Tandem Homen

Nederlandse CNC controller op basis van de usb poort of Ethernet.

Moderator: Moderators

ramsus42
Berichten: 170
Lid geworden op: 22 dec 2012 15:28
Locatie: Weurt

Re: Tandem Homen

Bericht door ramsus42 » 01 jan 2020 02:31

Hoi Ballegooijen,

Heb je hier wat aan?

Afbeelding

Gebruikersavatar
Ballegooijen
Donateur
Berichten: 4016
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Tandem Homen

Bericht door Ballegooijen » 01 jan 2020 10:15

Ja, super. Nu snap ik de constructie. Ik dacht eerst dat de kabelrupsen aan elkaar zaten maar ik zie nu dat ze op een plaat zitten die aan de Z as vastzit. Dank voor de verduidelijking!
Kennis vermenigvuldigt zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

ramsus42
Berichten: 170
Lid geworden op: 22 dec 2012 15:28
Locatie: Weurt

Re: Tandem Homen

Bericht door ramsus42 » 02 jan 2020 11:33

Inderdaad, een vrij dikke Z/as plaat die het e.a. mee sleurt.

Trouwens, voordat ik het vergeet, ik heb op de kop van mijn machine een Multifactor schakelaar en een As selector (CPU5B kaart). Tussen deze 4 keuze schakelaars heb ik 1K weerstanden.
In de IO kan ik zien dat netjes de waardes verspringen op analoog 1 en 2. Echter, gebruik ik ze dan gebeurd er van alles, maar niet zoals ik het wel.
De assen worden random geselecteerd en de resolutie is ook alles of niets.
Kortom, ik zou graag de waardes van het signaal, toekennen aan een functie.

Zoiets als:
0=As X
140= As Y
200= As Z

En voor de 2de schakelaar:
80= 0.01
180= 0.1
275= 1

Is dit ook aan te passen in de macro? (Ik vind het daar niet terug) of heeft dit een andere manier nodig?
Laatst gewijzigd door ramsus42 op 02 jan 2020 13:58, 1 keer totaal gewijzigd.

Floppy
Berichten: 656
Lid geworden op: 11 apr 2007 23:40
Locatie: Zeddam

Re: Tandem Homen

Bericht door Floppy » 02 jan 2020 11:55

Zoiets als:
0=As X
140= As Y
200= As Z
Zo werkt het vast niet. Je zal dan iets moeten doen als:
< 40= As X
> 120 en < 160 As Y
> 180 en < 220 As Z
iets ander : fout

ramsus42
Berichten: 170
Lid geworden op: 22 dec 2012 15:28
Locatie: Weurt

Re: Tandem Homen

Bericht door ramsus42 » 02 jan 2020 13:19

Ps, zou het bijna vergeten. Inderdaad, heb home sensoren op alle assen. Dus ook de Y en A.
Het werkt nu perfect, behalve dan de PWM values.
audiomanics schreef:
30 dec 2019 08:49
Even een stomme vraag: Heb je wel voor beide Y assen een sensor?
Dat tandemhomen gaat in, meestal, 3 stappen. Als het werkt zie (en hoor) je de dubbele as (Y in jouw geval) een paar keer naar het homepunt toe lopen.
Kees

ramsus42
Berichten: 170
Lid geworden op: 22 dec 2012 15:28
Locatie: Weurt

Re: Tandem Homen

Bericht door ramsus42 » 03 jan 2020 16:05

Hoi Floppy,

Ik heb in de macro gekeken maar vind hier niets over terug. Waar pas ik het aan?
Floppy schreef:
02 jan 2020 11:55
Zoiets als:
0=As X
140= As Y
200= As Z
Zo werkt het vast niet. Je zal dan iets moeten doen als:
< 40= As X
> 120 en < 160 As Y
> 180 en < 220 As Z
iets ander : fout

Floppy
Berichten: 656
Lid geworden op: 11 apr 2007 23:40
Locatie: Zeddam

Re: Tandem Homen

Bericht door Floppy » 03 jan 2020 16:29

Ik weet ook niet waar dat in een macro staat maar jij gaf dat voorbeeld en ik wilde je vertellen dat zoals jij dat in het voorbeeld zet niet zal werken.
Je zal een range op moeten geven omdat de AD omzetter niet altijd exact hetzelde getal zal geven maar iets in de buurt.

Plaats reactie