Sorotec 3D Messtaster

Nederlandse CNC controller op basis van de usb poort of Ethernet.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 10249
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: Sorotec 3D Messtaster

Bericht door Arie Kabaalstra »

Dus.. je krijgt een signaal.. wat zegt de Manual?
EddyK
Berichten: 81
Lid geworden op: 25 mei 2007 13:51
Locatie: Heibloem
Contacteer:

Re: Sorotec 3D Messtaster

Bericht door EddyK »

Ben er al achter :oops:

Als ik #4544 = 1 zet, dan zegt ie dat de taster niet is aangesloten :oops:

Vallen en opstaan :lol:
Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 10249
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: Sorotec 3D Messtaster

Bericht door Arie Kabaalstra »

dat kan 2 dingen beteken.. maar het meest logische zou zijn dat een Taster NC is.. wat zo werkt de gemiddelde 3D taster nu eenmaal..
H.C
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 feb 2021 15:14

Re: Sorotec 3D Messtaster

Bericht door H.C »

"- When you use 3D-finder as 'Normally Open', then set in your CNC.INI
; the Variable #4544 = 1"

waar moet ik dat vinden op de cnc760 kaart ? >> variables.ini ? (versie cnc4.04)

Thx
Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 10249
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: Sorotec 3D Messtaster

Bericht door Arie Kabaalstra »

MDI activeren " #4544 = 1 " enter Heien.. klaar.. (ik mag toch wel aannemen dat je weet hoe je een parameterwaarde verandert?)
H.C
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 feb 2021 15:14

Re: Sorotec 3D Messtaster

Bericht door H.C »

ah, ok thx
Nope, Eding is nieuw voor mij. (alles werkt naar behoren, behalve de taster...maar blijkt dat de taster PNP-NO defect is)
Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 10249
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: Sorotec 3D Messtaster

Bericht door Arie Kabaalstra »

Dan weet je het nu.. Je kunt het ook doen door die regel in een bestandje te zetten.. en dat dan te laden, en te runnen.. (ik doe met mijn Draaiprogramma's namelijk niet anders.. die bestaan uit een reeks van dergelijke regels, en één M-code.. Ok..2.. er staat ook nog een M2 onderaan..

Ik werk ook nog niet zo lang met EdingCNC.. bijna 14 jaar.. :lol:
EddyK
Berichten: 81
Lid geworden op: 25 mei 2007 13:51
Locatie: Heibloem
Contacteer:

Re: Sorotec 3D Messtaster

Bericht door EddyK »

Toch nog even een "noob" vraagje.

Ik wil de taster van Sorotec ook aansluiten, naast de 3D-finder.
De taster moet ik dan parallel aansluiten op dezelfde pin1 en pin2 op de CPU4 (PHW) als de 3D-finder?
Ik kan dus de bruine draad op de pin1 draad van de 3D-taster solderen en de witte draad op de pin2 draad van de 3D-taster solderen?

Afbeelding

Afbeelding

Groet,
Eddy
P1-Engineering
Berichten: 96
Lid geworden op: 27 aug 2019 23:28

Re: Sorotec 3D Messtaster

Bericht door P1-Engineering »

Je moet ze in serie aansluiten, ze dienen ook beide van hetzelfde schakeltype zijn, NC bijvoorbeeld.

De toolsetter dien je in serie te zetten met de 3D-probe. Ik heb even snel mijn schema's er bij gepakt maar wat ik zo snel kan zien gaat grijs van de 3D-finder op wit van de toolsetter en de common (bruin) van de toolsetter gaat dan naar de Probe In op je Eding BoB.
De 24V en de GND laat je gewoon aangesloten zoals het nu al zit.

Mocht je overigens de toolsetter nog niet gekocht hebben, ik heb de versie waar je naar linkt nog liggen. Ik had deze in eerste instantie bij de machine gekregen maar bij de aanschaf van de 3D-finder heb ik alles vervangen.
Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 10249
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: Sorotec 3D Messtaster

Bericht door Arie Kabaalstra »

En als ze beide NO zijn.. ook in serie?
Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 3045
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: Sorotec 3D Messtaster

Bericht door andrefc101 »

Arie Kabaalstra schreef: 23 feb 2021 01:18 En als ze beide NO zijn.. ook in serie?
Dan gaat er niet veel gebeuren lijkt mij, behalve wanneer je ze allebei tegelijkertijd gebruikt 😉
Ik begin elke dag met een verse G21, dan blijf je gezond!
Ben er nu weer van afgestapt, vind ze toch niet zo lekker ;-)
EddyK
Berichten: 81
Lid geworden op: 25 mei 2007 13:51
Locatie: Heibloem
Contacteer:

Re: Sorotec 3D Messtaster

Bericht door EddyK »

P1-Engineering schreef: 22 feb 2021 22:35 Mocht je overigens de toolsetter nog niet gekocht hebben, ik heb de versie waar je naar linkt nog liggen. Ik had deze in eerste instantie bij de machine gekregen maar bij de aanschaf van de 3D-finder heb ik alles vervangen.
Mail gestuurd.

Gr.
Eddy
EddyK
Berichten: 81
Lid geworden op: 25 mei 2007 13:51
Locatie: Heibloem
Contacteer:

Re: Sorotec 3D Messtaster

Bericht door EddyK »

P1-Engineering schreef: 22 feb 2021 22:35 Je moet ze in serie aansluiten, ze dienen ook beide van hetzelfde schakeltype zijn, NC bijvoorbeeld.

De toolsetter dien je in serie te zetten met de 3D-probe. Ik heb even snel mijn schema's er bij gepakt maar wat ik zo snel kan zien gaat grijs van de 3D-finder op wit van de toolsetter en de common (bruin) van de toolsetter gaat dan naar de Probe In op je Eding BoB.
De 24V en de GND laat je gewoon aangesloten zoals het nu al zit.
Grijs?
Of bedoel je mijn grijze draad van de flatcable (pin2)?

Afbeelding
EddyK
Berichten: 81
Lid geworden op: 25 mei 2007 13:51
Locatie: Heibloem
Contacteer:

Re: Sorotec 3D Messtaster

Bericht door EddyK »

Het schema volgens Sorotec:

Afbeelding
Plaats reactie