Portje schreef: ↑01 jul 2020 10:55
Als er een mooi plekje in de tuin of op het balkon is ( wel een lange pijp gebruiken), vuurvaste stenen en cement halen en er een mooi iglo'tje van metselen.
Een van mijn buren heeft zo'n ding gebouwd, dik vijftienhonderd euro aan materiaal om brood en pizza te bakken, houtgestookt.
Zijn ervaring na 2 jaar : " ik gebruik hem eigenlijk niet zo vaak meer" " Ik moet hem om 7 uur smorgens aansteken dan is ie om 1600 op temperatuur bakken we pizza en de volgende ochtend bakken we brood want dan is ie nog steeds heet genoeg"
Maar wel leuk ja, zeker als je iedere dag brood bakt zoals een echte bakker dan hou je hem gewoon de hele week op temperatuur.
Is er hier iemand die echt goed zelf pizzadeeg kan maken en ook kan slingeren zoals de echte pizza bakkers ?
Ik wil dat nog wel eens graag leren eigenlijk (project 300 zoveel)
Mijn pizzadeeg is (inmiddels) goed genoeg om te kunnen slingeren, maar ik vind gewoon een bult meel op de aanrecht, bolletje erop en het bolletje vervolgens 'uitduwen' tot een schijf zeker zo handig. Al die 'huis-oventjes' zijn best beperkt kwa grootte, als je gaat slingeren of een andere redelijk ongecontroleerde methode gebruikt om je bolletje tot schijf te transformeren dan heb je al gauw iets wat er niet lekker meer in past of wat nog veel te klein is.
De belangrijkste wet in de wetenschap: 'hoe minder efficient en hoe meer herrie, hoe leuker het is'
DaBit schreef: ↑01 jul 2020 14:48
Schaepmanlaan 87A in Oss, ik zie je zo!
Heb jij die hele flat gekocht voor je portaaltje ?
En dat vlak bij de Action.
Ik heb er de ballen verstand van, en nog minder ervaring
En helaas zit mijn hoofd zó barstensvol met informatie dat ik niets meer terug kan vinden
Gigabyte Z490 aorus master - i9-10850K 3.60ghz- Corsair DDR4 32GB - ssd 970 evo 1TB M.2 https://www.youtube.com/channel/UCbUguR ... ljJift2lGw