vervolgens laat ik de deur open. Schakelaar dus niet ingedrukt
Stroom eraf --> stroom erop
En dan is de motor overload melding weg (staat ook niet in het error log).
Wel staat er een "emergency stop, compress block".
Volgens de handleiding is de noodstop ingedrukt (niet het geval)

In het diagnostic test zit ook een test om de noodstop te controleren. En daar geeft hij aan dat het steeds is ingedrukt.
Deze status veranderd niet.

HD13
Berichten: 264
Lid geworden op: 22 dec 2013 17:58
Locatie: Nijkerk
Contacteer:

Re: Storing compressor

Bericht door HD13 » 10 jun 2019 13:36

Die "emergency stop, compress block" komt omdat je deur nog open staat.
In het stuurstroomschema heb je een Fc die in serie staat SBE (noodstop).

Kun je nog even wat nameten maar nu 24Volt ac.
Even meten tussen X03-2 en X08-16.
Als het goed is meet je hier iets van 24Volt ac, als je nu de noodstop indrukt dan is de spanning weg.

willy wonka
Berichten: 1099
Lid geworden op: 03 jan 2013 18:20

Re: Storing compressor

Bericht door willy wonka » 10 jun 2019 13:37

als ik het schema erbij pak
dan is 1 en 2 (van x01) zowel met noodstop in als uit 24v

willy wonka
Berichten: 1099
Lid geworden op: 03 jan 2013 18:20

Re: Storing compressor

Bericht door willy wonka » 10 jun 2019 13:40

noodstop in = 0v
noodstop uit = 24v

willy wonka
Berichten: 1099
Lid geworden op: 03 jan 2013 18:20

Re: Storing compressor

Bericht door willy wonka » 10 jun 2019 13:46

Ik vind het gek dat ik met de deurschakelaar o.a. de motoroverload naar OK kan zetten.
En als ik hem aanzet met de deur open hij geen foutmelding geeft over de overload.

HD13
Berichten: 264
Lid geworden op: 22 dec 2013 17:58
Locatie: Nijkerk
Contacteer:

Re: Storing compressor

Bericht door HD13 » 10 jun 2019 13:50

Klopt maar het gaat me eigenlijk om de andere kant'
Op X08 heb je een aantal relais uitgangen zitten die allemaal gevoed worden met 24Volt ac, draadnummer 13.
Krijg je daar ook spanning met de noodstop in rust/niet bediend ?

willy wonka
Berichten: 1099
Lid geworden op: 03 jan 2013 18:20

Re: Storing compressor

Bericht door willy wonka » 10 jun 2019 13:52

13 en x03-2 verbinden?

HD13
Berichten: 264
Lid geworden op: 22 dec 2013 17:58
Locatie: Nijkerk
Contacteer:

Re: Storing compressor

Bericht door HD13 » 10 jun 2019 13:55

willy wonka schreef:
10 jun 2019 13:46
Ik vind het gek dat ik met de deurschakelaar o.a. de motoroverload naar OK kan zetten.
En als ik hem aanzet met de deur open hij geen foutmelding geeft over de overload.
Is maar net hoe ze dat in de software aangeven/oplossen.

willy wonka
Berichten: 1099
Lid geworden op: 03 jan 2013 18:20

Re: Storing compressor

Bericht door willy wonka » 10 jun 2019 13:57

Noodstop in = 0v op alle punten
Noodstui uit = 24v op alle punten

HD13
Berichten: 264
Lid geworden op: 22 dec 2013 17:58
Locatie: Nijkerk
Contacteer:

Re: Storing compressor

Bericht door HD13 » 10 jun 2019 14:00

willy wonka schreef:
10 jun 2019 13:52
13 en x03-2 verbinden?
Nee, even meten tussen X03-2 en X08-12.

Als je goed kijkt dan zie je op X08-12 een draadje met nr 13 zitten en die komt voor op meerdere contacten van X08.

Plaats reactie