Alarm van servo's opnemen in E-stop circuit Eding.

Nederlandse CNC controller op basis van de usb poort of Ethernet.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 2001
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: Alarm van servo's opnemen in E-stop circuit Eding.

Bericht door Breaker » 04 dec 2019 19:58

audiomanics schreef:
04 dec 2019 18:32
... zie ik een ingang voor 0-10V ...
Geen PWM? De CPU5B heeft standaard geen 0-10V uitgang, daar is een hulpkaartje voor nodig.
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

Gebruikersavatar
audiomanics
Donateur
Berichten: 5418
Lid geworden op: 28 feb 2007 09:31
Locatie: Appelscha
Contacteer:

Re: Alarm van servo's opnemen in E-stop circuit Eding.

Bericht door audiomanics » 04 dec 2019 22:18

Oh ja.. dat is waar ook.. 5B .. altijd meer nodig..
Kees
<klik>... euh..test... 123.... einde test... uit.<klik>

ramsus42
Berichten: 176
Lid geworden op: 22 dec 2012 15:28
Locatie: Weurt

Re: Alarm van servo's opnemen in E-stop circuit Eding.

Bericht door ramsus42 » 04 dec 2019 22:19

Hoi kees,

Bedankt voor je reactie(s)! Ik heb deze gekocht vanwege de Vector control. Dit zou een hogere torque op een lager toerental kunnen leveren en verder een constante snelheid behouden bij boren o.i.d.
Ze zijn even duur dus dit leek mij beter? Niet geweten dat de connecties behoorlijk anders zijn.

Breaker, dit meen je niet? Een kaart van 399 euro en dit zit er niet standaard op:(

Verdikke..Zo blijf ik bezig...Niet grappig dit..
Laatst gewijzigd door ramsus42 op 04 dec 2019 23:30, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
audiomanics
Donateur
Berichten: 5418
Lid geworden op: 28 feb 2007 09:31
Locatie: Appelscha
Contacteer:

Re: Alarm van servo's opnemen in E-stop circuit Eding.

Bericht door audiomanics » 04 dec 2019 22:37

Hoeft niet.. je zal er even goed in moeten duiken... afgezien van de andere aansluitingen bied deze VFD best wel wat mogelijkheden.. Je bent nu eenmaal een van de eersten die dit type VFD gebruikt, wat niet wil zeggen dat je een miskoop gedaan hebt, in tegendeel.. 't is alleen dat ik daar nog niet aan gesnuffeld heb, dus ook geen pasklare oplossingen kan aandragen.
De techniek schrijdt voort..
Kees
<klik>... euh..test... 123.... einde test... uit.<klik>

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 2001
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: Alarm van servo's opnemen in E-stop circuit Eding.

Bericht door Breaker » 05 dec 2019 08:13

Als ik hier de goede handleiding voor me heb, is het makkelijk op te lossen met J16:


Gallerij Link
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

ramsus42
Berichten: 176
Lid geworden op: 22 dec 2012 15:28
Locatie: Weurt

Re: Alarm van servo's opnemen in E-stop circuit Eding.

Bericht door ramsus42 » 05 dec 2019 09:40

Bedankt voor de moeite weer!
Dus waar moet ik nu precies naar kijken? Moet ik switchen naar current i.p.v. voltage omdat de CPU5B hier wel wat mee kan?

Ik ben een heel eind gekomen met de bedrading in mijn rittal kast, alleen kom ik er niet uit met de VFD. Wordt alleen al duizelig van alle afkortingen.

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 2001
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: Alarm van servo's opnemen in E-stop circuit Eding.

Bericht door Breaker » 06 dec 2019 00:11

Bij nader inzien: Nee, schiet niets op, dan is er een printje nodig wat pwm omzet in 0-20mA.
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

ramsus42
Berichten: 176
Lid geworden op: 22 dec 2012 15:28
Locatie: Weurt

Re: Alarm van servo's opnemen in E-stop circuit Eding.

Bericht door ramsus42 » 06 dec 2019 10:41

da's jammer.

