cnc.ini wordt op RO gezet door Eding

Nederlandse CNC controller op basis van de usb poort of Ethernet.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Kjelt
Donateur
Berichten: 2648
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

cnc.ini wordt op RO gezet door Eding

Bericht door Kjelt » 29 feb 2020 12:59

Hi ik heb nu drie versies van EdingCNC geinstalleerd.
Bij de vorige versie merk ik nu dat ik de instellingen onder setup niet meer kan opslaan.
Als ik ze verander en op save druk springt ie terug met de oude instellingen.
De cnc.ini file op de harddisk is RO en als ik die RW maak verandert er nog niets, Eding maakt hem weer RO zonder de wijzigingen op te slaan.

Iemand hier al eerder last van gehad en een oplossing gevonden ?
Ik heb het al bij Eding gemeld maar ik kan nu niet verder vandaar.

Gebruikersavatar
serum
Donateur
Berichten: 3284
Lid geworden op: 08 mar 2008 20:37
Locatie: Zwolle

Re: cnc.ini wordt op RO gezet door Eding

Bericht door serum » 29 feb 2020 13:57

Heb iets soortgelijks gehad met de INI. Hardnekkig. Eding verwijderen, herstarten, herinstalleren (uitvoeren als admin is vereist bij de installatie, neem aan dat je dat gedaan hebt)

En oudere versies verwijderen, niet naast elkaar blijven draaien met oud en nieuw.
Vreemd,

Mocht je zoiets nog eens krijgen, laat me het dan weten, misschien kan ik in de logging iets zien.
Ik adviseer wel om de laatste SW te installeren.

Groet,

Bert



Van: Rene
Verzonden: maandag 19 november 2018
Aan: Bert
Onderwerp: Re: cnc.ini niet meer herkend en overschreven door standaardwaarden?



Altijd onder admin mode Bert! (Ook de install) ik snapte er niets van. Hij bleef de standaardwaarden terugzetten. Uiteindelijk heeft de herinstallatie hem er bovenop geholpen.


Op ma 19 nov. 2018 10:06 schreef Bert Eding

Draai je wel in administrator mode?

Zie hoofdstuk 1 van de manual en volg precies op wat daar staat.

Zonder administrator mode kan de cnc.ini corrupt raken.

Er staat dan nog wel een backup in de backup folder onder C:\CNC4.03

P.s. de laatste sw versie checkt de cnc.ini file en restored automatisch uit e back-up indien corrupt.

Groet,

Bert



Van: Rene
Verzonden: zondag 18 november 2018
Aan: Bert Eding
Onderwerp: Re: cnc.ini niet meer herkend en overschreven door standaardwaarden?



Sorry voor de rambling hoor, het werkt weer.



Snap er niets van. Updates staan hard uit op die pc, dus dat kan ook geen roet in het eten hebben gegooid. Ik heb nu alles nogmaals eraf gegooid, cnc.ini en macro.cnc bewaard, cnc 4.03 folder verwijderd, herstart, herinstall nieuwste versie als admin (ik las in de releasnotes over de schakelende vacuumzones). , ini en macro teruggezet en toen werkte het weer.



Rene

Palmerlivesteam
Berichten: 12
Lid geworden op: 11 jan 2019 20:21
Locatie: Landgraaf

Re: cnc.ini wordt op RO gezet door Eding

Bericht door Palmerlivesteam » 29 feb 2020 15:02

yep, heb ik hier ook al een paar gemerkt dat als je saved de vorige waarde weer in het scherm verschijnt. B.v. feedoveride alleen UI maakt ie toch weer UI+handwheel van. Het lijkt wel of dit alleen optreedt als er een project geladen is.

Eding starten, wijzigingen doorvoeren, opslaan en Eding CNC afsluiten. Eding opnieuw starten en wijzigingen controleren.

versie: 4.03.49 : Win 7 home premium 32b
Laatst gewijzigd door Palmerlivesteam op 29 feb 2020 15:46, 1 keer totaal gewijzigd.
EdingCNC (maar nog geen machine)

Kjelt
Donateur
Berichten: 2648
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: cnc.ini wordt op RO gezet door Eding

Bericht door Kjelt » 29 feb 2020 15:40

Ik zag dat er weer een nieuwe versie was, dus deze er bij geinstalleerd wel in aparte folder.
Na installatie de cnc.ini en macro.cnc gekopieerd naar de nieuwe folder.
Eding opgestart en afgesloten, weer opgestart en dit werkt nu.
Dus ga nu verder met de nieuwe versie, in ieder geval bedankt, ik ben dus niet de enigste.

Gebruikersavatar
serum
Donateur
Berichten: 3284
Lid geworden op: 08 mar 2008 20:37
Locatie: Zwolle

Re: cnc.ini wordt op RO gezet door Eding

Bericht door serum » 29 feb 2020 16:11

Nee, dat is mijn vrouw. Allerenigst. Jij bent niet de enige. :mrgreen:

Kjelt
Donateur
Berichten: 2648
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: cnc.ini wordt op RO gezet door Eding

Bericht door Kjelt » 29 feb 2020 17:13

:lol:

Caesar
Berichten: 159
Lid geworden op: 30 sep 2014 13:26

Re: cnc.ini wordt op RO gezet door Eding

Bericht door Caesar » 29 feb 2020 20:51

Misschien niet hetzelfde, maar toch als tip, ik moet altijd eerst op reset drukken op de knop in het hoofd menu voordat ik instellingen kan aanpassen. Daarna, instelling veranderen, save en dan weer verder (opnieuw homen etc is niet nodig)..

Als ik niet eerst reset pakt hij mijn instellingen ook niet.

Plaats reactie