Alarm van servo's opnemen in E-stop circuit Eding.

Nederlandse CNC controller op basis van de usb poort of Ethernet.

Moderator: Moderators

bartL
Berichten: 486
Lid geworden op: 15 jan 2008 07:14
Locatie: Zuid hollandsche eilanden

Re: Alarm van servo's opnemen in E-stop circuit Eding.

Bericht door bartL »

Kjelt schreef: 02 feb 2021 15:34 Bij jou zou die dan zo moeten staan:
driveWarningInputSenseLevel = 2
driveErrorInputSenseLevel = 0
Waar zie jij deze staan?
Ik zie alleen ExtErrInputSenseLevel staan, maar kom er ook net achter dat ExtErr niet hetzelfde is als drive alarm (verschillende pinnen op de controller) dus waarschijnlijk zit ik sowiso verkeerd te kijken.

EDIT: Oow die zie ik nu in die ini file staan. Ga ik nog eens proberen.

EDIT2: Aangepast in de .ini file en nu doet hij het! Bedankt voor de hulp!
Kjelt
Donateur
Berichten: 4190
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: Alarm van servo's opnemen in E-stop circuit Eding.

Bericht door Kjelt »

Mooi , ja dit soort nieuwe features/instellingen horen in de manuals te staan maar die zijn al een tijdje niet geupdate.
Is wel gepland maar het is bij Eding vreselijk druk voornamelijk met bestellingen.
Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 3164
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: Alarm van servo's opnemen in E-stop circuit Eding.

Bericht door andrefc101 »

Kjelt schreef: 02 feb 2021 16:21 Mooi , ja dit soort nieuwe features/instellingen horen in de manuals te staan maar die zijn al een tijdje niet geupdate.
Is wel gepland maar het is bij Eding vreselijk druk voornamelijk met bestellingen.
Dat is wel een goed excuus.
WillyH
Berichten: 344
Lid geworden op: 22 dec 2018 09:35
Locatie: Zuiderkempen (B)

Re: Alarm van servo's opnemen in E-stop circuit Eding.

Bericht door WillyH »

Kjelt schreef: 02 feb 2021 16:21 Mooi , ja dit soort nieuwe features/instellingen horen in de manuals te staan maar die zijn al een tijdje niet geupdate.
Is wel gepland maar het is bij Eding vreselijk druk voornamelijk met bestellingen.
Vind ik dan weer een zwak excuus, hoeveel klanten zouden er al zitten knoeien hebben met die instelling? Als men daar voor naar Eding belt of mailt, kost het hen ook tijd. Hoelang kan het duren om een PDF met enkele zinnen aan te passen? Desnoods een update pagina op de website.
Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 10518
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: Alarm van servo's opnemen in E-stop circuit Eding.

Bericht door Arie Kabaalstra »

Vind ik dan weer een zwak excuus, hoeveel klanten zouden er al zitten knoeien hebben met die instelling?
Dat mag je vinden, da's jouw mening, maar ik vermoed dat je geen idee hebt van de puist werk die het ontwikkelen van een CNC besturing met zich meebrengt, zeker als je die compatibel moet maken met zo'n beetje elk denkbaar CNC gestuurd apparaat.. 'k heb EdingCNC aan het werk gezien op Draaibanken, Freesbanken, Plasmasnijders, 3D printers, Lasersnij-en graveer machines, Glas ovens, en Ponsmachines (ja.. die heb ik zelf gebouwd)
'k had ook ver gevorderde plannen voor het aansturen van een Kantbank..

Dat maakt dat het bij EdingCNC een drukte van belang is.. ik kan je wel uit eerste hand meedelen dat men ook aan de Documentatie hard aan het werk is, er is sinds een tijdje al een aparte manual voor het aanpassen van de GUI.
In elk bedrijf, zo ook bij EdingCNC zijn altijd allerhande dingen gaande, waar de consument niets van weet, tot het bedrijf er voor kiest om dat naar buiten te brengen.

Hoeveel klanten er met die instellingen hebben zitten knoeien?.. niet elke klant haalt "alles uit de kast"
ik denk... dat het overgrote meerendeel van de mensen die een CNC machine bouwen gewoon openloop steppers gebruikt, om prijstechnische redenen.
't aansluiten van een servomotor als spindelmotor op een draaibank is iets wat nog niet eerder gedaan is.. 't is wel in te stellen in EdingCNC, ooit gemaakt voor een klant voor zover ik begrepen heb.. maar hoe het precies zat, kon men me bij EdingCNC ook niet direct zeggen.. wat mails over en weer ben ik er nu wel achter hoe het zou moeten werken.. binnenkort maar eens testen met een stappenmotor, en als dat werkt zoals ik verwacht.. dan knopen we wel een keer een Servo aan de Emco..hoe het dan met de Alarmen zit?.. dat vlooien we tegen die tijd wel weer uit.. :P
WillyH
Berichten: 344
Lid geworden op: 22 dec 2018 09:35
Locatie: Zuiderkempen (B)

Re: Alarm van servo's opnemen in E-stop circuit Eding.

Bericht door WillyH »

Ik herhaal mijn opmerking: hoe lang kan het duren om twee of drie zinnen toe te voegen in een PDF? Ik denk dat we verschillende meningen hebben over een professioneel bedrijf. Als voor zo'n (voor mij basis-) informatie geen tijd gemaakt kan worden maar wel om via mails en telefoons dezelfde informatie te verschaffen (nadat de klant al enige tijd verspeeld heeft met zelf oplossingen zoeken) is men niet goed bezig. Niet iedereen heeft dezelfde know-how of vertrouwensband met Eding als Arie. IMHO, natuurlijk.
Kjelt
Donateur
Berichten: 4190
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: Alarm van servo's opnemen in E-stop circuit Eding.

Bericht door Kjelt »

Ik begrijp je punt als het simpel toevoegen van informatie zou zijn.
Helaas is het meer, veel meer. Zoals ik het begrepen heb zijn er de afgelopen jaren veel toevoegingen zogenaamde customs geweest die niet (goed) gedocumenteerd zijn. Ze zijn bezig de documentatie nu opnieuw te schrijven en nee het is geen groot bedrijf die daar het geld voor heeft om daar iemand voor aan te nemen.
Je kan het professioneler aanpakken en dan dezelfde prijs als Bosch-Rexroth besturingen moeten vragen om hetzelfde over te houden maar dan haken opeens de kopers af. Er zijn nu al mensen die €500 voor de besturing en software teveel vinden terwijl ze een cnc machine van €6k en meer bouwen :roll:
Plaats reactie