Zou zoiets kunnen volstaan?
https://nl.banggood.com/PWM-To-Voltage- ... rehouse=CN

Als ik het dus goed begrijp stuurt de CPU5B alleen met een PWM signaal. Zodoende dat ik dus de PWM naar 0-10V naar de VFD moet omzetten? Dus feitelijk de PWM commando's vanaf de eding kaart naar voltage voor de VFD. Dan zou bovenstaand kaartje moeten voldoen?
Laatst gewijzigd door ramsus42 op 10 dec 2019 19:55, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 2001
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: Alarm van servo's opnemen in E-stop circuit Eding.

Bericht door Breaker » 06 dec 2019 12:30

PWM Naar spanningsomzettingsmodule 0-100% PWM Naar 0-10V spanning schreef: PWM ontvangstfrequentiebereik van het signaal: 1KHz-3KHz;
De EdingCNC kaart levert een signaal tot 125kHz, dus dat lijkt me te weinig, maar ik hoop dat er een forumlid is die hier een beter advies over kan geven.
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

ramsus42
Berichten: 176
Lid geworden op: 22 dec 2012 15:28
Locatie: Weurt

Re: Alarm van servo's opnemen in E-stop circuit Eding.

Bericht door ramsus42 » 06 dec 2019 13:34

Volgens mij is 125kHz voor de stappenmotoren/servo's, maar de PWM output voor de spindel 5kHz als ik de manual bekijk van de CPU5B
Dan nog matcht het niet met het kaartje. Betekend dat dan dat mijn resolutie minder wordt, of dat het toerental niet lineair verloopt?
Ik zie ook dat op de duurdere kaart het DIR en ENA wordt meegenomen, en er op sommige een relais op zit. Heb ik dit nodig voor mijn VFD?
Eerlijkheid gebied mij te bekennen dat ik niet eens weet op welke poort van de CPu5B ik de spindel aan moet sluiten. Er staat niets in de flyer of manual voor zover ik dat kan vinden.

ramsus42
Berichten: 176
Lid geworden op: 22 dec 2012 15:28
Locatie: Weurt

Re: Alarm van servo's opnemen in E-stop circuit Eding.

Bericht door ramsus42 » 06 dec 2019 13:40

Hier een filmpje gevonden. De spindel wordt bestuurd middels 2 draadjes vanaf het arduino printje naar de VFD (aangesloten op V1 en GND). Bij mij zal dit dan dus op AI2 moeten? :
https://www.youtube.com/watch?v=hhlSpaA8an4

Kjelt
Donateur
Berichten: 2955
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: Alarm van servo's opnemen in E-stop circuit Eding.

Bericht door Kjelt » 06 dec 2019 13:54

Ik zou de originele Eding accesoire bestellen want volledig gescheiden en je krijgt er twee relais bij voor dir en on/off en belangrijkste volledig door de software en het bedrijf ondersteund.

ramsus42
Berichten: 176
Lid geworden op: 22 dec 2012 15:28
Locatie: Weurt

Re: Alarm van servo's opnemen in E-stop circuit Eding.

Bericht door ramsus42 » 06 dec 2019 18:37

Hoi Kjelt. Bedankt voor je reactie. Wat ik me eigenlijk af vraag:
Op bovenstaande video worden 2 draadjes aan de vfd aangesloten en het geheel werkt m.b.v. de software.
Waarvoor heb ik dan het relais en dir en de on/off etc nodig?

Kjelt
Donateur
Berichten: 2955
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: Alarm van servo's opnemen in E-stop circuit Eding.

Bericht door Kjelt » 06 dec 2019 18:49

Goede vraag, in principe werkt het met 0-10V, twee draadjes.
Dir dat mag je aan de experts vragen ik heb geen idee waarom je dat zou willen eigenlijk maar het zal er niet voor niets op zitten of alleen als je de motor als spindel in een draaibank zet misschien ?
Afhankelijk van je vfd zou een on/off evt kunnen helpen met aktief remmen vd motor maar dat hangt van je vfd af, wellicht gebeurt dit ook als je 0V uitstuurt.

Vraag terug: waarom zou je dagen lopen klooien met alternatieve chinese printjes als je voor 75 iets hebt dat je morgen in huis hebt en gegarandeerd werkt ?
Wat kost je totale cnc frees incl software freesjes sturingskast spindel etc etc nu ? Hoeveel procent is 75 op dat bedrag ?

Plaats reactie